Συζητήσαμε για τα ζώα και τους κινδύνους που τα απειλούν.
Προβληματιστήκαμε με τις ανάγκες τους
Παρακολουθήσαμε σε βίντεο το “Καρναβάλι των ζώων”,του Saint- Saens
και στη συνέχεια το δραματοποιήσαμε.
Παίξαμε παιχνίδι ακουστικής διάκρισης και βρήκαμε το ζώο που αντιστοιχεί στο κάθε μουσικό κομμάτι, εξασκώντας τη μνήμη και την προσοχή μας.
Διαβάσαμε το παραμύθι: “Οι μουσικοί της Βρέμης”, των αδελφών Γκριμ, συζητήσαμε για τη συμπεριφορά των ανθρώπων προς τα ζώα όταν αυτά γερνούν και δεν τα χρειάζονται άλλο, χωριστήκαμε σε 4 ομάδες και χρωματίσαμε τις μάσκες των ζώων και στη συνέχεια το δραματοποιήσαμε.
Ζωγραφίσαμε ότι μας έκανε εντύπωση από το παραμύθι, τα ζώα- πρωταγωνιστές και τα μετρήσαμε.
Οδηγήσαμε κάθε ζώο στην τροφή του μέσα από λαβύρινθο στο διαδραστικό πίνακα και στη συνέχεια σε ατομικό φύλλο εργασίας.
Μιλήσαμε για τα ζωάκια που αγαπάμε και τι μήνυμα θα ήθελαν να στείλουν στους ανθρώπους αν μιλούσαν και φτιάξαμε κολλάζ, ατομικά, με γλασέ ή βελουτέ χαρτί και λαδοπαστέλ.
Βγήκαμε φωτογραφία με τα αγαπημένα μας τρισδιάστατα ζωάκια που δανειστήκαμε από την γνωστή εφαρμογή της GOOGLE…
Η χειροτεχνία μας για φέτος ήταν ένα βατραχάκι, που όταν φυσάμε το καλαμάκι του, τότε ξετιλύγεται η γλώσσα του και διαβάζουμε:”Αγαπάμε τα ζώα”.