arte's blog

Το 2ο Γυμνάσιο Ρόδου με το πρόγραμμα Erasmus+ στην Ποτέντσα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erarmus+ 2019-1-IT02-KA229-062216_4 με θέμα «MY SMART SCHOOL». Στη συνάντηση, που έγινε στην Ποτέντσα της Ιταλίας στο διάστημα 8-14 Δεκεμβρίου, συμμετείχαν 3 εκπαιδευτικοί από το 2ο Γυμνάσιο Ρόδου και 14 ακόμα εκπαιδευτικοί (3 από την Πορτογαλία, 3 από την Τουρκία, 3 από τη Ρουμανία και 5 από την Ιταλία).

Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης συνάντησης αρχικά έγινε παρουσίαση των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και των πόλεων στις οποίες βρίσκονται. Παρουσιάστηκαν στη συνέχεια μαθήματα με χρήση εργαλείων Google, αλλά και ηλεκτρονικές πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται στην εκπαιδευτική διαδικασία από τα συμμετέχοντα στο πρόγραμμα σχολεία. Πραγματοποιήθηκαν επίσης εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους χώρους του σχολείου υποδοχής, όπως παρακολούθηση μαθημάτων, συμμετοχή σε εκπαιδευτικό παιχνίδι με τη χρήση κινητών, αλλά και επιμορφωτικές και πολιτισμικές επισκέψεις στα αξιοθέατα της περιοχής και σε χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια, τέθηκαν οι όροι ανάπτυξης του προγράμματος, καθορίστηκαν οι υποχρεώσεις των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών, αλλά και των μαθητών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα όπως παρουσιάσεις με τη χρήση εργαλείων Google,εφαρμογές και εργαλεία Web 2.0. Τέλος, προγραμματίστηκαν οι επόμενες εκπαιδευτικές συναντήσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων