To 6o Γυμνάσιο Σερρών στο Eco Festival

Μαθητές και μαθήτριες δύο τμημάτων του σχολείου μας επισκέφτηκαν την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας και σχετικού προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης το 6ο  ECO FESTIVAL  που διοργάνωσε ο  Δήμος Σερρών, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος    WED”  και  της  Ευρωπαϊκής  Εβδομάδας  Αειφόρου  Ανάπτυξης  στο μεγάλο πάρκο του Δήμου Σερρών .

Είχαν τη χαρά να ξεναγηθούν από τον κ. Σ. Μανδηλιώτη Υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Σερρών στο περίπτερο του ΕΚΦΕ συμμετέχοντας μαθητές και καθηγητές σε δράσεις όπως παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από κίνηση ποδηλάτου,μεταφορά νερού από ένα δοχείο στο άλλο, μίλησαν για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έμαθαν για τη λειτουργία του ηλιακού κατόπτρου και θερμοσίφωνα.

Συμμετείχαν με κέφι και ενθουσιασμό υπό την καθοδήγηση του γνωστού εικαστικού Παπαγιάννη στην δημιουργία εικαστικής κατασκευής  που κοσμεί το χώρο του πάρκο.

Επισκέφτηκαν τα περίπτερα των διαφόρων Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ενώ μίλησαν και εντυπωσίασαν με τις γνώσεις τους, τους υπεύθυνους του ΚΠΕ Αρναίας για τη μέλισσα και τα προϊόντα της στα πλαίσια της σχετικής επιχείρησης μελιού που έχουν δημιουργήσει στο μάθημα της τεχνολογίας

Ζωγράφισαν και συμπλήρωσαν παζλ με περιβαλλοντικά θέματα όπως το νερό ενώ απόλαυσαν και θεατρική παράσταση με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ήταν μια υπέροχή μέρα που χάρισε πολλές εμπειρίες στους μαθητές μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές και ειδικά στην υπεύθυνη Σ.Δ  Ν. Σερρών κ. Σοφία  Ευθυμιάδου.

Αφήστε μια απάντηση