Ασφάλεια στο Διαδίκτυο (17 παιχνίδια)

Wild Web Woods (Το άγριο δάσος του ιστού)

Στόχος του παιχνιδιού είναι να βοηθήσει παιδιά 7-10 ετών να καταλάβουν το διαδίκτυο και να αποκτήσουν τις δεξιότητες, για να γίνουν σοφοί χρήστες του διαδικτύου. Το παιχνίδι έχει, επίσης, σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν βασικές έννοιες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για να μάθουν για τα δικά τους δικαιώματα και πώς να σέβονται τα δικαιώματα των άλλων.

Το Απέραντο Δάσος

διηγείται την ιστορία του εννιάχρονου Νικόλα που μαθαίνει πώς να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Η ιστορία, μεταξύ άλλων, εξηγεί στους αναγνώστες τι είναι το Διαδίκτυο και τι μπορούν να κάνουν εκεί. Συγχρόνως, οι αναγνώστες μαθαίνουν ότι το Διαδίκτυο περιέχει και κακά πράγματα και ότι πρέπει να προστατεύονται από αυτά.

 Οι καινούργιοι φίλοι της Άννας

είναι η συνέχεια της ιστορίας το Απέραντο Δάσος και πρωταγωνίστρια είναι η ξαδελφούλα του Νικόλα, η Άννα. Η ιστορία αναφέρεται στο δημόσιο χαρακτήρα του Διαδικτύου, στους κανόνες συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο, καθώς και στη δημοσίευση φωτογραφιών και τα πνευματικά δικαιώματα.

 Η Μεγάλη Απόφαση του @Παπάκη

Πραγματεύεται τα συναισθήματα των παιδιών στο διαδίκτυο και πόσο εύκολα μπορεί κάτι το οποίο εμείς θεωρούμε αστείο τελικά να πληγώσει τους φίλους μας.

Εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να διακρίνουν οι μαθητές ποιες είναι οι καλές και ποιες οι κακές πρακτικές, όταν πλοηγούμαστε στο Διαδίκτυο. Το μαθησιακό αντικείμενο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να ακολουθήσουν μια διαδρομή, ρίχνοντας το ζάρι και επιλέγοντας κάρτες που περιγράφουν καλές και κακές πρακτικές σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί ατομικά ή σε ομάδες.

άλλα 12 Διαδραστικά παιχνίδια για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Προτεινόμενα:

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση