Εκθέσεις για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

“Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου διοργανώνει και θα φιλοξενήσει από τις 11 Ιουλίου 2024 μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου 2025 μια νέα, επίκαιρη έκθεση με τον τίτλο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η οποία ανιχνεύει τη σχέση της τέχνης με την πολιτική ιστορία στη Νότια Ευρώπη.

[…]Η έκθεση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αποτελεί ένα συνολικό εγχείρημα στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 55 καλλιτέχνες και ομάδες καλλιτεχνών. Θα περιλαμβάνει 140 εικαστικά έργα, από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, αλλά και αφίσες, βιντεοπροβολές, performances. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα, καθώς και ένα συνέδριο με θέμα τη δημοκρατία και τις εικαστικές τέχνες.”

 

“50 χρόνια Δημοκρατία 1974 -2024 με τη ματιά των γελοιογράφων” Κτίριο Χρυσόγελου( Μεσολόγγι)

“Η Ευρωπαϊκή Λέσχη Γελοιογραφίας (European Cartoonist Club), με έδρα τις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με το περιοδικό «ΟΥΡΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ» παρουσιάζει ένα πανόραμα Γελοιογραφιών για την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα 1974-2024 τιμώντας τα 50 χρόνια δημοκρατίας.”image0 2 2048x1365 1

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς