Hydrobots / Hydrosensor: Οι πρώτες μετρήσεις είναι γεγονός! (φωτογραφίες)

Το hydrobot sensor v1 είναι ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα που επιτρέπει τη λήψη βασικών μετρήσεων μέσα στο νερό (πίεση, θερμοκρασία, φωτεινότητα) και την αποθήκευσή τους σε ειδική κάρτα μνήμης, για να μπορείτε να τις επεξεργαστείτε σε ύστερο χρόνο.

Προκειμένου να λειτουργήσει το hydrobot sensor, απαιτεί και τον κατάλληλο κώδικα (frimware) που θα πρέπει να φορτωθεί στον μικροελεκτή.

 

Εχθές το πρωί, μετά από πολλές προσπάθειες που διήρκεσαν σχεδόν ένα μήνα, καταφέραμε να  έχουμε τις πρώτες δοκιμαστικές μετρήσεις μας από την πλακέτα μας! To hydrosensor  συνεργάστηκε επιτυχώς με το ανοικτό λογισμικό και έτσι έφτασαν στην οθόνη του υπολογιστή μας τα πρώτα δεδομένα, τα οποία βέβαια ήταν εκτός νερού. Όπως θα δείτε και στην εικόνα που ακολουθεί καταφέραμε να συλλέξουμε στοιχεία για τη θερμοκρασία (temp), την πίεση(P), το βάθος(Depth) και τη φωτεινότητα(Lux).

Όπως πολύ καλά θυμάστε, ο στόχος βέβαια ήταν να συλλέξουμε στοιχεία από ένα υδάτινο περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, αύριο 18-06-2014 το μεσημέρι (γύρω στις 12:30μ.μ.) θα βρισκόμαστε στη θάλασσα του Τσουτσούρου , όπου πια το υποβρύχιο ρομπότ θα βυθιστεί στο λιμάνι για να συλλέξει πραγματικά δεδομένα από τον πυθμένα της θάλασσας, τα οποία θα αποσταλούν για μελέτη στο Ευγενίδιο Ίδρυμα. Όποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει ζωντανά τη βύθιση μπορεί να έρθει να μας συναντήσει εκεί.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/asaitaki/2014/06/18/hydrobots-hydrosensor-oi-protes-metriseis-einai-gegonos-fotografies/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση