Εφαρμογές για την τάξη

8 Web 2.0 Εφαρμογές για την τάξη

PrimaryPad – Ομαδική Συγγραφή Κειμένου

Edmodo – Ολοκληρωμένη Διαχείριση Μαθήματος ΔΩΡΕΑΝ

Kubbu – Ολοκληρωμένη Διαχείριση Μαθήματος

Slideshare – Διαμοιρασμός Παρουσιάσεων και άλλων αρχείων

Sumopaint – Επεξεργασία Εικόνας

Infogram – Γραφήματα Πληροφοριών

Tagxedo – Συννεφόλεξα

Voki – Ομιλούντα Κινούμενα Avatar ΔΩΡΕΑΝ


Μία λίστα με άλλα 20 ελεύθερα λογισμικά  γενικής χρήσης:

1. Video editor Δωρεάν πρόγραμμα που λειτουργεί σαν Desktop screen recorder.

2. Blender Το Blender έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα εξαιρετικά γρήγορο και ευέλικτο εργαλείο σχεδιασμού, προσφέροντας μια μοναδική προσέγγιση στον κόσμο των τριών διαστάσεων. Μπορείτε εύκολα να κατασκευάσετε και να διαχειριστείτε σύνθετα περιβάλλοντα. Είναι πολύ δημοφιλές και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους.

3. lnkscape Το Inkscape είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας διανυσματικών γραφικών ελεύθερης άδειας χρήσης. Διαθέτει όλες τις λειτουργίες των εμπορικών προγραμμάτων, έχει αρκετά εργαλεία για την επίτευξη επαγγελματικών εργασιών. Ιδανικό για επιχειρήσεις και οικιακούς χρήστες, το δημοφιλές σχεδιαστικό opensource πρόγραμμα.

4. Diagram Designer Το πρόγραμμα αυτό παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να σχεδιάσουν γρήγορα απλά διαγράμματα ροής, τα οποία θα τα παρουσιάσουν σε ανθρώπους επιχειρήσεων. Η απλότητα του προγράμματος το καθιστά πιο ελκυστική επιλογή από άλλα παρόμοια προγράμματα.

5. Δημιουργός Διαγραμμάτων Ροής  (ελληνικό) Είναι λογισμικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία και εκτέλεση αλγορίθμων με μορφή διαγραμμάτων ροής. Ο σχεδιασμός των διαγραμμάτων γίνεται με γραφικό τρόπο, δηλαδή με την τοποθέτηση κουτιών εντολών ή αποφάσεων και την σύνδεσή τους με γραμμές ροής εκτέλεσης.

6. Στο περιβάλλον του Draw.io διατίθεται μια online εφαρμογή κατασκευής διαγραμμάτων ροής (αλλά και άλλων τύπων).

7. Dia  To Dia ειναι ένα χρήσιμο πρόγραμμα κατασκευής και δημιουργίας διαγραμμάτων. Είναι ένα εύκολο στην χρήση εργαλείο ανοικτού κώδικα, πολύ βολικό για αυτούς οι οποίοι ασχολούνται συχνά με διαγράμματα. Υποστηρίζει όλα τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα.

8. Serif DrawPlus SE  Είναι ένα λογισμικό ζωγραφικής και animation, το οποίο προσφέρει ευκολία στη χρήση, ευελιξία και δυναμικά εργαλεία επεξεργασίας για οποιοδήποτε δημιουργικό έργο. Ενσωματώνει βασικές λειτουργίες και κυρίως δίνει την δυνατότητα στον καθένα να δημιουργήσει επαγγελματικής ποιότητας λογότυπα, ζωγραφιές και σχέδια.

9. Pencil Εφαρμογή για τη δημιουργία κινουμένων σχεδίων (cartoons) με συνδυασμό εικόνων και διανυσματικών γραφικών. Απευθύνεται σε χρήστες όλων των επιπέδων που επιθυμούν να φτιάξουν γρήγορα και εύκολα 2d animations, μιμούμενοι την παλιά κλασσική διαδικασία. Διαθέτει εύχρηστο interface με απλή δομή.

10. LiteCAD Αποτελεί έναν επάξιο αντικαταστάτη του πολύ γνωστού AutoCAD. Διαθέτει ένα πλήθος από τα χαρακτηριστικά του εμπορικού προγράμματος, που του επιτρέπουν την εκτέλεση πολλών από τις εργασίες που γίνονται με αυτό, χωρίς πρόβλημα. Το περιβάλλον του προγράμματος θα φανεί πολύ οικείο στους χρήστες του AutoCAD.

11. Google SketcUp  Το Google SketchUp είναι ένα πρόγραμμα που σας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξετε όλους τους τύπους τρισδιάστατων σχεδίων. Φανταστείτε ότι αγοράσετε ένα σπίτι και πρέπει να το επιπλώσετε. Λοιπόν, με αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε σε εικονική μορφή και τρισδιάστατο, να αλλάξετε τα έπιπλα, το στυλ κ.α.

12. To Padlet  είναι ένα Web εργαλείο που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να συλλέγουν πληροφορίες από το διαδίκτυο και να τις αναρτούν πάνω σε ένα ψηφιακό πίνακα ανακοινώσεων με τη μέθοδο σύρε και τοποθέτησε (drag and drop). Βίντεο, κείμενα, υπερσύνδεσμοι, εικόνες -και βασικά οτιδήποτε- μπορούν να προστεθούν στο πίνακα ανακοινώσεων

13. Sweet Home 3D Το Sweet Home 3D είναι μια δωρεάν εφαρμογή διακοσμητικής εσωτερικού χώρου που σας βοηθάει να τοποθετήσετε τα έπιπλά σας σε δισδιάστατο σχέδιο οικίας με τρισδιάστατη προβολή. Διατίθεται στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες και μπορεί να τρέξει σε όλα τα λειτουργικά συστήματα.

14. Preceden Δημιουργία Χρονογραμμής. H δωρεάν έκδοση δίνει δυνατότητα μιας μόνο ιδιωτικής χρονογραμμής αλλά μέχρι 10 events. Στην κατασκευή της γραμμής του χρόνου, μπορούμε να συμπεριλάβουμε πολλά και διαφορετικά μέσα, όπως κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο youtube και να τα
προσαρμόσουμε με διάφορους τρόπους.

15. Tiki-Toki Δημιουργία Χρονογραμμής

16. Δημιουργία Χρονογραμμής στο Google Slides.  Πάω google docs presentation (σύνδεση> Περισσότερα> ΈγγραφαDocs> κλικ πάνω αριστερά > Slides >  στο + Blank presentation) μετά όπως παρακάτω => Insert =>Diagram Διαλέγω σαν τύπο timeline διαλέγω πόσες μέρες (dates) θέλω.

17.  Timetoast Δημιουργία Χρονογραμμής π.χ. Ιστορία των υπολογιστών

18. Κnightlab Δημιουργία Χρονογραμμής (οδηγίες)

19. Τimelinemaker  Δημιουργία Χρονογραμμής

20. Τimegliter Δημιουργία Χρονογραμμής

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση