οι συνταγές μας

 

Λαζαράκια

υλικά :

  • 500 γραµ. αλεύρι σταρένιο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ γλυκάνισο
  • 1/4 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 2 πρέζες γαρίφαλο
  • 1 φλ. νερό
  • Για το τελείωμα
  • σταφίδες
  • γαρίφαλα

εκτέλεση:

σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υλικά, ελαιόλαδο, αρωματικά και αλεύρι τα χτυπάμε στο μίξερ να γίνει μια μαλακή ζύμη τη σκεπάζουμε να την αφήνουμε 30 λεπτά.  πλάθουμε τα λαζαράκια και διακοσμούμε με τα γαρύφαλα και τις σταφίδες..

ψήνουμε για 20-30 λεπτά

καλή επιτυχία !!!

 

 

Ψωμί

(για 30 περίπου ψωμάκια)

DSCN2029

2 κιλά αλεύρι

1 λίτρο νερό

2 φακελάκια μαγιά

1 κ.γ.  αλάτι

1 κ.γ.  ζάχαρη

2 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση

Διαλύω την μαγιά  σε ένα φλ. Χλιαρό νερό και προσθέτω και τη ζάχαρη, ανακατεύω καλά ….

Σε ένα μπωλ αναμιγνύω το αλεύρι και το αλάτι  και εκεί προσθέτω το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύω καλά, προσθέτω σταδιακά όλο το νερό  και  το λάδι και ζυμώνω.  Φτιάχνω τα ψωμάκια  και τα αφήνω ν΄ανέβουν.  Ψήσιμο στους 170 ο  για 45 λεπτά

 

Χριστουγεννιάτικα   Μπισκότα

( από την κα Ρομίνα)

DSCN2150

200 γρ. βούτυρο

100γ.  ζάχαρη άχνη

1 αυγό

350 γρ.  λεύρι

1 κ.γ.  μπέικιν

                                                                     Ψήσιμο  στους 160ο  για 25 λεπτά περίπου

 

 

Βασιλόπιτα

250 γρ. βούτυρο

180 γρ  ζάχαρη άχνη

3  αυγά

100 γρ. γάλα

2 βανίλιες

1 κ.γ.  ξύσμα πορτοκαλιού

1κ.γ.  μαχλέμπι

1 μπέικιν

500 γρ  αλεύρι

Ψήσιμο  180ο  για 45 λεπτά περίπου

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση