Η φωτογραφία του Ιανουαρίου.

SNOW_LEPETΟ Λεπέτυμνος, το μεγαλύτερο βουνό της Λέσβου με  υψόμετρο 968 μ., όπως τον φωτογράφισε από την κωμόπολη της Μήθυμνας (Μόλυβος)  ο μαθητής της Β1 τάξης του σχολείου μας Ανδρόνικος Μαρδάς.

Το ψηλότερο βουνό της Λέσβου πήρε την ονομασία του από τον ήρωα του Τρωικού Πολέμου Λεπέτυμνο, ο οποίος είχε παντρευτεί μία από τις πέντε κόρες του μυθικού βασιλιά της Λέσβου Μάκαρα, τη Μήθυμνα.

Εκείνη με την σειρά της χάρισε το όνομά της σε μια από τις ιστορικές πόλεις του νησιού, τη Μήθυμνα, που διατηρήθηκε μέσα στους αιώνες και έφτασε ως τις μέρες μας.

Η φωτογραφία δείχνει τις ψηλές κορυφές του βουνού ελαφρά χιονισμένες και τραβήχθηκε το Δεκέμβρη του 2014.

Πώς η φύση μετατρέπει έναν οργανισμό σε πέτρωμα.

Τα απολιθώματα είναι τα λείψανα που διατηρήθηκαν με φυσικό τρόπο. Η επιστήμη που ασχολείται με τη μελέτη των απολιθωμάτων ονομάζεται παλαιοντολογία.

Η απολίθωση πραγματοποιείται όταν αντικαθίσταται το υλικό του φυτού ή του ζώου από ανόργανα άλατα μόριο προς μόριο. Τα φυτικά απολιθώματα είναι σπανιότερα επειδή τα φυτά αποσυντίθενται γρήγορα όταν πεθάνουν. Αντίθετα τα οστά των ζώων ή τα όστρακα βρίσκονται συχνότερα επειδή αποτελούνται από σκληρά υλικά. Συνεχίστε την ανάγνωση του “Πώς η φύση μετατρέπει έναν οργανισμό σε πέτρωμα.”

Αποτυπώματα από πατημασιές δεινοσαύρων στη Γιούτα των ΗΠΑ.

Πατημασιές δεινοσαύρων 112 εκατ. χρόνων από έναν απειλητικό πρόγονο του Tyrannosaurus rex, (τον Ankylosaurus) δόθηκαν το καλοκαίρι του 2014 από Αμερικανούς Παλαιοντολόγους  στη δημοσιότητα.

1410240

 

Συνεχίστε την ανάγνωση του “Αποτυπώματα από πατημασιές δεινοσαύρων στη Γιούτα των ΗΠΑ.”

Η τρύπα του όζοντος.

Κλεονίκη Κανέλλου, Α1 τάξη

Η Γη στο συνεχές και ατελείωτο ταξίδι της προστατεύεται από μία αέρια ασπίδα που λέγεται ατμόσφαιρα. Η ατμόσφαιρα περιέχει πολλά αέρια και αποτελείται από στρώματα. Στην ατμόσφαιρα της Γης οφείλεται η ύπαρξη ζωής, εφόσον σε αυτήν οφείλονται η απορρόφηση μεγάλου τμήματος της υπεριώδους ακτινοβολίας και η μείωση της διαφοράς των ακραίων θερμοκρασιών μεταξύ ημέρας και νύχτας οι οποίες θα υπήρχαν χωρίς αυτήν.

Αποτελείται κατά 78,08 % από άζωτο, 20,95% από οξυγόνο, 0,93% από αργό, 0,04% από διοξείδιο του άνθρακα και από ίχνη άλλων αερίων. Συνεχίστε την ανάγνωση του “Η τρύπα του όζοντος.”

Η Θάλασσα των Κοραλλιών

Λευτέρης Κακάμπουρας, Α1 τάξη

CORAL1.png

                                                                                        

Η Θάλασσα των Κοραλλιών (Coral Sea) βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Αυστραλίας και περιλαμβάνει πολλά ακατοίκητα νησιά τα οποία ανήκουν στην Αυστραλία.

Συνεχίστε την ανάγνωση του “Η Θάλασσα των Κοραλλιών”

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιανουάριος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ΑΡΧΕΙΟ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων