ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ : Ανθρώπινες πυραμίδες νόστιμες και υγιεινές.

Η Μεσογειακή διατροφή κάνει καλό στην υγεία μας και καλό στον στην υγεία του πλανήτη.

Χορέψαμε τον χορό των μπιζελιών, παίξαμε το παιχνίδι  της τυφλής γευσιγνωσίας και αντιστοιχίσαμε με κάρτες. Μάθαμε τις ομάδες των τροφίμων, ομαδοποιήσαμε και ταξινομήσαμε, φτιάξαμε την  Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής.

 

Εργαστήρια Δεξιοτήτων : Μια μερίδα πλανήτη

Σε αυτό το ταξίδι μάθαμε για την έννοια του οικολογικού αποτυπώματος της τροφής μας μέσα απο διάφορες δραστηριότητες. Μάθαμε πως να επιλέγουμε τροφές που ωφελούν τον πλανήτη μας και την υγεία μας.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΗΩΝ : ΜΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΝΟΣΤΙΜΗ ΜΕΡΑ

CODE WEEK 2021 : ΒΡΙΣΚΩ ΤΙΣ ΥΓΕΙΙΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Το Νηπιαγωγείο μας για πρώτη φορά συμμετέχει στην εβδομάδα CODE WEEK EUROPE 2021 οργανώνοντας ένα παιχνίδι προγραμματισμού χωρίς χρήση υπολογιστή, στο πλαίσιο της οποίας τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι συνεργασίας που τους εξοικειώνει με τις βασικές αρχές του προγραμματισμού.

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

Γνωρίσαμε τα σχήματα, ταξινομήσαμε , ομαδοποιήσαμε,  ζωγραφίσαμε τους κύκλους του KANDINSKI μέσα σε ένα φύλλο, κόψαμε και δημιουργήσαμε τη δική μας Σχηματοχώρα και τέλος δημιουργήσαμε φθινοπωρινά δέντρα με σχήματα – κάθε σχήμα στο σωστό δέντρο.

 

 

 

 

 

HELMEPA :Η ΦΙΛΗ ΜΑΣ Η ΘΑΛΑΣΣΑ

 ΠΑΙΔΙΚΗ HELMEPA 2020-2021

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα μας και τα παιδιά έμαθαν έννοιες όπως βιοποικιλότητα, οικοσυστήματα, ξενικά είδη ρύπανση κτ.λ.

Μπράβο στα παιδιά για την διεκπεραίωση του προγράμματος.

Καλωσήρθατε

Στον ιστότοπο αυτό θα βρείτε νέα, ανακοινώσεις και πληροφορίες για το σχολείο μας.
Επισκεφτείτε τις διάφορες σελίδες μας για να μάθετε περισσότερα.

Εκεί μπορείτε να βρείτε διάφορες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που πλαισιώνουν το σχολείο μας, την προσβασιμότητα στο σχολείο μας, τον κανονισμό λειτουργίας, τα νέα του σχολείου μας και τα στοιχεία επικοινωνίας του.