Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Δηλαδή;

ΑίθΠολλαπλώνΧρήσεων 2οΓσιοΝεάπ

Φιλοσοφία Φυσικής Αγωγής: Μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες προσπαθούμε να καλύψουμε τους τρεις βασικούς σκοπούς που κατευθύνουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, δηλαδή τον σωματικό, τον γνωστικό και τον ψυχολογικό- συναισθηματικό.

Με γνώμονα αυτούς τους σκοπούς, οι μαθητές/τριες με τον καθηγητή τους κ. Δελαπάσχο οργάνωσαν την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, ώστε να απευθύνεται στο σώμα, στο πνεύμα και στην ψυχή.

Πολυχώρος1

Εκεί που ως τότε είχε μόνο όργανα φυσικής αγωγής και μια θεατρική σκηνή,  μετέφεραν τις βαριές βιβλιοθήκες με προσοχή και τις μοίρασαν στον χώρο. Τις  καθάρισαν ώστε να υποδεχθούν τα βιβλία, που τα κουβάλησαν και τα έβαλαν με υπομονή με τη σειρά, στα ράφια που έπρεπε.  Βρήκαν και έφεραν παλιά θρανία, που τα καθάρισαν καιΠολυχώρος2 δημιούργησαν μια “γωνιά” φιλόξενη για να παίζουν σκάκι. Και βέβαια, οι κυρίες καθηγήτριες με τα παιδιά μπορούν να κάνουν εκεί τα εξωδιδακτικά προγράμματα-δράσεις όποτε χρειάζεται, τοποθετώντας και το υλικό τους. Όσοι/όσες θέλουν να γυμναστούν ή να παίξουν πινγκ-πονγκ χωράνε κι αυτοί, στο δικό τους μέρος. Τέλος, έφεραν υπολογιστή και σύνδεσαν το γιγάντιο παμπάλαιο ηχείο με όσα χρειαζόταν, για να βάζουν μουσική,

Έτσι, έκαναν μια δίκαιη  και εξυπηρετική διαχείριση του σχολικού μας χώρου, ο οποίος εύστοχα πλέον ονομάζεται “ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ“. 

ΠινγκΠονγκ2οΓσιοΝεάπ

 

 

 

 

 

 

Στον χώρο κυριαρχούσαν ανέκαθεν τα τραπέζια του πινγκ-πονγκ και γύρω γύρω τα πολύζυγα. Τώρα, αυτοί/ές και που ανέλαβαν να διαμορφώσουν κατάλληλα τον χώρο κατάφεραν να μπορούν να συνυπάρχουν δραστηριότητες με τις βιβλιοθήκες, σκάκι και αθλητικά παιχνίδια, κυρίως το πινγκ-πονγκ, μαζί με στρώματα για συνάξεις-συζητήσεις, χαλάρωση, διάβασμα και… μουσική ακρόαση (ή χορό στα μεγάλα μεράκια μας)!

Στρώματαδραστηριότητες2οΓσιοΝεάπ

Σ’ αυτόν τον χώρο ο κ. Δελαπάσχος διοργάνωσε ενδοσχολικά πρωταθλήματα: Πινγκ πονγκ και σκάκι. Η συμμετοχή ήταν ελεύθερη. Στο τέλος του σχολικού έτους αναδείχθηκαν οι τελικοί νικητές, αλλά η χαρά ήταν μεγάλη για όλους και όλες, παίκτες, παίκτριες και θεατές!

ΦωτόΝικητήςΠινγκΠονγκ 2οΓσιοΝεάπΒραβείοΠινγκΠονγκ 2οΓσιοΝεάπ

 

 

 

 

 

Όπως λέει ο οργανωτής και εμψυχωτής κ. Δελαπάσχος:

“Τέτοιου είδους δραστηριότητες, μέσα από αθλητικά δρώμενα, βοηθούν στην ολοκλήρωση των προσωπικοτήτων των μαθητών, σφυρηλατούν ισχυρή θέληση για συνεχή προσπάθεια και αναπτύσσουν σε μεγάλο βαθμό την κοινωνικότητα τους.

Έχοντας ως οδηγό την φετινή απόλυτα πετυχημένη αθλητική διοργάνωση των εσωτερικών αγώνων ping pong και σκακιού, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε την επόμενη χρονιά με μεγαλύτερη διάθεση και ίσως με περισσότερα νέα αθλήματα!”

Αφήστε μια απάντηση