header image
 

Λογοτεχνικό Βιογραφικό (για τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου μέχρι το 2010)

BIOΓΡAΦIKO ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Κάρκου Αρετής
του Κωνσταντίνου και της Μάχης, φιλολόγου
ΚΑΤΟΙΚΙΑ: ΧΛΟΗ Τ.Κ. 52100 Καστοριά
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 24670 29920
ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ: AE 342132 / 02-07-2007 Υ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Γεννήθηκα στο Βόλο το 1966.
Αποφοίτησα από το Κλασικό Λύκειο Βόλου το 1984 με βαθμό «Άριστα» 19 & 9/10.
Εισήλθα στη Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης μεταξύ των πρώτων με βαθμό εισαγωγής 1937 μόρια, γι’ αυτό το ΙΚΥ με επιβράβευσε με υποτροφία.
Αποφοίτησα το 1988 (ορκωμοσία:29-7-1988) από το τμήμα Φιλολογίας, με βαθμό «Λίαν καλώς».
Υπέβαλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το διορισμό μου, όπως δηλώνεται με την αριθμ. Πρωτ. 33/90/954/9-8-1988 βεβαίωση της Δ/νσης Β/βάθμιας Εκπ/σης Ν. Μαγνησίας.
Έχω γνώσεις Αγγλικής και Γερμανικής γλώσσας, ενώ έχω παρακολουθήσει για 10 χρόνια μαθήματα βιολιού.
Έχω επταετή φροντιστηριακή πείρα στα φιλολογικά μαθήματα.
Από 15-9-1995 και για δύο χρόνια εργάστηκα ως αναπληρώτρια στη Δημόσια Εκπαίδευση στο Γυμνάσιο Γλώσσας Σκοπέλου και στο Γυμνάσιο Σιάτιστας Κοζάνης.
Από 1-9-1997 εργάζομαι ως μόνιμη καθηγήτρια στη Δημόσια Εκπαίδευση στο Γυμνάσιο Κορησού Καστοριάς και από το 2004 μέχρι σήμερα 2011 έχω τη θέση της αναπληρώτριας του Διευθυντή στο Γυμνάσιο.
Έχω πιστοποίηση Α΄Επιπέδου και έχω παρακολουθήσει το Β΄Επίπεδο επιμόρφωσης στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.
Στο Γυμνάσιο Σιάτιστας και στο Γυμνάσιο Κορησού ήμουν και είμαι υπεύθυνη της δανειστικής βιβλιοθήκης.
Κάθε χρόνο αναλαμβάνω τουλάχιστον μία σχολική γιορτή και την τελετή λήξης των μαθημάτων.
Για δύο διετίες κατά το διάστημα 2001-2005 διετέλεσα ταμίας στο Σύνδεσμο Φιλολόγων Καστοριάς
Από το 2005 χρόνια καλώ ως υπεύθυνη της σχολικής βιβλιοθήκης συγγραφείς για γνωριμία τους με τους μαθητές μας κυρίως με το πρόγραμμα του ΕΚΕΒΙ «Συγγραφείς και εικονογράφοι στα σχολεία»
Τέλη του 2006 έγινα δημότισσα του Δήμου Αγίων Αναργύρων και από τον Ιανουάριο του 2007 ανέλαβα τη διοίκηση της Κωνσταντινιδείου Βιβλιοθήκης ( Ν.Π.Δ.Δ.) του Δήμου Αγίου Αναργύρων από τη θέση της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

Αυτά τα χρόνια από το 2005 μέχρι σήμερα επισκέφτηκαν το σχολείο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη οι συγγραφείς: Λένα Μερίκα (2005), Άλκη Ζέη (2006), Ελένη Χωρεάνθη, Ελένη Δικαίου(2007), Σοφία Μαντουβάλου, Ναννίνα Σακκά, Πόλυ Βασιλάκη, Φίλιππος Μανδηλαράς (2008), Αργυρώ Κοκορέλη, Χαρά Γιαννακοπούλου και 12 συγγραφείς και εικονογράφοι της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς (2009), Ελένη Πριοβόλου (2010). Φέτος (2011) έχω καλέσει για το Μάιο με το ΕΚΕΒΙ τον Αντώνη Παπαθεοδούλου και τη Μυρτώ Δεληβοριά.
Το 2005 με την Πολιτιστική Ομάδα του Γυμνασίου υλοποιήσαμε πρόγραμμα: «Το διήγημα στο ραδιόφωνο» με το έργο του χιλιανού ακτιβιστή συγγραφέα Λουίς Σεπούλβεδα, Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ΄ένα γλάρο να πετάει. Πραγματοποιήσαμε εκδρομή στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχαμε σε ραδιοφωνική εκπομπή στην ΕΤ3. Το 2009 και 2010 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Νίκος Θεοδοσίου και η Πολιτιστική Ομάδα του σχολείου συμμετείχε σε κινηματογραφικό εργαστήρι, από το οποίο προέκυψε κι ένα ταινιάκι: «Το ανυποψίαστο πορτοκάλι» ή «Τα πορτοκάλια το ‘σκασαν», το οποίο θα το βρείτε στο www.youtube.com στο Internet.
Από το 2007, χρονιά κατά την οποία ορίστηκα Πρόεδρος της Κωνσταντινιδείου Βιβλιοθήκης, η Πολιτιστική Ομάδα του Γυμνασίου στην οποία είμαι υπεύθυνη συμμετέχει δυναμικά σ’ όλες τις εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης.
Με την Πολιτιστική Ομάδα του Γυμνασίου που αποτελείται από μαθητές όλων των τάξεων ασχολούμαστε κάθε χρόνο με τον συγγραφέα που έχουμε καλέσει με το πρόγραμμα του ΕΚΕΒΙ «Συγγραφείς και εικονογράφοι στα σχολεία». Συναντιόμαστε κάθε Παρασκευή μετά τη λήξη των μαθημάτων στη Βιβλιοθήκη του σχολείου διαβάζουμε τα βιβλία του συγγραφέα, τα σχολιάζουμε και κάποιο από αυτά το ετοιμάζουμε, για να το παρουσιάσουμε δραματοποιημένο στο τέλος της χρονιάς, όταν θα έρθει ο συγγραφέας ή και τα Χριστούγεννα κάποιο επίκαιρο βιβλίο του που το παρουσιάζουμε στην εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Στα γενέθλια των παιδιών που τα γιορτάζουμε στις συναντήσεις μας το δώρο τους είναι ένα βιβλίο του συγγραφέα και μετά την παράσταση φροντίζω όλα τα παιδιά της ομάδας να αποκτήσουν το βιβλίο που δραματοποίησαν!
Τα βιβλία που δραματοποιήσαμε με την Ομάδα μου είναι τα εξής:
«Ο Νοικοκυρός» της Λένας Μερίκα, αποσπάσματα σε σπονδυλωτή θεματική παρουσίαση από όλα τα βιβλία της Άλκης Ζέη, «Ένας ξένος στην οικογένειά μας» της Ελένης Χωρεάνθη, «Η κοιλάδα με τις πεταλούδες» της Ελένης Δικαίου, «Η κότα που έγινε αβγό» της Σοφίας Μαντουβάλου, «Το χρυσόψαρο τ’ ουρανού» της Πόλυς Βασιλάκη, «Χριστούγεννα στο πειρατικό», «Άγιος Βασίλης είμαι εγώ, εσύ κι όλοι αυτοί που έχουν καρδιά για ν΄αγαπάνε», «Τα μπανανόψαρα» του Φίλιππου Μανδηλαρά, «Ονόματα δε λέμε» της Αργυρώς Κοκορέλη, «Ο Παντουπαρών» της Ελένης Πριοβόλου, «Το Χριστουγεννιάτικο αλφαβητάρι» του Αντώνη Παπαθεοδούλου και της Μυρτώς Δεληβοριά.
Την πρώτη χρονιά της προεδρίας μου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (2007) παρουσίασα βιωματικά το έργο των συγγραφέων Ελένης Δικαίου και Ελένης Χωρεάνθη σε νηπιαγωγεία και δημοτικά της περιοχής ενόψει της επίσκεψης των δημιουργών στη Βιβλιοθήκη. Και τα επόμενα χρόνια έγιναν πολλές εκδηλώσεις στη Βιβλιοθήκη προς τιμήν των συγγραφέων και σε πολλές γιορτές κυρίως των Χριστουγέννων μοιράζαμε στα παιδιά βιβλία των τιμώμενων δημιουργών.
Παράλληλα, η Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου, στην οποία είμαι υπεύθυνη, παίζει καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητα του σχολείου μας. Οι μαθητές μας δανείζονται λογοτεχνικά βιβλία και όχι μόνο. Επίσης στο χώρο αυτό γίνονται οι εκδηλώσεις του σχολείου και πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή μεσημέρι το Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα και φέτος το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας.
Βασικό ρόλο στην προώθηση της φιλαναγνωσίας στους μαθητές του σχολείου μας παίζει η καθιέρωση εδώ και χρόνια στο μάθημα της Λογοτεχνίας των «Απανθισμάτων». Τι είναι τα «Απανθίσματα»: Στην ώρα του μαθήματος «Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας», παίρνω εγώ το μάθημα και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, παράλληλα με τα κείμενα του σχολικού εγχειριδίου, παρουσιάζω παιδικά-εφηβικά βιβλία και τα παιδιά επιλέγουν όποιο τους συγκινεί. Στη συνέχεια στο σπίτι τους καθώς διαβάζουν το βιβλίο υπογραμμίζουν τις λέξεις ή φράσεις που τους αρέσουν και τις καταγράφουν στο τετράδιο των Απανθισμάτων μαζί με τις εντυπώσεις τους από το βιβλίο. Το τετράδιο είναι σα Λεύκωμα όπου τα παιδιά ζωγραφίζουν κι εγώ τους κολλάω όμορφα αυτοκόλλητα. Στη συνέχεια τα παιδιά λένε τις εντυπώσεις τους στην τάξη και το βιβλίο τους πάει σε άλλα χέρια. Μ΄αυτόν τον τρόπο κι επειδή όλα τα παιδιά παίρνουν βιβλίο, αφού το λογοτεχνικό βιβλίο το έχω εντάξει στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία της τάξης, υπάρχει έντονη κίνηση στο παιδικό-εφηβικό βιβλίο. Επίσης συχνά τους διαβάζω αποσπάσματα από τα αγαπημένα μου νεανικά βιβλία και φυσικά τον τιμώμενο κάθε φορά συγγραφέα που θα γνωρίσουν στο τέλος της χρονιάς. Πολλοί γονείς αυτά τα χρόνια μου δηλώνουν ικανοποιημένοι ότι το παιδί τους άρχισε να διαβάζει λογοτεχνία χάρη σε μένα. Και βλέπω από τις αντιδράσεις των παιδιών ότι η αγαπημένη τους ώρα είναι, όταν τους διαβάζω λογοτεχνία. Η ανάγνωση γίνεται πιο ελκυστική, αφού τις περισσότερες φορές η παρουσίαση του κειμένου γίνεται με τη μορφή θεατρικού αναλογίου.
Τις εκδηλώσεις του σχολείου και τις Βιβλιοθήκης τις καταγράφω κάθε μήνα στην τοπική εφημερίδα «Κορησός» του Επιμορφωτικού Συλλόγου «Άγιος Διονύσιος» όπου διατηρώ από το 2005 τη Μαθητική Στήλη του Γυμνασίου και από το 2007 τη Στήλη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω συνημμένα επιλεγμένες φωτογραφίες από τις δραστηριότητες όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχουν φυσικά και DVD των εκδηλώσεων.

Παρακολούθησα τα επιμορφωτικά σεμινάρια:
1) «Η ξένη Λογοτεχνία στην Εκπαίδευση» από 6 ως 18 Μαΐου 1992
2) «Διδακτική της Νέας Ελληνικής και Γραμματείας» (40 ώρες), Κοζάνη 1997.
3) Πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης (100 ώρες), Κοζάνη 1997.
4) «Νέα διδακτική προσέγγιση των φιλολογικών μαθημάτων με ιδιαίτερη έμφαση στην Ευρωπαϊκή διάσταση της Παιδείας» (40 ώρες), Κοζάνη 1997.
5) «Διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων» (40 ώρες), Κοζάνη 1997.
6) «Η γλώσσα και η διδασκαλία της», πρόγραμμα τηλεπιμόρφωσης (36 ώρες), ΤΕΙ Καστοριάς 1998.
7) Ευρωπαϊκό Forum «Οικογένεια-Ευρώπη-21ος Αιώνας: Όραμα και Θεσμοί», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 1998.
8) «Η διδασκαλία του ολόκληρου λογοτεχνικού έργου στη Μέση Εκπαίδευση», Καστοριά 1998.
9) «Συμβολή των σχολικών δραστηριοτήτων στη θετική συμπεριφορά των μαθητών», (10 ώρες), Καστοριά 1998.
10) «Η Ιστορία του Θεάτρου Σκιών: Ο …πλούτος του Αριστοφάνη», σεμινάριο Θεατρικής Παιδείας, Καστοριά 1999.
11) «Η Διδασκαλία της λογοτεχνίας-περίληψη», «Προτάσεις για τη Διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών από το πρωτότυπο και από μετάφραση», Καστοριά 1999.
12) «Το εργαστήρι της ζωής», ΚΠΕ Καστοριάς 1999.
13) «Η εκπαίδευση στη Δυτ. Μακεδονία». Καστοριά 1999.
14) Σεμινάριο Αγωγής του Καταναλωτή (40 ώρες), Καστοριά 2000.
15) «Το νέο διδακτικό βιβλίο της Οδύσσειας», Καστοριά 2000.
16) «Τα νέα βιβλία στο Γυμνάσιο, Ε.Λύκειο, ΤΕΕ, αξιολόγηση Φιλολογικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ», ΤΕΙ Καστοριάς 2001
17) «Τα διδακτικά εγχειρίδια: α) Ηροδότου Ιστορίες και β) Θουκυδίδη Περικλέους Επιτάφιος», Καστοριά 2001
18) Πανελλήνιο συνέδριο σύνδεσης Τριτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Θεσσαλονίκη 2001.
19) Επιμορφωτική διημερίδα Αγωγής Καταναλωτή στα Σχολεία, Θεσσαλονίκη 2001.
20) Ζ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Οι γλώσσες της γλώσσας» , Θεσσαλονίκη 2001.
21) Συνέδριο Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων με θέμα: «Οι δημοκρατικοί θεσμοί στα ρητορικά κείμενα της Αρχαιότητας», Αθήνα 2001.
22) «Ομάδες Συνάντησης για Εκπαιδευτικούς», «Διέξοδος» Καστοριάς 2001.
23) 2η Διεθνή διάσκεψη για το θέατρο στην εκπαίδευση με θέμα « το θέατρο στην εκπαίδευση: μορφή τέχνης και εργαλείο μάθησης», Αθήνα 2001.
24) «Διδάσκοντας Ιστορία στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο», Καστοριά 2001.
25) «Η Διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας. Τα αναμορφωμένα βιβλία του Γυμνασίου και του Ενιαίου Λυκείου», Καστοριά 2002.
26) «Ενημερωτική επιμορφωτική συνάντηση καθηγητών διδασκόντων τα μαθήματα των Καλλιτεχνικών…», Καστοριά 2002.
27) «Ιδιαιτερότητες της ελληνικής εκπαίδευσης», Καστοριά 2002.
28) «Ομάδες συνάντησης για εκπαιδευτικούς», Καστοριά 2002.
29) «Δρόμοι προς το αρχαίο δράμα» 40 ωρών, Σπέτσες 2002.
30) «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση» (48 ώρες), Καστοριά 2002.
31) «Παιδαγωγική Επιμορφωτική Συνάντηση», Καστοριά 2002.
32) «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση» (48 ώρες), Καστοριά 2002.
33) «3η Διεθνής Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση», Αθήνα 2003.
34) «Τεχνικές έκφρασης και επικοινωνίας στην ομάδα αγωγής υγείας», Καστοριά 2003.
35) «Οι έφηβοι, η οικογένεια και το σχολείο: Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας» (10 ώρες), Καστοριά 2003.
36) «Η δραματοποίηση στη σχολική πράξη», Καστοριά 2003.
37) «Φωνητική Αγωγή-Ορθοφωνία», Καστοριά 2004.
38) «Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας/Καταναλωτή με θέμα ‘’’Ισότητα των δύο φύλων’’ », Καστοριά 2004.
39) «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη – Εφαρμογή στα Φιλολογικά Μαθήματα», Άργος Ορεστικό 2004.
40) «Για το ‘’φτωχό’’ θέατρο», Αθήνα 2004.
41) «Σεμινάριο Θεατρικής Παιδείας» (18 ώρες), Καστοριά 2004.
42) «Ο φιλόλογος στη σύγχρονη κοινωνία: Σπουδές, δυνατότητες, προοπτικές», Καστοριά 2004.
43) «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση», Καστοριά 2005.
44) «Επιρροή των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων στην οικογενειακή, επαγγελματική κοινωνική ζωή των δύο φύλων», Καστοριά 2004.
45) «Διαπολιτισμική Αγωγή: Τι, γιατί και πώς σε σχέση με τα φιλολογικά μαθήματα», Καστοριά 2005.
46) «Διδακτική προσέγγιση της Ιστορίας και Διδακτική προσέγγιση. Δειγματική διδασκαλία», Καστοριά 2005.
47) «Το διήγημα στο ραδιόφωνο», Καστοριά 2005.
48) «eTwinning – Σχολικές συνεργασίες στην Ευρώπη», Καστοριά 2005.
49) «Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων», Βελβεντός 2006.
50) «Ο ρόλος της αναπνοής στην Υγεία του Ανθρώπου», Καστοριά 2006.
51) «Προγραμματισμός σχολικών δραστηριοτήτων, προϋποθέσεις-δυνατότητες και προβληματισμοί», Καστοριά 2006.
52) «Ταχύρρυθμο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση» (12 ώρες), Κοζάνη-Καστοριά 2006.
53) «Επιμόρφωση στελεχών της β’βάθμιας εκπ/σης και εκπ/κών στο Δ.Ε.Π.Π.Σ., τα Α.Π.Σ. και το νέο διδακτικό υλικό του Γυμνασίου», Καστοριά 2006.
54) «Προγραμματισμός σχολικών δραστηριοτήτων, προϋποθέσεις-δυνατότητες και προβληματισμοί», Καστοριά 2006.
55) «Εκπαιδευτικοί προβληματισμοί», Καστοριά 2006.
56) «Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Υγρότοποι», Μουζάκι 2007.
57) «Συμβουλευτική Γονέων», (40 ώρες) Καστοριά 2007
58) ΚΒ΄Σεμινάριο Ομηρικής Φιλολογίας: «Οι φιλόλογοι εκπαιδευτικοί εισηγούνται Ομηρικά θέματα», Ιθάκη 2007
59) Πιστοποίηση δεξιοτήτων και γνώσεων στις τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών, Καστοριά 2008
60) «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διδακτική διαδικασία» (96 ώρες) Μαυροχώρι 2008
61) Ταχύρρυθμα επιμορφωτικά προγράμματα στη διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης», (80 ώρες) Καστοριά 2008
62) Σεμινάριο κινηματογραφικής παιδείας: «Πες το με μια κάμερα» Σπέτσες 2008

63) Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Περιπλάνηση στη σκιά του Ολύμπου», ΚΠΕ Αν. Ολύμπου 2009
64) Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Ο μικρόκοσμος των μανιταριών μας διδάσκει» Γρεβενά 2009
65) Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Μανιτάρια-Ο Θαυμαστός μικρόκοσμος των μανιταριών», Γρεβενά 2010
66) «Η σεξουαλική αγωγή στην εκπαίδευση – Προϋποθέσεις και αναγκαιότητα- Βιωματικές προσεγγίσεις», Καστοριά 2010

Υλοποίησα τα εκπαιδευτικά προγράμματα:
1) «Αγωγή του νεαρού καταναλωτή στις καθημερινές διατροφικές του συνήθειες» 1999-2000.
Πήρα μέρος στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Νέου Καταναλωτή ως υπεύθυνη της ομάδας Καταναλωτικής Παρέμβασης του Γυμνασίου Κορησού Καστοριάς και η ομάδα μου επιλέχτηκε ως μία από τις 10 νικήτριες. Το έργο της ήταν : «Το σχολικό κυλικείο του 21ου αιώνα».
Στο Γυμνάσιο Κορησού ήμουν υπεύθυνη για δύο χρόνια του Σχολικού Συνεταιρισμού «Αλληλεγγύη» που ιδρύθηκε το σχολικό έτος 1999-2000.
2) «Αγωγή σταδιοδρομίας» 2000-2001.
3) Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Στηρίζομαι στα πόδια μου» 2001-2002.
4) Παράσταση Ορνίθων Αριστοφάνη στο Γυμνάσιο Κορησού και στο θεατράκι του χωριού τον Ιούνιο του 2003.
Παραγωγή DVD
5) Πρόγραμμα Ισότητας των Δύο Φύλων 2003-2004.
Παραγωγή CD-rom (web format) και DVD
6) Πολιτιστικό πρόγραμμα «Το διήγημα στο ραδιόφωνο» 2004-2005
Παραγωγή δύο CD
7) Παρουσίαση του έργου της κας Άλκης Ζέη με θεατρική παράσταση το Μάιο του 2006.
Παραγωγή DVD
8) Πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα «Η γνωριμία του έργου της Ελένης Δικαίου μέσα από την οικολογική διάσταση του έργου της Η κοιλάδα με τις πεταλούδες» 2006-2007
9) Περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Ανακύκλωση» 2006-2007.
10) Συμμετοχή της Περιβαλλοντικής στο Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Απορρίμματα: Τα χρήσιμα…άχρηστα» 2006-2007
11) Πολιτιστικό Πρόγραμμα: «Συγγραφείς και εικονογράφοι στα σχολεία: Φίλιππος Μανδηλαράς» 2007-2008
12) Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα: «Οικολογικές Συμπεριφορές» 2007-2008. Εκδρομή στο ΚΠΕ Μουζακίου Η Περιβαλλοντική Ομάδα διακρίθηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής της ΑΦΗΣ με θέμα οικολογικό και το έπαθλο ήταν για το σχολείο μας δύο τραπέζια του πινκ πονκ!
13) Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα: «Υπερθέρμανση του πλανήτη» 2008-2009 Εκδρομή στο ΚΠΕ Π.Παντελεήμονα
14) Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα: «Μανιτάρια-Κρασί» 2009-2010 Εκδρομή στο ΚΠΕ Γρεβενών.
15) Πρόγραμμα του ΕΚΕΒΙ: Συγγραφείς και εικονογράφοι στα σχολεία: Ελένη Πριοβόλου και Γιολάντα Τσιαμπόκαλου» 2009-2010
16) Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας: «Εφηβικές συμπεριφορές» 2010-2011
17) Πρόγραμμα ΕΚΕΒΙ: «Συγγραφείς και Εικονογράφοι στα σχολεία: Αντώνης Παπαθεοδούλου και Μυρτώ Δεληβοριά» 2010-2011



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *