Αποτελέσματα 1ου Παγκρήτιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας “Η Κρήτη μέσα από τα μάτια μας…”

ποστερ1ος Παγκρήτιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Φωτογραφίας με θέμα “Η Κρήτη μέσα από τα μάτια μας…” στη μνήμη του Μ. Νικηφοράκη, του διεθνώς αναγνωρισμένου, κρητικού καλλιτέχνη και δάσκαλου της Τέχνης της φωτογραφίας.

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε τα αποτελέσματα του 1ου Παγκρήτιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Φωτογραφίας «Η Κρήτη μέσα από τα μάτια μας...», που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου Κρήτης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για το σχολικό έτος 2022-2023.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες σχολικών μονάδων Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης. Οι κατηγορίες στις οποίες μπορούσαν να δηλώσουν συμμετοχή οι μαθητές της Κρήτης, ήταν οι εξής:

Κ.1. Κρητικό Τοπίο

Κ.2. Πόλεις & Χωριά της Κρήτης

Κ.3. Καθημερινή Ζωή της Κρήτης

Συνολικά συμμετείχαν στο διαγωνισμό 720 φωτογραφικά έργα 132 μαθητών και μαθητριών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολικών μονάδων απ’ όλη την περιφέρεια της Κρήτης μεταξύ των οποίων Γυμνασίων, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Εσπερινών σχολείων, σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής με την πολύτιμη στήριξη των εκπαιδευτικών τους.

Η αξιολόγηση των συμμετοχών πραγματοποιήθηκε από πενταμελή κριτική επιτροπή έγκριτων διεθνών φωτογράφων αποτελούμενη από τους/τις: Ε. Καρτσωνάκη, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευση Κρήτης (EFIAP/b), Π. Νικηφοράκη, Πρόεδρο της Ε.Φ.Ε.Η. (EFIAP/b, ESIAP, GPU Zeus, GPU GR2), Ε. Μετζάκη, Πρόεδρο GPU (Global, Photographic Union) (GPU CR5, GPU ZEUS, EFIAP/P, ESFIAP, QPSA, APSA), Ε. Παπαδάκη (EFIAP, PSA CP *, CS), Χ. Μαρκάκη, Σύμβουλο Εκπαίδευσης ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας Ηρακλείου(EFIAP).

Πέρα από τα 9 βραβεία και τους 11 επαίνους συνολικά, επιπλέον 95 φωτογραφικά έργα έλαβαν διάκριση συμμετοχής στην έκθεση για την πρωτοτυπία της έκφρασης και την αισθητική τους απόδοση.

Σύμφωνα με την κρίση της επιτροπής αξιολόγησης τα τελικά αποτελέσματα για το Σχολείο μας, ανά κατηγορία, έχουν ως εξής:

Πατήστε εδώ > Αποτελέσματα Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου

Για να δείτε όλη την ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, πατήστε εδώ.

Τέλος, να σας ενημερώσουμε ότι τα έργα των μαθητών και μαθητριών που απέσπασαν βραβείο ή έπαινο, καθώς και αυτά που διακρίθηκαν με συμμετοχή στην έκθεση, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας και την τελετή Απονομής στο Ηράκλειο. Θα ακολουθήσει σύντομα ανακοίνωση σχετικά με τα εγκαίνια της έκθεσης Φωτογραφίας και την Τελετή Απονομής.

Επίσης, οι φωτογραφίες των μαθητών που διακρίθηκαν, μαζί με τις φωτογραφίες όλων των μαθητών της φωτογραφικής ομάδας Digital Art και των παιδιών που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό «Η Κρήτη μέσα από τα μάτια μας…», θα φιλοξενηθούν και στην Ανοικτή Έκθεση που διοργανώνει το Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου στις 16 Ιουνίου 2023, ημέρα Παρασκευή, στο Αρκαλοχώρι.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό “Η Κρήτη μέσα από τα μάτια μας…” 

DIGITAL ART LOGO

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/asaitaki/2023/05/30/apotelesmata-1oy-pagkritioy-mathitikoy-diagonismoy-fotografias-quot-i-kriti-mesa-apo-ta-matia-mas-quot/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση