Αλλάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης Λούι Ψυχογιός ακολουθεί τον Τζέιμς Ουίλκς, έναν πρωταθλητή των πολεμικών τεχνών, ο οποίος καταφέρνει να αποδομήσει έναν από τους πιο επικίνδυνους μύθους του κόσμου: την αντίληψη πως το κρέας είναι η μόνη πηγή πρωτεϊνών, δύναμης και υγείας. Μέσα από συναντήσεις με την παγκόσμια αθλητική ελίτ, οραματιστές επιστήμονες, είδωλα της σύγχρονης κουλτούρας και ήρωες της καθημερινής ζωής, μαθαίνουμε έναν νέο ορισμό της πραγματικής δύναμης και αντλούμε έμπνευση για να αναθεωρήσουμε μια για πάντα τη σχέση μας με το φαγητό.

Σκηνοθεσία: Louie Psihoyos
Σενάριο: Shannon Kornelsen, Mark Monroe, Joseph Pace
Ηθοποιοί: James Wilks, Arnold Schwarzenegger, Patrik Baboumian, Dotsie Bausch
Βαθμολογία IMDB: 8.5/10 (3869)

H ταινία – ντοκιμαντερ προβλήθηκε φέτος στο Φεστβάλ Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ με συμπαραγωγή πάμπολλων διασημοτήτων όπως οι Άρνολντ Σβαντζενέγκερ, Τζέιμς Κάμερον, Τσάκι Τσαν, Λιούις Χάμιλτον, Νόβακ Τζόκοβιτς, Κρις Πολ και πολλών άλλων. Το ντοκιμαντέρ αυτό συμμετείχε σε αρκετά φεστιβάλ εναλλακτικού κινηματογράφου. Παρουσιάζει μέσω της πορείας διάφορων αθλητών, τις καινοτόμες επιστημονικές ανακαλύψεις για τη διατροφή μας και το διαφημιστικό μύθο που υπάρχει για τη λήψη και κατανάλωση πρωτεΐνης.

Παρότι τα αναφερθέντα στην ταινία έχουν αμφισβητηθεί από αρκετούς διατροφολόγους, κανείς εξ αυτών δεν έχει καταφέρει να τα αντικρούσει επιστημονικά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στο αμερικάνικο τοκ-σόου του Τζο Ρόγκαν, όπου ο Τζέιμς Γουίλκς απάντησε εμπεριστατωμένα στην 4ωρη “ανάκριση” που τον υπέβαλλε ο συγγραφέας και διατροφολόγος Κρις Κέσερ. Μάλιστα, ο παρουσιαστής Τζο Ρόγκαν εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από τα επιχειρήματα του Γουίλκς, που σκέφτηκε σοβαρά να μην παίξει την εκπομπή, για να προστατεύσει τη φήμη του Κέσερ. Υπάρχει όμως και ο αντίλογος εδώ για να κρίνεται μόνοι σας.

 

Φυτοφαγία ή Κρεατοφαγία?

Δημιουργός: epal-anavr, στις: 29-12-2019, διάρκεια: 01:25:41

Ποιες είναι τελικά οι κυριότερες απόψεις για τη σύγχρονη διατροφή? Φυτοφαγία? Κρεατοφαγία? ή Μεσογειακή Διατροφή?

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/alkapsalis/2019/12/30/allazontas-toys-kanones-toy-paichnidioy/

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση