ΚΑΝΕΛΛΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΣΟΦΙΑ

ένας ιστότοπος για τους λάτρεις των σκύλων

ΣΚΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ,ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ” ΣΚΥΛΟΜΑΣΚΕΣ” ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ:

Στις δύσκολες στιγμές της καραντίνας, τα σκυλιά μας μπορούν να μας παρηγορήσουν και να μας βοηθήσουν σαν να είναι πολύ σημαντικά μέλη της οικογένειας μας. Οι περισσότεροι από εμάς, λόγω της καραντίνας, ξοδεύαμε λιγότερο χρόνο μακριά από το σπίτι και περισσότερο χρόνο απ’ ότι παλαιότερα με τα αγαπημένα μας κατοικίδια. Ενώ και αυτά και εμείς το χαρήκαμε, έχει έρθει ο καιρός της επιστροφής στις προηγούμενες συνήθειες.

  • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΟΜΑΛΟΤΕΡΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ)
  1. Εκπαιδεύστε το σκύλο σας να παραμένει σε ένα δικό του χώρο όπου μπορεί να αναπαύεται και επαινέστε τον όταν πηγαίνει σε αυτόν. Με την πάροδο του χρόνου ο σκύλος σας θα μάθει να πηγαίνει εκεί ασυναίσθητα και όταν ακόμα δεν είστε εσείς παρών.
  2. Όταν επιστρέφετε σπίτι σας η επιστροφή σας πρέπει να είναι ήρεμη, για να αποφύγετε το ενθουσιασμό του σκύλου σας. Η επιστροφή σας θα πρέπει να είναι κάτι φυσιολογικό κατά τη διάρκεια της ημέρας για το χνουδωτό σας φίλο.
  3. Αν δεν έχετε επιστρέψετε ήδη στην εργασία σας, από καιρό σε καιρό, κλείνετε την πόρτα του δωματίου που βρίσκεστε, για να εμποδίσετε το σκύλο σας να σας ακολουθεί παντού.
  4. Δημιουργήστε ένα μέρος απόλυτης γαλήνης και ηρεμίας για τον σκύλο σας, όπου μαθαίνει να χαλαρώνει, όπως για παράδειγμα ένα μέρος για τον βραδινό του ύπνο, σε μια ήσυχη περιοχή του σπιτιού σας.
  5. Χρησιμοποιήστε το ADAPTIL Calm Home Συσκευή στο σπίτι σας για να βοηθήσετε το σκύλο σας να χαλαρώσει και να μείνει μόνος του πιο εύκολα. Το ADAPTIL Calm Home είναι επίσης χρήσιμο κατά την διάρκεια κάθε είδους εκπαίδευσης καθώς βοηθά το σκύλο σας να εκπαιδευτεί καλύτερα χωρίς να αγχώνεται από την εκπαίδευση.

Ακολουθώντας αυτά τα εύκολα βήματα εκπαίδευσης, θα βοηθήσετε το σκύλο σας στην νέα πραγματικότητα και να αποφευχθούν προβλήματα όσο βρίσκεται μόνος του στο σπίτι.

Περίπατος με το σκύλο εν καιρώ καραντίνας

 

  • ΣΚΥΛΟΣ ΚΑΙ COVID-19:

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα ζώα μπορούν να μεταδώσουν τον κορονοϊό στον άνθρωπο. Ωστόσο υπάρχει η σαφής οδηγία, που πρέπει να τηρείται σε κάθε περίπτωση στην καθημερινότητά μας, να πλένουμε καλά με σαπούνι και άφθονο νερό τα χέρια μας κατόπιν επαφής με τα κατοικίδια. Ο λόγος δεν είναι ο φόβος για τον κορονοϊό, αλλά για άλλα βακτήρια που υπάρχουν στον σκύλο ή τη γάτα όπως είναι τα E.Coli και Salmonella.

Μπορεί το κατοικίδιό μου να μου μεταδώσει τον ιό;

Κορωνοϊός και κατοικίδια: Απαντήσεις στις απορίες όσων έχουν ζώο στο σπίτι  – Η σωστή φροντίδα και πρόληψη - Iatropedia

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2009 είχε συμβεί το λεγόμενο από τους ειδικούς reverse zoonosis και είχαμε περιστατικά 3 σκύλων και 5 γατών που ασθένησαν από τον ιό H1N1 τον οποίο κόλλησαν από τον άνθρωπο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις  τα κατοικίδια δεν είναι φορείς του ιού, αλλά μπορεί να τα έχει ακουμπήσει κάποιος  φορέας ή ασθενής. Κατά μία έννοια είναι φορείς αφού τα έχει χαϊδέψει ένα μολυσμένο χέρι. Και ναι, σε σχετική εξέταση μπορεί να βρεθεί θετικό στον κορονοϊό αν πάρουν δείγματα από τη μύτη ή τα πατουσάκια του. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο σκύλος ή η γάτα έχει κορονοϊό.

Ο σκύλος που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό από την ασθενή ιδιοκτήτριά του στο Hong Kong, “κόλλησε” από την ασθενή. Γι’ αυτό και βρέθηκαν ίχνη του κορονοϊού πάνω του.

  • Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΣΥΣΚΕΥΗ “ΑDAPTIL”

Η Συσκευή Διάχυσης ADAPTIL Calm είναι μια άριστη λύση που βοηθά τον σκύλο σας να ηρεμήσει και να προσαρμοστεί στο σπίτι, σε καταστάσεις όπως το να μένει πολλές ώρες μόνος του, τους δυνατούς θορύβους, τους επισκέπτες και να αντιμετωπίσει διάφορες άλλες φοβίες. Φέρνει εσάς και το σκυλί σας πιο κοντά, δημιουργώντας ένα ήρεμο περιβάλλον στο σπίτι. Η συνεχής δράση, παρέχει σταθερή άνεση για το σκύλο σας .Κλινικά αποδεδειγμένο, χρησιμοποιείται και συνιστάται από τους κτηνιάτρους.

 

  •  ΩΡΑ ΓΙΑ “ΣΚΥΛΟΜΑΣΚΕΣ”!

Οι Κινέζοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων “σκοτώνονται” για να αγοράσουν μάσκες προσώπου για τον σκύλο τους λόγω της επιδημίας του κορωναϊού για να τους αποτρέψουν, από το να κολλήσουν τη θανατηφόρα ασθένεια. Ένας online πωλητής που εδρεύει στο Πεκίνο λέει ότι τώρα πουλάει 10 φορές περισσότερες τον αριθμό των ειδικών μασκών για σκύλους κάθε μέρα από ότι πριν.

Μάσκες για τον κορονοϊό και στους σκύλους! Επηρεάζονται από την φονική ασθένεια!
                                                        Ο σκύλος δεν μπορεί να μολυνθεί με κορωνοϊό: Γιατί όμως βρέθηκε θετικό ένα κατοικίδιο στο Χονγκ Κονγκ; | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr
Σκυλί με τη μάσκα στο λευκό Στοκ Εικόνα - εικόνα από μοριακός, μικροϋπολογιστής: 138259893
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων