Δεν διώκονται οι εκπαιδευτικοί, το Ε.Ε.Π. και το Ε.Β.Π. της Α/βάθμιας & Β/βάθμιας εκπαίδευσης που προβαίνουν σε αναφορά εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας

Σύμφωνα με το άρθρο 130 του Ν.5090/ΦΕΚ  30/23-2-2024 Τ.Α’: “Υποχρεώσεις των επαγγελματιών”:

1. Παιδαγωγός, εκπαιδευτικός, μέλος του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ή του ειδικού βοηθητικού προσωπικού της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος, επιμελητής, προπονητής ή γιατρός που παρέχει τις υπηρεσίες του σε ανήλικο, ο οποίος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του πληροφορείται ή διαπιστώνει με οποιονδήποτε τρόπο, ότι έχει διαπραχθεί σε βάρος ανηλίκου έγκλημα ενδοοικογενειακής βίας, υποχρεούται να το αναφέρει αμελλητί στις αρμόδιες διωκτικές αρχές. Την ίδια υποχρέωση έχει ιατρός που με βάση σοβαρά αντικειμενικά ευρήματα της ιατρικής εξέτασης διαπιστώνει ότι έχει διαπραχθεί σε βάρος ενηλίκου έγκλημα ενδοοικογενειακής βίας.
2. Τα πρόσωπα της παρ. 1, που προβαίνουν σε αναφορά εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας δεν εγκαλούνται, δεν ενάγονται, δεν διώκονται πειθαρχικά, δεν απολύονται, ούτε υφίστανται άλλου είδους κυρώσεις ή δυσμενή
μεταχείριση, για το περιστατικό που ανέφεραν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, παρά μόνο εάν προέβησαν εν γνώσει τους σε αναληθή αναφορά.
2.Α. Τα πρόσωπα της παρ. 1 καλούνται να εξετασθούν ως μάρτυρες κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο, μόνο αν το έγκλημα ενδοοικογενειακής βίας δεν αποδεικνύεται με οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό μέσο.
3. Οι διατάξεις του παρόντος εφαρμόζονται αναλόγως και για τα μέλη του προσωπικού και τους Προϊσταμένους των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) του άρθρου 6 και της παρ. 3 του
άρθρου 18 του ν. 4547/2018 (Α’ 102).»

Τι προβλέπεται από τον νόμο σε περίπτωση διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας νοσηλευτικών ιδρυμάτων και χώρων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Σύμφωνα με το άρθρο 33 του N. 5090/ΦΕΚ 30/24.2.2024,Τ.Α΄ : “Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την επιτάχυνση και την ποιοτική αναβάθμιση της ποινικής δίκης – Εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας” προβλέπεται ό,τι:

Όποιος εισέρχεται σε δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των κινητών μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας ή προσεγγίζει κινητές μονάδες παροχής υγειονομικών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας και με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εργαζομένων, υπαλλήλων ή ασθενών διαταράσσει τη λειτουργία τους, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή και αν η πράξη συνδέεται με πρόκληση βιαιοπραγίας, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή.

Με τις ανάλογες ποινές  τιμωρείται και όποιος εισέρχεται σε χώρο πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του εκπαιδευτικού προσωπικού, εργαζομένων, υπαλλήλων ή μαθητών διαταράσσει τη λειτουργία του.

 

Πρoστατευμένο: Μέριμνα για την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών και άλλες διατάξεις.

Αυτό το περιεχόμενο είναι προστατευμένο με συνθηματικό. Για να το δείτε εισάγετε το συνθηματικό σας παρακάτω:

Ανοίγει την Δευτέρα 26/2 η πλατφόρμα Α21-Επίδομα Παιδιού για υποβολή αιτήσεων

Καταγραφή 1

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ για την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το Α21 – Επίδομα Παιδιού

Πρoστατευμένο: Δωρεάν νομική βοήθεια σε άτομα με χαμηλό εισόδημα και ΑμεΑ

Αυτό το περιεχόμενο είναι προστατευμένο με συνθηματικό. Για να το δείτε εισάγετε το συνθηματικό σας παρακάτω:

Διαθέσιμη ηλεκτρονικά η βεβαίωση φοίτησης μαθητή/τριας

Διαθέσιμη ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr, είναι από σήμερα 20/2/2024, η «Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας». Οι ενδιαφερόμενοι γονείς, κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής  διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο  πρωτοβάθμιας ή  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να την παραλάβουν στην προσωπική τους θυρίδα πολίτη στο my.gov.gr. Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη είτε απευθείας στο gov.gr, είτε στην ενότητα «Εκπαίδευση», υποενότητα «Εγγραφή σε σχολείο».

Για την έκδοση της βεβαίωσης  οι ενδιαφερόμενοι συνδέονται με τους κωδικούς πρόσβασής τους στο TaxisNet, χωρίς να απαιτείται να συμπληρώσουν κανένα άλλο στοιχείο.

Η βεβαίωση που εκδίδεται, φέρει τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας του gov.gr, δηλαδή μοναδικό κωδικό αριθμό σε αλφαριθμητική μορφή και σε μορφή QR, καθώς και προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχει ισχύ όταν διακινείται τόσο ως ηλεκτρονικό έγγραφο, όσο και ως έντυπο έγγραφο.418210230 363586119853312 5934936360209689601 n

Δωρεάν οδοντιατρικές επεμβάσεις σε ΑμεΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου

36c30d78 83f4 429b b7ec 0d9c076ccbebΤο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου διαθέτει τροχήλατη οδοντιατρική μονάδα, προκειμένου να γίνονται οδοντιατρικές επεμβάσεις με τη βοήθεια αναισθησιολόγου σε ΑμεΑ, στον χώρο του χειρουργείου.

Τις επεμβάσεις πραγματοποιούν οι οδοντίατροι κ. Χατζηλία Βασιλική – Κλεονίκη, Διευθύντρια του Οδοντιατρικού Τμήματος και ο κ. Τσελεπής Λάζαρος, Επιμελητής Α’ του Οδοντιατρικού τμήματος του νοσοκομείου μας.

 

 

 

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού:

ΙΑΤΡΕΙΟ 5 – ΧΑΤΖΗΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 22413 60247
ΙΑΤΡΕΙΟ 5 – ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 22413 60249

 

Πρoστατευμένο: Δημόσιες υπηρεσίες και δομές κοινωνικής προστασίας

Αυτό το περιεχόμενο είναι προστατευμένο με συνθηματικό. Για να το δείτε εισάγετε το συνθηματικό σας παρακάτω:

Πρoστατευμένο: Προνομιακές τιμές από το cinema του νησιού μας

Αυτό το περιεχόμενο είναι προστατευμένο με συνθηματικό. Για να το δείτε εισάγετε το συνθηματικό σας παρακάτω:

Πρoστατευμένο: Ποιοι δικαιούνται μηδενική συμμετοχή σε παρακλινικές εξετάσεις

Αυτό το περιεχόμενο είναι προστατευμένο με συνθηματικό. Για να το δείτε εισάγετε το συνθηματικό σας παρακάτω: