Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ψηλός, ψηλός εργάζεται στην τράπεζα, είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει και έχει ένα περίεργο χαρακτηριστικό: ένα πολύ μακρύ μουστάκι. Η «ιδιότητα» αυτή έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα… Τα πλεονεκτήματα είναι:

Κάθε Δευτέρα που η γυναίκα του η κα Καρλόττα πλένει τα ρούχα της, τον βάζει να κάθεται στο μπαλκόνι και δένει τα μουστάκια του στις δύο άκρες στα κάγκελα του μπαλκονιού. Έτσι απλώνει τα ρούχα πάνω στο μουστάκι του άντρα της. Το κακό είναι ότι ο κύριος Ριχάρδος θα πρέπει να μένει ακίνητος μέχρι να στεγνώσουν τα ρούχα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι πως ο κύριος Ριχάρδος ψαρεύει πολύ εύκολα… Μένει δίπλα στη θάλασσα και έτσι δένει στην άκρη του μουστακιού του το δόλωμα και ύστερα το πετάει στη θάλασσα.

Παρά όλα τα πλεονεκτήματα ο καημένος ο κύριος Ριχάρδος ταλαιπωρούνταν πολύ από το μουστάκι του που συνέχεια μεγάλωνε.

Το μειονέκτημα του είναι πως, όπως είναι φυσικό, πρέπει να πηγαίνει συνέχεια στον κουρέα του για να του το κόβει.

Ευτυχώς όμως μια καλή γειτόνισσα που έχει μπουτίκ, τον λυπήθηκε και του έδωσε μια θαυματουργή κρέμα για να βάζει στο μουστάκι του. Από τότε το μουστάκι του κ. Ριχάρδου έχει μικρύνει πολύ και έχει κανονικό μέγεθος.

Έτσι τώρα ζει ευτυχισμένος με την γυναίκα του την κυρία Καρλόττα και της αγόρασε μια καινούργια απλώστρα για να απλώνει τα ρούχα της, αφού δεν μπορεί να τα απλώνει στο μουστάκι του πιά.

Όμως επειδή στον κύριο Ριχάρδο άρεσε πολύ το ψάρεμα, συνεχίζει ψαρεύει με πετονιά,  αλλά θα ήθελε το μουστάκι του να είναι ακόμα μεγάλο μόνο για να ψαρεύει με αυτό.

 

Από την Κωνσταντίνα Κ., μαθήτρια του Δ΄1 Μαρασλείου

 

 

 

Κατηγορίες: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.