410226976 837863915012384 5341585778163698860 n

ΡΟΥΛΗΣ Ο ΤΡΟΦΟΥΛΗΣ

1η Διδακτική ώρα

Στην πρώτη γνωριμία μου με τους μαθητές/τριες της Α΄τάξης χρειάστηκε να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις!

Στην παρέα μας προστέθηκε ο Ρούλης ο Τροφούλης, ο ήρωας γαντόκουκλα που θα μας κάνει συντροφιά μέχρι τη λήξη του εργαστηρίου με θέμα τη διατροφή και θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε μέσα από δραστηριότητες, τη σπουδαιότητα της υγιεινής διατροφής στη συνολική μας υγεία καθώς και την αναγκαιότητα της σωματικής άσκησης, μέσα από τη συμμετοχή μας σε διάφορα αθλήματα-δραστηριότητες.

410226976 837863915012384 5341585778163698860 n
    Ρούλης, ο ήρωας γαντόκουκλα.

Στη συνέχεια, παίξαμε ένα παιχνίδι γνωριμίας με τη χρήση καπέλων και μικροφώνου. Ένα παιδί κρατούσε το μικρόφωνο-παιχνίδι και ρωτούσε το παιδί που φορούσε καπέλο με τον εξής τρόπο: “Πώς σε λένε, πώς σε λένε, πώς σε λένε πώς;” Κι εκείνο μας έλεγε το όνομά του. Τότε όλοι μαζί του φωνάζαμε:  ” Γειά σου π.χ. Γιάννη , με το ωραίο το καπέλο!” Στο τέλος, προσπάθησα να θυμηθώ τα ονόματα όλων των παιδιών. Όποιο όνομα ξεχνούσα, μου έλεγαν πάλι το όνομά τους και κουνώντας μου το δάχτυλο μου έλεγαν: “Με λένε π.χ. Σταμάτη, να το θυμάσαι!”

Ακολούθησε συζήτηση και καταγραφή στον πίνακα κι έπειτα δημιουργήθηκε αφίσα με τους κανόνες που πρέπει να κολουθούμε στην τάξη για μια πιο ομαλή επικοινωνία.

2η Διδακτική ώρα

Προηγήθηκε συζήτηση με θέμα τα αγαπημένα μας φαγητά, φρούτα και λαχανικά κι έπειτα μοιράστηκε στους μαθητές-τριες, ένα φυλλάδιο εργασίας, τύπου μικρό βιβλίο με σκοπό να καταγραφούν και να διερευνηθούν οι προτιμήσεις τους στο θέμα της διατροφής τους. Για να κατεβάσετε το αρχείο πατήστε Μικρό βιβλίο γνωριμίας.

μικρό βιβλίο διατροφής
Μικρό βιβλίο

3η Διδακτική ώρα

Διάβασα στα παιδιά το παραμύθι «Η κυρά Διατροφή –πρώτη στη  μαγειρική» της  Τσακίρη-Παπαθανασίου Λητώς, το οποίο λειτουργεί ως προοργανωτής ώστε να εμπλέξει τους μαθητές άμεσα στο περιεχόμενο του προγραμμάτος. Οι μαθητές διασκέδασαν και ενθουσιάστηκαν όταν τους είπα, ότι μερικά φρούτα και λαχανικά του παραμυθιού το έσκασαν και ήρθαν στο σχολείο μας,να μας μιλήσουν για τη σπουδαιότητά τους! Μέσα από αινίγματα, παρουσιάστηκαν με τυχαία σειρά διάφορες κούκλες-φρούτα-λαχανικά!

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση