La cuisine française

Η Γαλλική κουζίνα έχει θεωρηθεί ότι έχει τις πιο καλαίσθητες και ασυνήθιστες γεύσεις στον κόσμο. Είναι αυτή που αποτέλεσε το σημείο έμπνευσης και αναφοράς και επηρέασε όλες τις κουζίνες παγκοσμίως. Οι σεφ της, δίνουν πιο πολύ έμφαση: α) στην χρήση φρέσκων υλικών β) στην λεπτομέρεια για τη γεύση ή τη διακόσμηση του πιάτου και γ) στην παρουσίαση του πιάτου. Το παραδοσιακό πιάτο της Γαλλίας είναι ο κρασάτος κόκορας. Η Γαλλία είναι γνωστή παγκοσμίως για τα καλύτερα κρασιά τα διάφορα είδη τυριών, τα γλυκά και το ψωμί της. Στα γαλλικά εστιατόρια υπάρχουν τα πιο περίπλοκα μενού.