Εργασία στο Teachers4Europe

teach4europe

Βασικός στόχος του προγράμματος Τeachers 4 Εurope 2014-2015, είναι η μετάδοση στους μαθητές  γνώσεων και ιδεών, για τις αξίες και τους στόχους της Ε.Ε.. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα  από πρωτότυπες εργασίες που δημιουργούνται με την αλληλεπίδραση εκπαιδευτικού – μαθητών, με τη χρήση καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων. Το φετινό πρόγραμμα επικεντρώνεται στις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται  κυρίως μέσα στην τάξη.
Οι ενότητες που μας απασχολούν είναι η δημιουργία της της Ε.Ε., ο ρόλος της, τα κράτη που την αποτελούν, το κοινό νόμισμα και η πολιτιστική κληρονομιά, σε σχέση με τη θέση της Ελλάδας μέσα σε αυτήν.
Σκοπός  είναι,  να αντιληφθούν οι μαθητές τη θέση τους, τις ρίζες τους και το ρόλο που θα διαδραματίσουν στο μέλλον ως πολίτες της Ευρώπης.
Βασικές θεματικές του προγράμματος, είναι η εξερεύνηση της Ε.Ε. μέσα από την ελληνική και την γερμανική γλώσσα και η ανάδειξη της σημασίας της εκμάθησης των ξένων γλωσσών για τη συμβίωση σε μια Ευρώπη των πολλών και διαφορετικών γλωσσών.
Ως μέσο προσέγγισης των παραπάνω, χρησιμοποιείται η δραστηριότητα του χορού. Εξετάζεται η  πολιτιστική του  διάσταση (συσχετισμός χορών από διαφορετικά κράτη της Ε.Ε.) και  η εκμάθηση της ξένης γλώσσας (γερμανικής), μέσω κίνησης-χορού και  γλωσσικών αυτοματισμών, που προϋποθέτει ο χορός και  το τραγούδι.
Οι μαθητές ορίζουν το e-mail της ομάδας-τάξης και, στη συνεχεία, κατασκευάζουν ψηφιακό πίνακα-<< padlet>>-  όπου  αναρτούν τις  δραστηριότητες και τις εργασίες τους. Ο ψηφιακός πίνακας λειτουργεί και ως  κίνητρο για εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες  και εφαρμογή μαθητικών εργασιών με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Made with Padlet