Η πανακότα (panna cotta) είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα της Ιταλίας. Αποτελείται από μαγειρεμένη κρέμα γάλακτος, η οποία έχει στερεοποιηθεί κατά την παρασκευή με ζελατίνη. Το όνομά της στα ιταλικά σημαίνει «ψημένη κρέμα». Η κλασική παννακότα έχει λεία και κρεμώδη υφή και συνήθως σερβίρεται με σάλτσα φρούτων, καραμέλα ή σοκολάτα. Παρόλο που η συνταγή είναι απλή, οι παραλλαγές της είναι αμέτρητες, περιλαμβάνοντας διάφορες γεύσεις όπως βανίλια, καφές, και λεμόνι. Είναι πολύ συνηθισμένο στα Επτάνησα. Είναι ένα δροσιστικό και ελαφρύ επιδόρπιο, ιδανικό για το τέλος ενός γεύματος, και θεωρείται ένα από τα καλύτερα γλυκά της ιταλικής κουζίνας.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.