Έφθασε η εποχή του Cognitive Cooking

Μέχρι τώρα οι εφαρμογές για κινητά και ταμπλέτες σε έβγαζαν συχνά από τη δύσκολη θέση του τι  να επιλέξεις για να φας το βράδυ. Προγραμματισμένες με αρκετές συνταγές σου έδιναν μια λύση. Δε μπορούν όμως να ανταπεξέλθουν όταν θέλεις να ξεφύγεις από τα τετριμμένα και να πειραματιστείς. Τώρα όμως η γνωστή εταιρεία IBM έφτιαξε ένα supercomputer το οποίο πραγματικά εκπλήσσει με τις μαγειρικές του ικανότητες. Το ονόμασε Chef Watson και είναι μια free μέχρι τώρα εφαρμογή για υπολογιστές που καταφέρνει να πρωτοτυπήσει στο μαγείρεμα με τις ικανότητες του, κάνοντας το πιο πικάντικο και σίγουρα απρόσμενο.

Αντι να επιλέγεις από ένα συγκεκριμένο κατάλογο συνταγών, σου προσφέρει νέες ιδέες για να συνδυάσεις το τρόφιμο που θέλεις να φας, με άλλα τρόφιμα που δε φαντάζεσαι καθόλου ότι μπορεί να ταιριάξουν. Το αποτέλεσμα είναι καμία 100η “τρελές” συνταγές οι οποίες όμως εντυπωσιάζουν από πλευράς γεύσης, δεσίματος, αρώματος και δημιουργικότητας παρά το απρόσμενο του συνδυασμού.

Η IBM πιστεύει ότι το προγράμμα της -το οποίο παρεπιπτόντως κέρδισε διαγωνισμό μαγειρικής το 2011- μπορεί να σας κάνει καλύτερους μάγειρες αφού θα ανακαλύψετε καινούργιους γευστικούς συνδυασμούς και τεχνικές που δε φαντάζεστε.

Δοκιμαστε το όσο είναι ακόμη ελεύθερο για όλους.

Chef Watson

Υ.Γ. Για να συνδεθείτε χρειάζεται να έχετε λογαριασμό Facebook ή Twitter.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/alkapsalis/2016/03/15/%ce%ad%cf%86%ce%b8%ce%b1%cf%83%ce%b5-%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-cognitive-cooking/

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση