Το τροπικό λαγόψαρο απειλεί τα νερά του Αιγαίου και γενικότερα της Μεσογείου.

Ένα τροπικό ψάρι, το λαγόψαρο που έχει «τρυπώσει» στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί όλο και μεγαλύτερη απειλή για τα θαλάσσια οικοσυστήματα όλης της Μεσογειακής λεκάνης, εφόσον συνεχιστεί η επέκτασή του, κάτι πολύ πιθανό να συμβεί λόγω της κλιματικής αλλαγής, η οποία κάνει όλο και πιο ζεστά τα νερά του Αιγαίου και γενικότερα της Μεσογείου. Συνεχίστε την ανάγνωση του “Το τροπικό λαγόψαρο απειλεί τα νερά του Αιγαίου και γενικότερα της Μεσογείου.”

Τα Παράδοξα της Μέτρησης του Χρόνου

Ο χωρισμός της Γης σε ατράκτους.

H Γη στην αιώνια πορεία της, περιστρέφεται συνεχώς γύρω από τον άξονά της σε 24 ώρες με κατεύθυνση από τη Δύση προς την Ανατολή. Συνεπώς καθημερινά έχουμε την εντύπωση ότι ο Ήλιος υψώνεται κάθε πρωί από την Ανατολή και βασιλεύει κάθε απόγευμα στη Δύση.

Ο Ήλιος προβάλλει από την Ανατολή και λόγω της καμπυλότητας της Γης οι άνθρωποι που ζουν ανατολικότερα από μας, όπως για παράδειγμα οι Τούρκοι, βλέπουν τον Ήλιο να ανατέλλει νωρίτερα. Αντιθέτως, εκείνοι που κατοικούν δυτικότερα από μας, όπως οι Ιταλοί, τον βλέπουν να ανατέλλει αργότερα. Επομένως, η Ανατολή, η Δύση και η μεσουράνηση του Ήλιου συμβαίνουν σε διαφορετικές ώρες σε διαφορετικούς τόπους της Γης. Συνεχίστε την ανάγνωση του “Τα Παράδοξα της Μέτρησης του Χρόνου”

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σεπτέμβριος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ΑΡΧΕΙΟ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων