ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Μαθηματικά και φυσική

Science festival_2018

ΚΠΙΣΝ_29_10_2018

Ηλεκτρισμός

Πίεση

Ρύπανση των θαλασσών από πλαστικά

      Καραμανιάν Χατσίκ

  1ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών htk271@gmail.com

Λουκά Αναστασία ( Φυσικός)

1ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών

alouka@sch.gr

♣ΠΕΡΙΛΗΨΗ♣

Η ρύπανση των θαλασσών από τα πλαστικά  αποτελεί ένα  μεγάλο και διογκούμενο πρόβλημα  για το σύγχρονο άνθρωπο.  Η εργασία αυτή  θα ορίσει τι είναι τα πλαστικά και ποια τα χαρακτηριστικά τους, θα περιγράψει τι είναι η ρύπανση των θαλασσών από τα πλαστικά και πώς προκαλείται και θα αναφέρει  τις επιπτώσεις της για τα ζώα και το περιβάλλον. Το πρωτόλειο αυτό εμπεριέχει  πορίσματα επιστημονικών ερευνών και  προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος στη δική μας γειτονιά, τη Μεσόγειο Θάλασσα και τα “σπίτια” μας που δεν είναι άλλα  από τα πέλαγα που περιβάλλουν τη χώρα μας. Μια πρώτη επαφή με το θέμα ανέδειξε τη  σημαντικότητα  της  διαμόρφωσης της κοινής γνώμης και στάσης απέναντι στο πρόβλημα. Γενικότερα  κύριος στόχος της εργασίας είναι η διευκόλυνση της καταγραφής των απόψεων και των στάσεων των πολιτών με δημιουργία ερωτηματολογίου, η ευαισθητοποίηση και η άμεση μετατόπισή τους στην καθημερινή τους πράξη ώστε να περιοριστεί και  να ελεγχτεί το σημαντικότατο αυτό πρόβλημα.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ:

  • ρύπανση
  • πλαστικό
  • Μεσόγειος
  • ελληνικές θάλασσες
ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 2-2-2018

Poster εργασίας για το 2ο μαθητικό συνέδριο για την έρευνα και την επιστήμη.

βιβλιογραφια καραμανιαν

Πρωτιά για το 1ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών σε διαγωνισμό Φυσικής!

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Γλυκών Νερών, Δημήτρη Θάνο, Σπύρο Θάνο, Αλέξανδρο Καμπούρη, Ναταλία Μανωλοπούλου, Αλεξάνδρα Ντρίμερη, Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο και Απόστολο Καμπούρη για την πρωτη θέση που κατέλαβαν στον 6ο Διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικής στης Ελληνογαλλικής Σχολής Αγίας Παρασκευής, «Ευγένιος Ντελακρουά».

 

«Το αγγλικό εκείνο μήλο» του Ανδρέα Ιωάννου Κασσέτα.

 

 

 

Μια προσπάθεια από τα παιδιά του σχολείου μας να προσσεγγίσουν την Επιστήμη από μια διαφορετική σκοπιά αφιερωμένη στον Ανδρέα Ι.  Κασσέτα που …δε μένει πια εδώ.

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΓΗΤΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

«Ταξιδευτής μαθητικών ονείρων, παραγωγός διανοητικής ηδονής που συνδύασε τη Φυσική με τη Λογοτεχνία.»  Έτσι μιλούσαν οι φίλοι του Ανδρέα που το πρωϊ της Κυριακής άφησε την τελευταία του πνοή, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

«ΝΕΑ 27/12/2015»

Πειράματα με Ηλεκτρισμό

Have fun!

Experiments with Electricity

Copyright © alouka's blog          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top