Yamaha Town Mate

Tα Yamaha Mate και Town Mate είναι μία σειρά δίκυκλων μοντέλων τύπου “παπάκι” που παράχθηκαν και κατασκευάστηκαν από την ιαπωνική βιομηχανία Yamaha. Υπήρχε πληθώρα εκδόσεων για να ταιριάζουν σε διάφορες αγορές και να συμβαδίζουν με διάφορες του προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού. Κυκλοφόρησε αρχικά ως Yamaha Mate και αποτέλεσε ανταγωνιστή του ήδη διάσημης και επιτυχημένης σειράς μοντέλων Honda Cub. Είναι επίσης κοινά στοιχεία με το Suzuki FR50.

Τα Yamaha Mate ξεκίνησαν να κυκλοφορούν για πρώτη φορά στις αρχές του 1970 με τα πρώτα τρία μοντέλα το V-50, το V-70 και το V-90. Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 κυκλοφόρησε το V-75 και το V-50 αντικαταστάθηκε από το V-50P, στη συνέχεια στα τέλη της δεκαετίας του ’70 κυκλοφόρησε το V-80.Το 1980 η Yamaha κατάργησε το V-70, V-75, V-90 κ’ V-80 και εισήγαγε δύο νέα μοντέλα το V-50M και το V-80M.

Crypton X

 

Yamaha Crypton X, γνωστή και ως Yamaha T135, είναι μοτοσικλέτα τύπου «παπάκι» που παράγεται από την ιαπωνική βιομηχανία Yamaha. Όπως και το Yamaha Z έτσι και το Crypton X είναι κατάλληλο για αγώνες πίστας και θεωρείται πιο γρήγορο από τους αντιπάλους του, το Honda Sonic και το Suzuki Raider 150. Είναι ένα από τα πιο γρήγορα μηχανάκια στη Νοτιοανατολική Ασία.

Το 2008 η Injection έκδοση του Yamaha Spark 135 κυκλοφόρησε στην αγορά της Ταϊλάνδης, καθιστώντας το το δεύτερο underbone μηχανάκι με σύστημα Injection μαζί με το Honda Innova i. Υπάρχουν 3 κύρια εργοστάσια της Yamaha που κατασκευάζουν το Crypton X. Ένα στην Ινδονησία, ένα στην Ταϊλάνδη και το νεότερο στις Φιλιππίνες.

Suzuki fx

The Suzuki FX125 is an underbone motorcycle manufactured in Malaysia from 1998 and it is one of the most powerful 4 stroke engines.

It uses a 5 speed 125 cc (7.6 cu in) DOHC four-valve single-cylinder engine. This engine is of the same design as the 150 cc (9.2 cu in) engine which powers its sports bike, the Suzuki FXR150 and another underbone, the Suzuki Raider 150. This engine features SACS Suzuki Advanced Cooling System in which oil as well as air is used to cool the engine. To cool the oil, the engine is fitted with an external oil cooler.

The main features are rear monoshock rear suspension, a manual five-speed short gear ratio transmission, dual camshaft engine, lightweight chassis construction, 17 inch alloy cast wheels and front disc brake, most of which are rarely found in underbones. Some suzuki FX125s were supplied with spoked wheels.

Honda Chaly

To Chaly είναι μοτοποδήλατο της Honda με τετράχρονο μονοκύλινδρο κινητήρα με κυβισμό 49 έως 79 cc. Επίσης γνωστό ως το CF50/70, κατασκευαζόταν από το 1972 μέχρι το 2000. Αναπτύχθηκε με στόχο την γυναικεία αγορά και με βάση το προηγούμενο μοντέλο της ίδιας εταιρίας, το DAX.[1]

Yamaha Z

 

Το Yamaha Z γνωστό και ως Yamaha Y125Z είναι δίχρονη μοτοσικλέτα 125 κυβικών τύπου “παπάκι” που παράχθηκε από την Ιαπωνική βιομηχανία Yamaha. Έκανε το ντεμπούτο του το 1998 ως διάδοχος του Yamaha Y110SS. Παρόλο που πωλήθηκε σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας όπως η Μαλαισία και η Σιγκαπούρη πωλήθηκε επίσης και στην Ελλάδα

Η χρήση του Yamaha Z είναι περισσότερη αγωνιστική παρά για ταξίδια διότι μπορεί να παρουσιάσει διάφορες βλάβες. Το μηχανάκι αυτό παρ’όλο που δεν έχει αξιοπιστία να δώσει είναι πάρα πολύ γρήγορο για τα κυβικά του ειδικά αν τροποποιηθεί.