eTwinning: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ…ΜΑΖΙ!

 ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ…ΜΑΖΙ! eTwinning

Αγαπητοί γονείς και κυρίως παιδιά, ελπίζουμε να είσαστε όλοι πολύ πολύ καλά. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά και θα περάσει λίγος καιρός μέχρι να τα πούμε και πάλι από κοντά. Έχουν δημιουργηθεί λοιπόν καινούριες εκπαιδευτικές ανάγκες που μας καλούν όλους, εκπαιδευτικούς και παιδιά (με αρωγούς τους γονείς) να ενεργοποιηθούμε εκτός της σχολικής τάξης. Τίποτα βέβαια δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσωπική επαφή, τις πρωινές σας καλημέρες (όσοι δεν ερχόσασταν νυσταγμένοι!), τα χαμόγελα και τα ομαδικά μας παιχνίδια. Αλλά από εδώ μπορούμε να κάνουμε κάποιες δραστηριότητες, να βλέπουμε τις δουλειές των συμμαθητών μας και να ανταλλάσσουμε εμπειρίες.

Αποφασίσαμε λοιπόν με μερικά Νηπιαγωγεία από όλη την Ελλάδα να ξεκινήσουμε ένα καινούριο έργο eTwinning. Ένα συνεργατικό έργο που θα κρατήσει όσο θα μείνουν τα σχολεία κλειστά.

Κάθε εβδομάδα θα δίνουμε μία δραστηριότητα που θα αφορά κάθε φορά διαφορετικό θέμα. Θα υπάρχει συνήθως ημερολογιακή σύνδεση για να διατηρούμε την αίσθηση του χρόνου και των ημερών που περνούν.

Το Νηπιαγωγείο μας θα ξεκινήσει με τη δεύτερη δραστηριότητα του προγράμματος

θέμα: Η 25η Μαρτίου

  • Περιηγηθείτε πρώτα στο ψηφιακό υλικό που υπάρχει στο τέλος της ανάρτησης, παίξτε τα παιχνίδια και συζητήστε με κάποιον μεγαλύτερο για τα γεγονότα εκείνων των χρόνων.
  • Κατασκευάστε έναν Εύζωνα ή μία Αμαλία από υλικά που θα βρείτε στο σπίτι σας ή ντύστε μία κούκλα, μία μαριονέτα ή μία φιγούρα με παραδοσιακή στολή δική σας δημιουργίας.
  • Βγάλτε τη δημιουργία σας φωτογραφία και ανεβάστε τη στον ψηφιακό τοίχο PADLET που έχουμε δημιουργήσει. Γράψτε το όνομά σας και σχολιάστε ό,τι θέλετε. Όχι παιδικά προσωπάκια! Αν επιθυμείτε να κρατάτε εσείς τη δημιουργία σας καλύψτε τα προσωπάκια σας.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ:Κάτω δεξιά στον τοίχο είναι το σύμβολο +. Επιλέξτε το και θα σας ανοίξει ένα παραθυράκι στον τοίχο.Γράψτε όνομα και περιγραφή.Πατήστε το βελάκι  που βρίσκεται στο παραθυράκι σας και δεξιά θα ανοίξει ένα παράθυρο.Επιλέξτε “διαλέγω φάκελλο” και ανεβάστε την φωτογραφία.Αυτό ήταν!
Μπορείτε να μπείτε στον ψηφιακό τοίχο από εδώ:

https://el.padlet.com/agmitsi/9q1885428tmc

 

Υλικό για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Οι Ήρωες & ηρωίδες της Επανάστασης του 1821 με τη μορφή Playmobil. Πρώτα διαβάστε τις πληροφορίες που δίνονται για τη δράση τους και μετά επιλέξτε ποια φιγούρα θα ζωγραφίσετε.

http://www.nhmuseum.gr/el/ekpaideysi/ekpaideytiko-yliko

Ψηφιακό παιχνίδι- Ελληνικές παραδοσιακές στολές (από τη σελίδα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου)

http://www.nhmuseum.gr/multimedia/foresies/index.html

Πληροφορίες για την Ελληνική Σημαία και τις σημαίες τις Επανάστασης-ψηφιακό παιχνίδι

http://www.nhmuseum.gr/multimedia/simaies/index.html

Αφήγηση του παραμυθιού “ΤΑ ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ” της Ε. Φακίνου. Η ιστορία περιγράφει την αντίδραση των κατοίκων ενός χωριού προς τον Τούρκο κατακτητή και τις ενέργειές τους για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους και την πατρίδα τους. Η εικονογράφηση είναι εμπνευσμένη από τα υφαντά και τα κεντήματα της λαϊκής τέχνης & έχουν επιλεγεί τα κατάλληλα ώστε να ταιριάζουν με την ιστορία.

https://www.youtube.com/watch?v=9QGdGJCfyBI

Παιχνίδια memory με ήρωες/ηρωίδες και θέματα της Επανάστασης του 1821.

https://matchthememory.com/hroestisepanastasis?fbclid=IwAR1LKG3rPwKZTY88y8jCYEm5dzYO8UujuBlKye09HyHsRzebbil7h3FTu2E

https://matchthememory.com/25hmartiou_menoume_spiti?fbclid=IwAR2TjnxIlxPWymUnCCL8Snl5g0K7dQ3u9UMiH9vP-BPJFsNafPf4EurMHDE

 

 

 

 

 

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.