ΒΟΛΟΣ

 

 

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ο Βόλος είναι η αρχαία Ιωλκός, γνωστή από την Αργοναυτική Εκστρατεία, και το όνομα είναι παραφθορά του αρχαίου Γόλος το οποίο παραδίδεται από τα μεσαιωνικά κείμενα.
Ο Βόλος μετά από την ανεξαρτησία του από την οθωμανική αυτοκρατορία και την προσάρτηση του στο ελληνικό κράτος το 1881 είχε πληθυσμό μόνο 4.900 κατοίκους, αλλά γρήγορα αυξήθηκαν μέσα στις επόμενες 4 δεκαετίες. Οι έμποροι, οι επιχειρηματίες, οι βιοτέχνες και οι ναυτικοί κινήθηκαν από την περιβάλλουσα περιοχή προς τον Βόλο. Στη δεκαετία του ’20 και στις αρχές της δεκαετίας του ’30 ο Βόλος δοκίμασε μια μεγάλη εισροή προσφύγων από τη Μικρά Ασία, ειδικά από την Ιωνία (έτσι δημιουργήθηκε και η Νέα Ιωνία Βόλου) και έγινε γρήγορα σημείο αναφοράς για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Οι μικρές συντεχνίες του Βόλου εξελίχτηκαν γρήγορα σε βιομηχανίες που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στον ελληνικό καπνό, στην κλωστοϋφαντουργία και την επεξεργασίας ακατέργαστο υλικών. Το 1955 οι ισχυροί σεισμοί κατεδάφισαν την πόλη και ο Βόλος ξαναχτίστηκε σε σχέδια που άλλαξαν την όψη του. Η ανάπτυξη της πόλης περιέλαβε μια ραγδαία βιομηχανική αύξηση, την αναβάθμιση του λιμένα και την ανάπτυξη υποδομών για την υποστήριξη του τουρισμού καθώς η πόλη είχε εξελιχθεί σε σπουδαίο τουριστικό προορισμό λόγω της γεωγραφικής θέσης που έχει στο κέντρο μιας ευρύτερης τουριστικής περιοχής (Πήλιο, Σποράδες, Ευβοϊκός κόλπος).

Ο Βόλος υπέστη εκτενή ζημία και κατά τη διάρκεια των σεισμών του 1975, όταν καταστράφηκαν πολλά κτίρια, επανοικοδομήθηκε γρήγορα, εντούτοις, και σήμερα είναι μια από τις ομορφότερες ελληνικές πόλεις.

Πρωτεύουσα του νομού με 114.000 κατοίκους μαζί με το Δήμο Νέας Ιωνίας. Είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, εμπορικό λιμάνι, σημαντική βιομηχανική περιοχή και έδρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Χτισμένη γύρω από το βαθύ λιμάνι της στο μυχό του Παγασητικού κόλπου, απλώνεται ως πάνω στα ριζώματα του Πηλίου. Η καλή ρυμοτομία της είναι το ένα χαρακτηριστικό και το δεύτερο, ότι είναι νεόχτιστη πόλη.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. Ένας άλλος τρόπος ενημέρωσης για την επίδοση του μαθητή.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

ΣΧΟΛΕΙΟ
ΤΑΞΗ
ΤΜΗΜΑ
ΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ

ΓΕΝΙΚΑ

Συμμετοχή
Ενδιαφέρεται για τα μαθήματα;
Συμμετέχει ενεργά στα μαθήματα;
Έχει μαζί του/της τα βιβλία & τετράδια
Είναι συνεπής στα καθήκοντα του/της
Επικοινωνία
Συμπεριφέρεται ευγενικά στους/τις συμμαθητές/συμμαθήτριες
Εργάζεται με μεθοδικότητα
Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες
Συνεργάζεται με τους συμμαθητές/συμμαθήτριες
Καταβάλει προσπάθεια βελτίωσης
Συμβάλει στην καλή διεξαγωγή του μαθήματος

ΓΛΩΣΣΑ

Δεξιότητες
Έχει ευκολία στο διάβασμα ;
Έχει  ευχέρεια στα προφορικά;
Τα γραπτά του/της είναι
Η ορθογραφία της/του είναι
Καταλαβαίνει αυτά που ακούει;


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Δεξιότητες
Αναγνωρίζει και γράφει αριθμούς;
Γνωρίζει τον πολλαπλασιασμό;
Έχει ευκολία στις πράξεις;
Κατανοεί τα προβλήματα;
Λύνει προβλήματα;

ΙΣΤΟΡΙΑ

Δεξιότητες
Παρακολουθεί την παράδοση;
Μπορεί να διηγηθεί το μάθημα;
Μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις;
Χρησιμοποιεί το βιβλίο για να αντλήσει πληροφορίες;

ΜΕΛΕΤΗ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Δεξιότητες
Συμμετέχει στη συζήτηση;
Αναλύει τις εικόνες;
Μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις;
Χρησιμοποιεί το βιβλίο για να αντλήσει πληροφορίες;
Θέτει ερωτήματα και απορίες;

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Δεν χρησιμοποιώ βαθμούς. Αντί για βελάκια βάζω φατσούλες ικανοποίησης, αδιαφορίας και λύπης. Δεν μπόρεσα να τα ανεβάσω.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΑΣΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ 29° ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Αποφοίτησα από τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία το 1981.  Δούλεψα αναπληρωτής στο 1/θέσιο Δ.Σχ. Κωφών Αλμυρού  Βόλου και στο 6/θέσιο Δ. Σχ. Σκοπέλου. Διορίστηκα το 1983 στο 3/θέσιο Δ.Σχ. Ελαφονήσου Λακωνίας .Υπηρέτησα κατόπιν στο 2/θέσιο Δ.Σχ. Ηλιόλουστου Κιλκίς, στο 2/θέσιο Δ.Σχ. Αϊδινίου Βόλου,στο 2/θέσιο Δ.Σχ. Χλόης Βελεστίνου,στο 3/θέσιο Δ.Σχ. Αγίου Γεωργίου Βελεστίνου και από το 1991 υπηρετώ στο 29ο  Δ.Σχ. Βόλου, που συστεγάζεται με το 18ο Δ.Σχ. Βόλου, όπου και τελείωσα το Δημοτικό το 1973

Μη ξεχάσω!! Τελείωσα το Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου το 1979.