ΜΑΓΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Και για τη συνέχεια σας στέλνω ένα όμορφο τραγούδι 

Για να το ακούσετε πατήστε εδώ:  

https://www.youtube.com/watch?v=QHOmSNOtSnk&list=PLGT9xfANQ7mmBV6zk2whCAPABmNSzZzlI&index=2&t=0s

Και μια γλυκιά συγκινητική και διδακτική ιστορία που μας μιλάει για τον εαυτό μας, πως θα πιστέψουμε σε αυτόν  και  θα καταφέρουμε να γίνουμε δυνατοί και ολοκληρωμένοι και να μην τα παρατάμε ποτέ!!!!!

Για να την ακούσετε πατήστε εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=niziicrwdUY&list=PLGT9xfANQ7mmBV6zk2whCAPABmNSzZzlI&index=5

 

 

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ-ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Καλησπέρα σε όλους σας!!!!!

Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά και χαρούμενοι. Τα νέα είναι πολύ ευχάριστα !!!Επιτέλους θα ανοίξουν τα σχολεία μας και θα ξαναβρεθούμε!!!! Μέχρι τότε υπομονή λίγες μέρες ακόμα και θα είμαστε πάλι μαζί!!!                  

Στη συνέχεια σας στέλνω μερικά ακόμα μαθηματικά παιχνίδια να συνεχίσετε το παιχνίδι μέχρι να ξαναβρεθούμε!!!!!

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 3

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 3 ΑΛΒΑΝΙΚΑ.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 4

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 4 ΑΛΒΑΝΙΚΑ.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Καλημέρα καλά μου παιδιά !!!!

Ελπίζω να είστε όλοι σας καλά!!!!Σας είπα πόσο μου έχετε λείψει?Εσάς σας έχει λείψει το σχολείο μας?Θυμάστε που κάναμε παιχνίδια με αριθμούς και ποσότητες και μαθαίναμε όμορφα πράγματα?

Σήμερα σκέφτηκα να σας στείλω υλικό με μαθηματικά παιχνίδια.Είναι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι μαζί με τους γονείς σας και να περάσετε ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο σας!!! Μαθηματικές ιδέες που εμπλέκουν τους αριθμούς ,τις ποσότητες και τη σύνδεση με τα σύμβολά τους ,σύγκριση ποσοτήτων, καθώς πρόσθεση και αφαίρεση.Είναι γραμμένα σε ελληνικά και αλβανικά για περισσότερη βοήθεια.Ελπίζω να σας αρέσουν και να διασκεδάσετε παίζοντας και μαθαίνοντας ταυτόχρονα.

Γιατί εμείς μην ξεχνάτε στο Νηπιαγωγείο μαθαίνουμε μέσα από το παιχνίδι!!!!!

Και μην ξεχνάτε σας σκέφτομαι και σας αγαπώ πολύ!!!

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!!!

 



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

«Εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-21»

Oι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής,

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής θα υποβάλλει ο γονέας/κηδεμόνας για το Νηπιαγωγείο που ανήκει, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας του σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Για το σχολικό έτος 2020-2021 οι ηλεκτρονικές εγγραφές στο Νηπιαγωγείο θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 30 Μαΐου 2020. Εγγραφές μετά την 30η Μαΐου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2020-2021, θα φοιτήσουν μαθητές που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-21, μαθητές γεννημένοι το 2015 και το 2016 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.

Β) Η εγγραφή πρoνηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα.

 

Για τη κατάθεση των δικαιολογητικών καθώς και όποια άλλη πληροφορία για τις εγγραφές θα είμαστε στη διάθεσή σας από Δευτέρα 18 Μαϊου μέχρι Παρασκευή 29 Μαϊου και ώρες 10-12.

 Οι Προϊσταμένες του 6ου   ,7ου     και       9ου    Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου

Τρίγκα                               Χρυσάλλη                     Αθανασοπούλου

Κυριακή                            Μαρία                             Αναστασία

2106773533                 2106773534                     2106745503

 

Β. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Ι. ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου ο γονέας/ κηδεμόνας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

  • Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
  • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
  • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα

και στ) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Ο γονέας μετά την ηλεκτρονική εγγραφή χρειάζεται να προσκομίσει κατά την επίσκεψή του στη σχολική μονάδα, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού τα παρακάτω:

τα (γ) και (δ) εφόσον τα έχει αιτηθεί

ζ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)συμπληρωμένο από τον παιδίατρο.

η) Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια

θ) Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

 

Προϋποθέσεις εγγραφής στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα (13:00 – 16:00)

Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

  1. Μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα/κηδεμόνα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους.
  2. Μαθητές/τριες, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως:

Ι) Πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς/κηδεμόνες με χρόνιες παθήσεις /ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης / φυλακισμένοι.

  1. II) Πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

 β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:45-8:30):

  1. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.
  2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.
  3. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.

 

Για τη κατάθεση των δικαιολογητικών καθώς και όποια άλλη πληροφορία για τις εγγραφές θα είμαστε στη διάθεσή σας από Δευτέρα 18 Μαϊου μέχρι Παρασκευή 29 Μαϊου και ώρες 10-12.

Οι Προϊσταμένες του 6ου   ,7ου     και       9ου    Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου

Τρίγκα                               Χρυσάλλη                     Αθανασοπούλου

Κυριακή                            Μαρία                             Αναστασία

2106773533                 2106773534                     2106745503

 

 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 18 ΜΑΪΟΥ 2020

Όπως κάθε χρόνο, πολλά μουσεία της χώρας μας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2020 διοργανώνουν δράσεις για το κοινό, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και προτάσεις για παιδιά, νέους και οικογένειες. Το θέμα που όρισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM)  για τον φετινό εορτασμό είναι: «Μουσεία για την Ισότητα. Ποικιλομορφία και κοινωνική συνοχή». Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία, οι δράσεις του φετινού εορτασμού θα γίνουν ψηφιακά.

Εμείς σας προτείνουμε μια ψηφιακή περιήγηση σε μουσεία της Ελλάδας πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους

 

Τάγκραμ!!!

Καλημέρα παιδιά και καλή εβδομάδα!!!

Σήμερα είναι  Δευτέρα 18 Μαΐου 2020.

Αγαπημένα μου παιδιά, σας σκέφτομαι και μου λείπετε πολύ. Ανυπομονώ να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί στο σχολείο μας να μάθουμε, να παίξουμε,να σας αγκαλιάσω,να γελάσουμε, να δημιουργήσουμε παιχνίδια όπως αυτό που σας προτείνω παρακάτω..

Τάγκραμ, ένα αρχαίο παιχνίδι!

Ο καιρός είναι ζεστός και αρκετά καλοκαιρινός.

Να βγαίνετε στη γειτονιά, να κάνετε βόλτες με τα ποδήλατα, να πηγαίνετε στο πάρκο για παιχνίδι.

Ας ξεκινήσουμε την ημέρα μας!!!!

Σήμερα θα παίξουμε με τα σχήματα. Γνωρίζετε το Τάγραμ; Τα Tangrams είναι ένα  παιχνίδι-πάζλ που στα κινέζικα ονομάζεται  (έξυπνο πάζλ με 7 κομμάτια).

Είναι ένα ωραίο παιχνίδι που αρέσει στα παιδιά.Μέσω αυτού του κινέζικου παιχνιδιού τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν την φαντασία και τη μαθηματική σκέψη. Είναι πολύ δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Παιδιά ας μάθουμε την ιστορία του!!

Ο μύθος του Τάγκραμ

Ήταν μια φορά πολύ μακριά, ένας Κινέζος άρχοντας, που τον έλεγαν άρχοντα Ταν.

Ζούσε μέσα σε ένα χρυσό παλάτι, κοντά σε μία λίμνη. Πάνω απ’ όλα του άρεσε να κάνει βόλτες πολλές ώρες γύρω από τη λίμνη…

Μια μέρα, ενώ ήταν έτοιμος να κάνει έναν περίπατο ανάμεσα στις καλαμιές, αντιλήφθηκε στο έδαφος κάτι που γυάλιζε.

Έσκυψε και ανακάλυψε ένα θαυμάσιο τετράγωνο κομμάτι από ασήμι.

Το μάζεψε και το παρατήρησε: το κομμάτι ήταν λείο, όπως η επιφάνεια της λίμνης, απαλό, όπως το φτερό ενός πουλιού, λαμπερό, όπως το παλάτι του.

Ήθελε να το γυρίσει από την άλλη αλλά… δυστυχώς, το θαυμάσιο αντικείμενο του γλύστρισε από τα χέρια και έπεσε στο έδαφος σπάζοντας σε εφτά κομμάτια!

Ο άρχοντας Ταν, απογοητευμένος, θέλησε να το συναρμολογήσει. Συνδυάζοντας τα κομμάτια, δημιούργησε τη μορφή ενός ανθρώπου!

Άλλαξε την θέση κάποιων κομματιών και ένα όμορφο σπίτι σχηματίστηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια του!

Ο άρχοντας Ταν επέστρεψε στο παλάτι του πολύ χαρούμενος, που είχε ανακαλύψει ένα καινούριο παιχνίδι.

Το ονόμασε Τάγκραμ και έφτιαξε από ένα για όλους τους κατοίκους του βασιλείου του!

 

Το Τάγκραμ  είναι ένα τετράγωνο, που αποτελείται  από 7 διαφορετικά σχήματα.

Συνδυάζοντας αυτά τα 7 κομμάτια μπορούμε να σχηματίζουμε ένα σωρό άλλα σχέδια.

  • Αν έχετε την δυνατότητα εκτυπώστε το Τάγκραμ και κόψτε τα σχήματα.

Μπορείτε και να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο.

Είσαστε έτοιμοι; Έχετε όλοι στα χέρια σας επτά σχήματα.
Μετρήστε:
Πόσα κομμάτια είναι τρίγωνα;
Πόσα κομμάτια είναι τετράγωνα;
Πόσα κομμάτια είναι  τα ορθογώνια παραλληλόγραμμα;

Όλα μαζί τα κομμάτια  κατασκεύασαν ένα…
Μπορείτε να χρωματίσετε τα σχήματα ή να παίξετε όπως είναι.

Με τα κομμάτια του Τάγκραμ μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές φιγούρες φτιάξτε τα δικά σας πρωτότυπα σχέδια!

 

 

 

                                                                                                                                  

Εσείς θα σκεφτείτε πολλά άλλα σχήματα.
Παίξτε και αλλάξτε πολλές φορές τα σχήματα!!!!
Καλή διασκέδαση παιδιά!!!!

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-21

Διόρθωση προηγούμενης ανακοίνωσης 

Αγαπητοί γονείς 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις εγγραφές των νηπίων μας στο 7ο και 10ο   Δημοτικό έχουμε ήδη στείλει καταστάσεις με τα ονόματα των παιδιών που θα πάνε στην πρώτη. Έχει αναρτηθεί στο χώρο του σχολείου σχετική ανακοίνωση  για τις εγγραφές στο Δημοτικό σχολείο, καθώς και ενημέρωση για την προσκόμιση των δικαιολογητικών.

Οι γονείς των παιδιών που θα πάνε στην πρώτη μπορούν να περάσουν  από το Νηπιαγωγείο την επόμενη εβδομάδα 10-12 το πρωί να παραλάβουν τις βεβαιώσεις φοίτησης που χρειάζονται για την εγγραφή των παιδιών τους στην πρώτη τάξη!!

 

Επίσης σας ενημερώνουμε για τα όρια της σχολικής μας περιφέρειας σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΄Β Αθήνας .Είναι το κομμάτι που περικλείεται από τους παρακάτω δρόμους.

6ο  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ  ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ -7ο  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ  ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ-9ο  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ  

7ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ-10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Λεωφόρος Μεσογείων (από το Νο 265 έως 339) => Οδός Σαρανταπόρου (από Νο 4 έως διασταύρωση με Λευκωσίας) => Οδός Τζαβέλλα (από

Νο 21 έως Νο 63) => Οδός Λευκωσίας (από Νο 1 έως 19Α) => Οδός Παρνασσίδος (από Νο 1 έως Νο 59 και από Νο 2 έως Λευκωσίας) => Οδός

Αποστολοπούλου (από Νο 2 έως Νο 18).

 

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ-ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

 

Και δύο όμορφα τραγούδια για το Μάη!!!

Ο ΜΑΗΣ ΕΧΕΙ ΜΥΣΤΙΚΑ

Πατήστε τους συνδέσμους για να τα ακούσετε

https://www.youtube.com/watch?v=w3ZtHl2g7Yw

 

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΜΕΝΕΞΕ

https://www.youtube.com/watch?v=UjnH2A4SF8M

ΣΤΙΧΟΙ

Δύο συ και τρία γω

πράσινο πεντόβολο

μπαίνω μέσα στον μπαξέ

γεια σου κύριε μενεξέ.

 

Σιντριβάνι και νερό

και χαμένο μου όνειρο.

Τζίντζιρας τζιντζίρισε

το ροδάνι γύρισε.

 

Χοπ αν κάνω δεξιά

πέφτω πάνω στη ροδιά.

Χοπ αν κάνω αριστερά

πάνω στη βατομουριά.

 

Το `να χέρι μου κρατεί

μέλισσα θεόρατη

τ’ άλλο στον αέρα πιάνει

πεταλούδα που δαγκάνε

 

Και για τη συνέχεια ένα παιχνίδι (συγκέντρωσης,προσοχής και ταχύτητας) που μπορείτε να παίξετε με τη μαμά και τον μπαμπά!!!!

Αλλά προσοχή παιδιά πρέπει να είστε συγκεντρωμένοι και γρήγοροι !!!

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!!!!

 

Και για το τέλος κάποιες  κατασκευές με παιχνίδια για να περάσετε δημιουργικά και ευχάριστα το χρόνο σας!!!

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

«Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να έρθει» Pablo Neruda.

«Την Άνοιξη αν δεν την βρεις φτιάχνεις!» Οδυσσέας Ελύτης…

Για τα λουλούδια μπορούμε να πούμε πάρα πολλά πράγματα στο νηπιαγωγείο . Είναι ένα αγαπημένο θέμα μεγάλων ζωγράφων.

Για τους περισσότερους από εμάς τα λουλούδια αποτελούν όμορφες και μυρωδάτες παρουσίες για το σπίτι μας, τον κήπο και τη βεράντα μας. Ως γνωστόν όμως τα λουλούδια κατέχουν σημαντικότερο ρόλο από αυτόν της διακόσμησης κι αξίζει να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτά και που μπορούμε να μοιραστούμε με τα παιδιά μας για να τα γνωρίσουν καλύτερα!

  • Τα λουλούδια στην πραγματικότητα είναι το μέρος εκείνο των φυτών που βοηθάει στην αναπαραγωγή του φυτού με την επικονίαση και με τη βοήθεια των εντόμων όπως οι μέλισσες που μεταφέρουν τους κόκκους της γύρης! Γι’ αυτό και τα λουλούδια έχουν έντονα χρώματα και έντονη μυρωδιά για να προσελκύουν τα έντομα!
  • Επίσης τα λουλούδια έχουν ιδιότητες πολύ σημαντικές που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητας μας, στο φαγητό, στη φαρμακευτική, στα χρώματα!
  • Τα λουλούδια χρειάζονται νερό και ήλιο γιατί με τη φωτοσύνθεση παράγουν την τροφή τους κι έτσι παραμένουν ζωντανά.
  • Λέγεται ότι τα λουλούδια δεν υπήρχα από από πάντα αλλά ότι εμφανίστηκαν 140 εκατ. χρόνια πριν.
  • Πολλά χρόνια πριν, οι τουλίπες στην Ολλανδία κόστιζαν πιο πολύ απ’ ότι το χρυσάφι!
  • Στην πραγματικότητα το μπρόκολο είναι λουλούδι!
  • Υπάρχουν λουλούδια που τρώνε τα έντομα και τα μικρά ζώα και λέγονται σαρκοβόρα!
  • Δεν έχουν όλα τα λουλούδια ωραίο άρωμα. Υπάρχει το λουλούδι-πτώμα ή αλλιώς titan arum που έχει μέγεθος περίπου 2,5 μέτρα και η μυρωδιά του δεν αντέχεται!
  • Το μεγαλύτερο λουλούδι στον κόσμο είναι το Puya raimondii και φτάνει πάνω από 4.000 μέτρα ύψος!
  • Μερικά λουλούδια τρώγονται! Υπάρχουν λουλούδια που μπορούμε να τα βάλουμε στις σαλάτες ή να τα μαγειρέψουμε! Προσοχή όμως! Χρειάζεται η κατάλληλη έρευνα γιατί μερικά λουλούδια είναι δηλητηριώδη!

Πατήστε στο σύνδεσμο για να δείτε τα πιο όμορφα λουλούδια στον κόσμο!!!

https://www.e-daily.gr/life/106966/ta-10-pio-omorfa-louloydia-ston-kosmo

Και μια όμορφη εικόνα με πολλές δραστηριότητες (τραγούδια,  παιχνίδια, ιστορίες)

Πατήστε πάνω στα εικονίδια!!!

https://www.thinglink.com/scene/1312410718389141507?fbclid=IwAR1yVNreFk8pHH2oB1bN4DupMrH-YFylE10IAgz-dhC_-627rzjzufgWfNw

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΄Γ ΜΕΡΟΣ

Αγαπητοί γονείς 

Σε συνέχεια των αναρτήσεων για τη γιορτή της μητέρας ,λόγω τεχνικών προβλημάτων σας στέλνω τα παρακάτω λίγο καθυστερημένα:

Βλέπω και άλλες μαμάδες
Δείτε μαζί με το παιδί σας το παρακάτω βίντεο. Δείτε πως συμπεριφέρονται οι άλλες μανάδες και ρωτήστε το παιδί τι παρατηρεί. Επίσης ρωτήστε το αν αναγνωρίζει τα ζώα. Είναι αξιοθαύμαστο το παιδί να καταλάβει πως κάθε είδος στον πλανήτη έχει την μητρότητα για κοινό στοιχείο!

 

 

Και μια ωραία ιδέα ,πατήστε πάνω στον παρακάτω πίνακα τα εικονίδια και θα σας αποκαλυφθούν υπέροχες εικόνες ,τραγούδια,παιχνίδια  κ.α. Καλή διασκέδαση σε όλους!!!!