Την προηγούμενη Πέμπτη οι μικροί μας εξερευνητές είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν… χωρίς να βγουν από την τάξη! Μέσα από μια υπέροχη διαδικτυακή επικοινωνία, επισκεφτήκαμε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και γνωρίσαμε από κοντά το σπουδαίο έργο του οργανισμού για την προστασία των αρκούδων.
Η κυρία Λίλη, υπεύθυνη της παιδαγωγικής ομάδας, μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο. Γνωρίσαμε τις αρκουδίτσες που φιλοξενούνται εκεί, μάθαμε πώς φροντίζονται και ακούσαμε με ιδιαίτερη συγκίνηση την ιστορία της μικρής Μάρθας, της αρκουδίτσας που αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε! Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν τις δικές τους ερωτήσεις και να μάθουν πώς μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε τα άγρια ζώα και το περιβάλλον.
Η διαδικτυακή μας επίσκεψη έκλεισε με έναν ξεχωριστό τρόπο: τα παιδιά αφιέρωσαν στη Μάρθα ένα τραγουδάκι που ετοίμασαν με πολλή αγάπη, γεμίζοντας χαμόγελα όλους όσοι συμμετείχαν.
Μια εμπειρία πλούσια σε γνώση, συναισθήματα και παιδαγωγική αξία! Μέσα από τέτοιες δράσεις, τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τη φύση, ενώ καλλιεργούν την ενσυναίσθηση και την οικολογική τους συνείδηση.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και στην κυρία Λίλη για αυτή την αξέχαστη εμπειρία!
