εικονα

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Για πολλούς από εμάς, η άνοιξη αποτελεί μια εποχή πολύ ξεχωριστή από τις άλλες. Γιατί λοιπόν να μην της δώσουμε μια θέση στο σπίτι μας, κάνοντας μια όμορφη ανοιξιάτικη διακόσμηση; Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να καλωσορίσουμε την εποχή και να αλλάξουμε διάθεση. Υπάρχουν πολλές ανοιξιάτικες ιδέες που δεν κοστίζουν τίποτα.

Το πιο αγαπημένο στοιχείο της άνοιξης, που είναι και οικονομικό, είναι τα λουλούδια. Λουλούδια σε βάζα, σε γλάστρες, σε παραστάσεις στους τοίχους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσεγγίσεις τα φλοράλ σχέδια στην ανοιξιάτικη διακόσμηση σπιτιού. Αλλά ακόμα κι αν δε σου αρέσουν πολύ τα φλοράλ σχέδια, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να ανανεωθείς. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας ιδέες για να φέρουμε την άνοιξη στη διακόσμηση του σπιτιού. Πάμε να δούμε μερικές!

  1. Αληθινά λουλούδια

Amelie - Arena Flowers

Τα ζωντανά λουλούδια, φέρνουν ισορροπία και αρμονία στον χώρο σε αντίθεση με τα ψεύτικα. Σίγουρα δε μπορούμε να φανταστούμε την εποχή της άνοιξης, χωρίς βάζα με πολύχρωμα φυτά στο σπίτι. Πέρα από την αισθητική και την αρμονία που προσφέρουν στον χώρο, πολλά ανοιξιάτικα λουλούδια έχουν υπέροχο άρωμα, και μπορούν να έχουν και άλλες ιδιότητες. Για παράδειγμα, ο βασιλικός και η λεβάντα είναι δύο πολύ αγαπημένα φυτά που απωθούν τα έντομα, χαρίζοντας εκπληκτικό άρωμα.

  1. Ελαφριές κουρτίνες

15 Best Living Room Curtain Ideas - Living Room Window Treatments

Όταν σχεδιάζουμε τη χειμωνιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μας, συνήθως φροντίζουμε να υπάρχουν βαριά υφάσματα, όπως κουρτίνες, χαλιά και καλύμματα για καναπέδες. Ο λόγος είναι ότι τα βαριά υφάσματα βοηθούν να μονώσουμε το σπίτι και να έχουμε περισσότερη ζέστη.

Για την ανοιξιάτικη διακόσμηση, ακολουθούμε την αντίθετη λογική. Ο χώρος χρειάζεται να αναπνέει και να ταιριάζει με την ατμόσφαιρα που υπάρχει έξω Για τον λόγο αυτό, θέλουμε οι κουρτίνες μας να είναι όσο πιο ελαφριές γίνεται, ιδανικά να είναι από ύφασμα γάζας, ή τούλι. Ειδικά για τις κουρτίνες σαλονιού, θα βρεις τεράστια ποικιλία ιδεών για να ικανοποιήσεις την αισθητική σου.

  1. Ιδιαίτερη φροντίδα στο μπαλκόνι

Fun And Beautiful Spring Decor For Your Balcony – Forbes Home

Τώρα που σιγά σιγά γίνεται πιο ζεστός ο καιρός, είναι ωραίο να ανοίγεις τις μπαλκονόπορτες σου και να αντικρίζεις ένα περιποιημένο μπαλκόνι. Τα αρώματα των λουλουδιών και η ομορφιά από τα χρώματα τους μπορούν να σου κρατήσουν υπέροχη συντροφιά κατά την περίοδο της άνοιξης. Υπάρχουν πολλά λουλούδια για μπαλκόνι που ανθίζουν την άνοιξη, κάτι που σημαίνει ότι έχεις πολλές επιλογές. Εμείς θα σου προτείναμε να στραφείς προς εποχιακά φυτά για να δεις γρήγορη ανάπτυξη και πανέμορφη άνθιση.

Πέρα από αυτό, την άνοιξη είναι καλό να περάσεις με βερνίκι τα κάγκελα του μπαλκονιού σου για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση. Τέλος, μπορείς να φροντίσεις για την καθαριότητα των επίπλων κήπου, ή μπαλκονιού σου και τη γενικότερη καθαριότητα του μπαλκονιού. Έτσι, θα συμπληρώσει αρμονικά την ανοιξιάτικη διακόσμηση σου