Ανοίγουμε…Επιστροφή στο σχολείο

Με πολύ χαρά ακούσαμε όλοι μας το μήνυμα του ΥΠΑΙΘ για την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων. Αν και όλο αυτό τον καιρό δεν σταμάτησε η επαφή μας με τα παιδάκια, που τα αισθανόμαστε και δικά μας, η αλήθεια είναι ότι η φυσική παρουσία δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την επικοινωνία μας πίσω από μια άψυχη γυάλινη οθόνη ενός υπολογιστή ή ενός κινητού.

Ας ευχηθούμε παρόμοιες καταστάσεις να μην ξαναζήσουμε και ας έρθουμε στο προκείμενο.

Τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που ήρθαν από το Υπουργείο, τα παιδιά θα έρχονται καθημερινά (αφού ο αριθμός είναι μικρότερος από το 15).

Δεν θα λειτουργεί το ολοήμερο πρόγραμμα, δηλαδή θα σχολάμε 13.00.

Το σχολείο έχει προετοιμαστεί τόσο όσο αφορά τον τρόπο που θα κάθονται τα παιδιά αλλά και όσο αφορά την επάρκεια αντισηπτικών.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να μάθουν τα παιδάκια να πλένουν σωστά τα χεράκια. Θα ήταν χρήσιμο να παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά σας το παρακάτω βίντεο, προκειμένου να ακολουθούν το πρωτόκολλο ως προς τη διάρκεια και τον τρόπο πλυσίματος.

Κάντε κλικ.

Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα κάποιος μαθητής να απουσιάσει με μια απλή υπεύθυνη δήλωση του γονέα που να δηλώνει ότι στο σπίτι υπάρχει άτομο αυξημένου κινδύνου ή άτομο που νοσεί.

Όποιος γονέας επιθυμεί μα μην στείλει το παιδί του στο σχολείο, ας συμπληρώσει την παρακάτω Υπεύθυνη δήλωση και να τη φέρει στο σχολείο.

COVID-19-ypeythini_dilosi