ΚΑΝΕΛΛΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΣΟΦΙΑ

ένας ιστότοπος για τους λάτρεις των σκύλων

Ντάτσχουντ (Λουκανόσκυλο)

ΝΤΑΤΣΧΟΥΝΤ(ΛΟΥΚΑΝΟΣΚΥΛΟ)

 

 

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Το όνομα “dachshund” είναι γερμανικής προέλευσης και σημαίνει κυριολεκτικά “σκυλί ασβός”.
To  σκυλί Ντάτσχουντ είναι μακρύ, δυνατό και μυώδες. Τα μπροστινά πόδια του  είναι αρκετά μεγάλα και διαμορφωμένα έτσι ώστε να το διευκολύνουν στο έντονο και δυνατό σκάψιμο. Φήμες λένε ότι ένα dachshund είχε σκάψει μια τρύπα 10 μέτρων για να πιάσει το θήραμά του.
Τα σκυλιά αυτά έχουν μεταξένια γούνα, με έχει τρεις παραλλαγές ανάλογα με το τρίχωμα και έτσι καθορίζει και την ποικιλία της ράτσας: σε άλλα κοντή (ή αλλιώς ομαλή), σε άλλα πιο μακριά, και σε μερικά είναι σγουρή. Το δέρμα των Ντάτσχουντ είναι χαλαρό, ώστε να μην τραυματιστεί ενώ σέρνεται σε σήραγγες ή σε στενά λαγούμια για να κυνηγήσει το θήραμά του.
Τα Ντάτσχουντ έχουν πλατύ στήθος που επιτρέπει στους πνεύμονές τους να παίρνουν αρκετό αέρα, ώστε να συνεχίζουν το κυνήγι για ώρες. Μερικά κυνηγούν για περισσότερο από τρεις μέρες συνεχόμενα, το οποίο είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο για αυτήν την φυλή. Η μουσούδα των Ντάτσχουντ είναι μακριά, με οξυμένη την περιοχή της μύτης προκειμένου να απορροφά τις οσμές.

ΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΤΑΤΣΧΟΥΝΤ:

Βάρος αρσενικό:           7Kg μέχρι 15Kg
Βάρος θηλυκό:               5Kg μέχρι 11Kg
Ύψος αρσενικό:            15 cm μέχρι 25 cm
Ύψος θηλυκό:                10 cm μέχρι 20 cm
Διάρκεια ζωής:                     13 χρόνια
Περιβάλλον:              Μέσα και έξω από το σπίτι
Μέγεθος:                                μικρά
Χρώμα ράτσας:  μαύρο, κανελλί, καφέ, μπέζ
Εκπαίδευση:              πάρα πολύ
Περιποίηση:               ελάχιστη
Ιατρικά:                           λίγα
Χρησιμότητα:                    συντροφιά, κυνήγι
Χώρα καταγωγής:                 Γερμανία, Αμερική
 
Ιδιοσυγκρασία: Άγρυπνος, Αθλητικός, Ατρόμητος, Αυτοπεποίθηση  ,Ενεργητικός, Έξυπνος, Ευερέθιστος, Ισχυρογνώμονας

Η συμπεριφορά των Ντάτσχουντ χαρακτηρίζεται ως “αντιδραστική”. Είναι αρκετά δύσκολο να εκπαιδευτούν εξαιτίας του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα τους, ωστόσο είναι πιστά και αφοσιωμένα σκυλιά. Δεν τα πάνε πολύ καλά με ξένους ή με άλλα σκυλιά, γι’ αυτό και γαβγίζουν πολύ συχνά.

MIA ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΤΑΤΣΧΟΥΝΤΣ:

Το dachshund είναι μια δημιουργία Γερμανών κτηνοτρόφων  και περιλαμβάνει στοιχεία γερμανικών, γαλλικών και αγγλικών κυνηγόσκυλων και τεριέ. Τα Dachshunds φυλάσσονταν από βασιλικά  δικαστήρια σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Βασίλισσας Βικτωρίας, η οποία ήταν ιδιαίτερα ερωτευμένη με τη φυλή.

Οι πρώτες επαληθεύσιμες αναφορές στο dachshund,  που αρχικά ονομάστηκε “Dachs Kriecher” (“Badger crawler”)   ή”Dachs Krieger” (“Badger warrior”), προέρχονταν από βιβλία που γράφτηκαν στις αρχές του 18ου αιώνα. Πριν από αυτό, υπάρχουν αναφορές σε “σκυλιά ασβού”  και “σκυλιά τρυπών”, αλλά αυτά πιθανότατα  αναφέρονται σε σκοπούς και όχι  σε συγκεκριμένες φυλές.

Τα αρχικά Γερμανικά dachshunds ήταν μεγαλύτερα από τη σύγχρονη ποικιλία πλήρους μεγέθους, ζυγίζοντας  μεταξύ 14 και 18 κιλών (31 και 40 λίβρες) και αρχικά ήρθαν σε ποικιλίες με ίσια πόδια  (το σύγχρονο dachshund προέρχεται από το τελευταίο). Αν και η φυλή είναι γνωστή για τη χρήση της στην εξόντωση ασβών και ασβών-δολώματος, τα dachshunds χρησιμοποιήθηκαν επίσης συνήθως για κυνήγι κουνελιών και αλεπούδων ,και για τον εντοπισμό τραυματισμένων ελαφιών.


ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΖΑΝΤΑ:” ΑΥΤΗ Η ΜΠΥΡΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΜΟΥ”.ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΑ 1900.

ΣΥΛΛΟΓΗ:

  

14 Things That Dachshunds Love To Eat | PetPress   Pin on Pets   10 Homemade Costumes for Dogs | Ammo the Dachshund

 

ΑΣΤΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΟΣΚΥΛΑ:

 

ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑΝΕΑ ΤΩΝ ΝΤΑΤΣΧΟΥΝΤΣ! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΠΕΙΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ.ΜΟΝΟΛΟΤΙ ΙΔΙΟΤΡΟΠΑ,ΕΧΟΥΝ ΧΡΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ Ν ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟ ΦΙΛΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων