Show me my location: Μία νέα εφαρμογή για κινητά σε περιβάλλον App Inventor

Στο συγκεκριμένο video θα βρείτε όλες τις οδηγίες και την καθοδήγηση που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μία ακόμη εφαρμογή για ANDROID κινητά στην διαδικτυακή πλατφόρμα MIT App Inventor https://appinventor.mit.edu/

Η συγκεκριμένη εφαρμογή δείχνει την ακριβή τοποθεσία σας (γεωγραφικό μήκος, γεωγραφικό πλάτος), βάζοντας ένα σημείο (marker) στο χάρτη (map).

Έχετε χαθεί και θέλετε να εντοπίσετε την τοποθεσία σας προκειμένου να ενημερώσετε κάποιον για να σας βοηθήσει; Έχετε την λύση πια στο κινητό σας.

Επίσης, η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί να ενισχυθεί και με άλλα block εντολών, για τη δημιουργία ακόμη πιο σύνθετων εφαρμογών, με θεματολογία σχετική με τη μέτρηση αποστάσεων κλπ.

Λίγα λόγια για το App Inventor

Το App Inventor σχεδιάστηκε από το Πανεπιστήμιο MIT (Massachusetts Institute of Technology), ένα απ’ τα καλύτερα και διασημότερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Είναι ένα εργαλείο χρήσιμο για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το αντικείμενο της πληροφορικής σε Γυμνάσια και Λύκεια, αφού, πάνω σ’ αυτήν, μπορεί να χτιστεί ένα εξαιρετικό σενάριο, το οποίο θα αξιοποιήσουν στο μάθημά τους.
Μέσα απ’ την ελεύθερη αυτή κι ανοικτού τύπου πλατφόρμα οι μαθητές δημιουργούν τις δικές τους εφαρμογές για φορητές συσκευές, κινητά και tablet. Η ευκολία στην χρήση της ενισχύει σημαντικά τη θετική διάθεση των μαθητών προς αυτήν και κατά συνέπεια κάνει το μάθημα πιο εύκολο και δημιουργικό!

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/asaitaki/2023/02/12/show-me-my-location-mia-nea-efarmogi-gia-kinita-se-perivallon-app-inventor/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση