EU Code Week – Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

EU CodeWeek 2023 

EUcodeweek2023 SquarePost 300x300 1 

Με μεγάλη χαρά πήραμε μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μαθητές μας να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τον προγραμματισμό και να κάνουν τα πρώτα βήματα στην εκμάθηση ψηφιακών τεχνολογιών!

Και να και το πιστοποιητικό μας…πατήστε στο σύνδεσμο για να το δείτε!!!

565470-rH38HahNam 

Ο προγραμματισμός βοηθά στην ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων.

Οι γλώσσες προγραμματισμού είναι σαν οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Μόνο που στην περίπτωση αυτή τα παιδιά δεν μαθαίνουν να εκφράζονται και να επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους. Αντ’ αυτού, μαθαίνουν πώς να επικοινωνούν με την τεχνολογία. Την τεχνολογία που βρίσκεται παντού γύρω μας —στα έξυπνα τηλέφωνα, στους υπολογιστές, στα οχήματα, παντού!

Ωστόσο, η κατανόηση και η επικοινωνία με τους υπολογιστές αποτελούν ένα μόνο μέρος του. Ο προγραμματισμός συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη πολυεπιστημονικών ικανοτήτων, όπως η υπολογιστική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων, η δημιουργικότητα και η ομαδική εργασία —εξαιρετικές δεξιότητες για όλα τα επαγγέλματα. Η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, αντιμετώπισης της αποτυχίας και επανάληψης των προσπαθειών ή συνεργασίας με άλλους αποτελεί επιθυμητό στοιχείο σε πολλούς τομείς.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι ένα κίνημα εθελοντών – πρέσβεων, κορυφαίων δασκάλων και οπαδών του προγραμματισμού από ολόκληρο τον κόσμο. Χαίρει της υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Υπουργείων Παιδείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *