Για να εισάγουμε το ρομπότ Beebot στην τάξη μας προηγήθηκαν δραστηριότητες για την εξοικείωση των μαθητών με τις χωρικές έννοιες (μπροστά, δεξιά, αριστερά, κ.α.)
Κάναμε για λίγο γυμναστική (εμπέδωση χωρικών εννοιών δεξιά-αριστερά, μπροστά, πίσω)
και τις κινήσεις του μουσικοκινητικού “πιάσε ένα αστέρι”
“Iro Twinkles – πιάσε ένα αστέρι”
Χορέψαμε ελεύθερα και στο σταμάτημα της μουσικής γίναμε ζευγάρια και με τον φίλο μας οδηγό φτάσαμε στην ζωγραφιά μας- πρόταση για τον τρόπο που μπορεί το αγόρι, από το παραμύθι του του Οliver Jeffers “Πώς να πιάσεις ένα αστέρι”, να πιάσει το αστέρι του.
Την επόμενη μέρα πριν εμφανίσω τη μελισσούλα ενημέρωσα τα παιδιά για μία νέα φίλη που θα έρθει στην τάξη μας. Ταξίδεψε από μακριά με στόχο να τα γνωρίσει. Είχε συναντήσει σε μια λιμνούλα τον Άκη Βατραχάκη (την κούκλα μασκότ), της είχε πει πόσο καλά περνά μαζί τους και την κάλεσε στην τάξη μας. Είναι μια μελισσούλα διαφορετική από τις άλλες καθώς δεν ξέρει να πετά, μπορεί όμως πολύ καλά να περπατά, αρκεί κάποιος να πατήσει τα σωστά κουμπιά!
· Την υποδεχόμαστε στην παρέα μας με ένα τραγούδι μουσικοκινητικής
Για να γνωριστούμε γράφει το κάθε παιδί σε χαρτί το όνομά του.
Το ίδιο κάνω κι εγώ.
Τοποθετούμε τα ονόματά μας στο δάπεδο.
Αρχικά η μελισσούλα πάει στο όνομά μου, τη χαιρετώ, συστήνομαι και λέω κάτι για μένα π.χ. το αγαπημένο μου χρώμα, φαγητό, κ.α.
Με τον τροχό γίνεται τυχαία επιλογή ονόματος και μετά από τη δική μου επίδειξη ξεκινούν να παιδιά.
Η μελισσούλα μας όμως δεν έχει όνομα έτσι στο τέλος τα παιδιά επιλέγουν ένα όνομα για την ξεχωριστή μας νέα φίλη και της τραγουδούμε με μια μικρή παραλλαγή χρησιμοποιώντας το όνομα της νέας μας φίλης, της Ειρήνης.
Μάγια η μέλισσα – Παιδικό τραγούδι
Η Ειρήνη έχει γίνει μέλος της ομάδας μας και συμμετέχει συχνά πια στα παιχνίδια μας!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή