Αγαπημένο μου ιστολόγιο…

Φεβ 2012 19

Αγαπημένο μου ιστολόγιο, την Τσικνοπέμπτη ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας είχε ετοιμάσει μια καταπληκτική γιορτή!

Ψήσανε σουβλάκια και λουκάνικα, ετοιμάσανε τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, παστό και χίλιες δυο άλλες νοστιμιές. Είχανε κανονίσει μάλιστα να έχουμε και πολλά γλυκάκια, χυμούς και αναψυκτικά. Οι γονείς των μαθητών του σχολείου μας είναι φοβεροί, δεν συμφωνείς;

Οι γονείς σκέφτηκαν ότι θα ήταν ωραίο να παίξουμε και διάφορα παιχνίδια! Ζήτησαν και τις ιδέες των δασκάλων. Εγώ σκέφτηκα να φτιάξω πινιάτες για τα παιδιά όλου του σχολείου!

Δεν ξέρεις τι είναι πινιάτα; Αααα!Μα θα σου εξηγήσω! Οι μαθητές μου πάντως ήξεραν όταν τις πήγα στην τάξη και δεν χρειάστηκε να εξηγήσω!

Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι οι πινιάτες είναι απλά ένα παιχνίδι για πάρτι, η αλήθεια είναι όμως ότι οι πινιάτες έχουν μεγάλη ιστορία. Δεν είναι σίγουρο από που προέρχονται, μάλλον όμως η καταγωγή τους δεν είναι ισπανική, αλλά κινέζικη. Η κινέζικη έκδοση ήταν μια πινιάτα με το σχήμα αγελάδας ή βοδιού, την οποία χρησιμοποιούσαν την Πρωτοχρονιά. Ήταν στολισμένη με σύμβολα και χρώματα που συμβόλιζαν ευχές για ευνοϊκό καιρό για τη νέα χρονιά. Ήταν γεμάτη με πέντε είδη σπόρων και την χτυπούσαν με χρωματιστές ράβδους. Όταν έσπαγε η πινιάτα, ό,τι έμενε το έκαιγαν και κρατούσαν τις στάχτες για καλή τύχη!

Τηλεφώνησα λοιπόν σε μια φίλη μου, την Εύα, που τα ξέρει όλα, ακόμα και να φτιάχνει πινιάτες ξέρει και μου είπε όλα τα μυστικά της. Ευχαριστώ πολύ Εύα για την βοήθεια! Επίσης, πολύ χρήσιμο ήταν και το βιντεάκι που βλέπεις πιο κάτω. Διάβασα όμως και διάφορα άρθρα στο διαδίκτυο για να είμαι σίγουρη ότι θα το κάνω καλά. Η πιο καλή συμβουλή που πήρα ήταν να ρίξω μια κουταλίτσα κανέλα στην αλευρόκολλα και έτσι μυρίζει ωραία όταν στεγνώνει. Τελικά έφτιαξα την αλευρόκολλα, αλλά για να ξέρεις χρειάστηκε περισσότερο νερό από όσο έλεγε η συνταγή. Έβαλα σχεδόν τόσο νερό όσο και αλεύρι. Μου πήρε περίπου 2 μέρες για κάθε στρώση της πινιάτας. Στις δικές μου πινιάτες έβαλα 3 στρώσεις από σκληρά περιοδικά (αυτά με τις γυαλιστερές σελίδες) και μου πήρε περίπου 1 εβδομάδα να τις φτιάξω!

Έφτιαξα λοιπόν 5 πινιάτες για την Τσικνοπέμπτη. Απορώ πως κράτησε την ψυχραιμία της η μαμά μου, όταν έβλεπε το σπίτι της να γεμίζει παντού με αλευρόκολλα! Δυστυχώς όμως είναι πολύ δύσκολο να μην λερώσεις καθόλου όταν φτιάχνεις πινιάτες! Συγγνώμη μαμά!

Επειδή έτυχε να έχει γενέθλια η φίλη μου η Εβελίνα αποφάσισα να της κάνω μια πινιάτα δώρο και να την δοκιμάσουμε κιόλας! Είχε πάρα πολύ πλάκα. Της είχαμε δέσει και τα μάτια και η πινιάτα κουνιόταν σαν τρελή, αλλά τελικά κατάφερε και την έσπασε…. Χρόνια σου πολλά Εβελίνα!

Την Τετάρτη, λοιπόν, έδωσα στους μαθητές μου τις πινιάτες για να τις διακοσμήσουν. Επειδή η πινιάτα είναι κάτι που φτιάχνεις για να το καταστρέψεις χρησιμοποιήσαμε σκουπίδια (που δεν είναι σκουπίδια) για να την διακοσμήσουμε. Πήραμε παλιά κομματάκια που είχαν μείνει από προηγούμενες χειροτεχνίες μας και τα κολλήσαμε πάνω τους. Το αποτέλεσματα μπορείς να το δεις και εσύ στις φωτογραφίες!

Την Τσικνοπέμπτη πήραμε καραμελίτσες, τρελομπαλάκια, ζελεδάκια, αυτοκινητάκια, σοκολατάκια και διάφορα άλλα παιχνιδάκια και γλυκίσματα, γεμίσαμε τις πινιάτες και έπειτα τις κρεμάσαμε στο προαύλιο. Κανονικά θα κάναμε ένα μεγάλο κύκλο και θα έμπαινε ένα-ένα παιδάκι μέσα με κλειστά μάτια και ένα ρόπαλο. Θα την χτυπούσαμε έτσι μέχρι να σπάσει.

Αυτό βέβαια θα έπρεπε να γίνει με μεγάλη προσοχή, γιατί όταν έχεις κλειστά μάτια και δεν βλέπεις που χτυπάς, πολλά μπορεί να συμβούν. Δες το παρακάτω βιντεάκι και θα καταλάβεις!

Δυστυχώς όμως άρχισε να βρέχει και οι πινιάτες θα έλιωναν, οπότε δώσαμε τα ρόπαλα στα παιδιά και σε δύο λεπτά κατάφεραν να σπάσουν όλες τις πινιάτες! Η Εβελίνα είχε κάνει περισσότερη ώρα για μία πινιάτα! Οι θησαυροί που έκρυβαν οι πινιάτες βρέθηκαν παντού στο προαύλιο! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν! Έβλεπες δωράκια και γλυκίσματα στον αέρα και όλοι έτρεχαν σαν τρελοί να τα μαζέψουν. Περάσαμε καταπληκτικά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *