Πριν αποχαιρετήσουμε τον χειμώνα, ας θυμηθούμε τι μάθαμε στο νηπιαγωγείο!
Αρχικά, ακούσαμε τι γνωρίζουν τα παιδιά για τον χειμώνα, συζητήσαμε για αυτή την εποχή και μετά βρήκαμε ευκαιρία για παιχνίδι… χειμωνιάτικο. Αφού φτιάξαμε το δικό μας ζευγάρι γάντια, βγήκαμε στην αυλή του σχολείου μας να βάλουμε τη δική μας “μπουγάδα” με έναν διαφορετικό τρόπο. Τα παιδιά χρησιμοποίησαν μανταλάκια, για να εξασκήσουν και να ενδυναμώσουν την τριποδική λαβή.
Μάθαμε για τον κύκλο του νερού και τις διάφορες φυσικές καταστάσεις που περνάει το νερό σε διαφορετικές συνθήκες.
Γίναμε μικροί επιστήμονες και κάναμε πειράματα STEAM και φυσικών επιστημών!! Παρατηρήσαμε τα φυσικά φαινόμενα του νερού, προσπαθήσαμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί κάθε φορά πριν κάνουμε ένα πείραμα και στο τέλος προχωρήσαμε στην υλοποίησή τους. Στόχος των ακόλουθων δραστηριοτήτων ήταν να δημιουργηθεί μια ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική εμπειρία για τα παιδιά ευαισθητοποιώντας τα σχετικά με την επιστήμη και καλλιεργώντας την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητά τους.
Και όπως μετά από τη βροχή βγαίνει το ουράνιο τόξο, έτσι έγινε και στις τάξεις μας…
Στη συνέχεια, μάθαμε τον μύθο της Αλκυόνης, που στο τέλος έγινε πουλάκι, και γιατί οι ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα λέγονται αλκυονίδες μέρες.
Μιλήσαμε για τα ζωάκια που πέφτουν σε χειμερία ναρκη.
Με αφορμή την αφήγηση του παραμυθιού “Ο Γλεντζοφλέβαρος”, συζητήσαμε πώς λέγονται τα μοναδικά δέντρα που ανθίζουν τον χειμώνα και όχι την άνοιξη και φτιάξαμε τις δικές μας αμυγδαλιές.
Τέλος, τον Φεβρουάριο πήγαμε την πρώτη μας εκδρομή στο θέατρο OLVIO για να παρακολουθήσουμε την παράσταση “Σβήσε το φως”.