Αυλαία και πάμε

Αυλαία και πάμε για τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις η έναρξη των οποίων θα μπορούσε να αποδοθεί επί το αθλητικότερο και με τα γνωστά παραγγέλματα των δρομικών εκκινήσεων. Στέλνουμε τις ευχές μας για καλή επιτυχία με τη συνοδεία της παρακάτω  διαφάνειας. Όλα όσα συνοψίζονται σε αυτή, κατά τη γνώμη μου, δεν αφορούν μόνο τον χώρο του αθλητισμού καθώς μπορούν να αποτελέσουν κατευθυντήριες τεχνικές για κάθε προσπάθεια τόσο στο στάδιο της προετοιμασίας όσο και στο στάδιο του αγώνα.

psychoudaki6

Η διαφάνεια ως τμήμα της εισήγησης της Μαρίας Ψυχουντάκη με τίτλο «Η συμβουλευτική στον αθλητισμό» παρουσιάστηκε στο 7ο επιμορφωτικό σεμινάριο της Κοινότητας Πρακτικής Συμβούλων Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής. Το σεμινάριο έκλεισε τον φετινό επιμορφωτικό κύκλο μιας ομάδας  η οποία με το συντονισμό, την καθοδήγηση και την υποστήριξη της Ασπασίας Δανιά και την Ειρήνης Κόσσυβα από το Εργαστήριο Αθλητικής Παιδαγωγικής  και Διδακτικής ΦΑ και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ, ΕΚΠΑ), εργάστηκε με συνέπεια και ποιότητα ώστε να προτείνει ουσιαστικές διασυνδέσεις της θεωρίας με τη διδακτική πράξη στη Φυσική Αγωγή. Της αξίζουν συγχαρητήρια και ευχαριστίες.  Οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν στα σεμινάρια είναι αναρτημένες στο ιστολόγιο της κοινότητας.

Σε σχέση με τη διαφάνεια, θεωρώ ότι αξίζει μια σκέψη παραπάνω η παρουσία και στα δύο στάδια του χαρακτηριστικού, Συγκέντρωση στο εδώ και τώρα, ως αναγκαιότητα και προτροπή να τοποθετούμαστε στο παρόν με πλήρη  συνειδητότητα, να κρατάμε τη θέση μας σε αυτό που συμβαίνει. Είναι οι στιγμές στο βιωμένο παρόν που φτιάχνουν τις ψηφίδες της ζωής μας.

Αλλά  η αυλαία έχει ήδη ανοίξει. Χαμόγελο και πείσμα. Καλή επιτυχία!

Κατηγορίες: Φυσική Αγωγή. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *