ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, όπως  ήδη είναι γνωστό,  παρατείνεται έως τις 10 Απριλίου για λόγους προστασίας από τον  covid-19 σύμφωνα με τις Υπουργικές Αποφάσεις.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι σας έχουμε στη σκέψη μας και ευχόμαστε να τελειώσει όσο γίνεται πιο σύντομα αυτή η δύσκολη περιπέτεια που περνάμε όλοι για  να συναντηθούμε και πάλι στο  σχολείο μας.

Η  εικόνα του έρημου σχολείου  είναι πολύ θλιβερή…

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι δουλεύουμε και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να οργανώσουμε την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση για τους μαθητές μας. Είναι μια διαδικασία πρωτόγνωρη για τους περισσότερους εκπαιδευτικούς και οι δυσκολίες που προκύπτουν είναι πολλές αλλά αντιμετωπίσιμες.Ο στόχος της είναι να υπάρξει επικοινωνία και επαφή των μαθητών με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ζητάμε την κατανόησή σας. Χρειαζόμαστε χρόνο και υπομονή και σύντομα θα ενημερωθείτε αναλυτικά για τον τρόπο υλοποίησης της  από το σχολείο μας.

Εξάλλου υπομονή χρειάζεται να έχουμε για την αντιμετώπιση όλης αυτής της  κρίσιμης κατάστασης από την οποία ευχόμαστε να βγούμε όλοι υγιείς και δυνατοί. Η προστασία της υγείας μας και των μελών των οικογενειών μας   θα πρέπει να είναι ο σημαντικότερος στόχος για όλους.

Η σύγχρονη Εξ αποστάσεως  Εκπαίδευση είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί καθώς χρειάζεται πολύ ισχυρό τεχνολογικό εξοπλισμό τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τους μαθητές.

Είναι όμως εφικτό να προχωρήσουμε στην ασύγχρονη  Εξ αποστάσεως  Εκπαίδευση με τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικές πλατφόρμες όπως είναι η e-class και η e-me όπου θα μπορείτε να αναζητάτε εργασίες επαναληπτικές και δραστηριότητες παιδαγωγικές για την αξιοποίηση του χρόνου των παιδιών.

Για τη συμμετοχή σε αυτές τις πλατφόρμες θα πρέπει να έχετε λογαριασμό σύνδεσης με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Για το λόγο αυτό ζητήθηκαν τα emails σας, τα οποία έχουν καταχωρηθεί στο myschool εφόσον εστάλησαν στο email του σχολείου. Στη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού στο ΠΣΔ θα ζητηθεί ο Αριθμός Μητρώου του μαθητή. Για τους μαθητές των Γ, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄τάξεων είναι εύκολο να τον βρείτε στον Έλεγχο Προόδου του Α΄τριμήνου. Για τους  μαθητές των Α΄και Β΄τάξεων μπορείτε να μας στείλετε email στο mail@9dim-iliou.att.sch.gr ή να τηλεφωνήσετε στο 2105019461.

Μπορείτε να αξιοποιήσετε τις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Στην πύλη του ΠΣΔ (https://www.sch.gr)  έχει αναρτηθεί και ενημερώνεται τακτικά το υλικό και οι σύνδεσμοι:

  1. με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και συνδέσμους χρήσης του μαθητικού λογαριασμού(http://www.sch.gr/students)
  2. με πληροφορίες για τις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και τον τρόπο αξιοποίησής τους στο εκπαιδευτικό έργο, ειδικά στην ιστοσελίδα www.sch.gr/services.

H εγγραφή και δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γίνεται από τους κηδεμόνες μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση

http://register.sch.gr/students.

Η υποστήριξη των μαθητικών λογαριασμών θα γίνεται αποκλειστικά μέσω email ή μηνύματος σε κινητή συσκευή(SMS) από την ιστοσελίδα

http://register.sch.g/password/.

Επίσης μπορείτε να αξιοποιήσετε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για άντληση πληροφοριών και  ενημέρωση.

https://www.minedu.gov.gr/

Αγαπητοί γονείς,

Πέρα από την απασχόληση των παιδιών με την αξιοποίηση των  ηλεκτρονικών υπολογιστών και των άλλων τεχνολογικών μέσων είναι χρήσιμο να αξιοποιηθεί ο χρόνος τους  με τη συμμετοχή  σε δημιουργικές δραστηριότητες όπως ζωγραφική, χειροτεχνία,ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων. Επίσης είναι πολύ ωφέλιμο να γίνονται επαναλήψεις στις ενότητες που ήδη έχουν διδαχθεί και έτσι να εμπεδώσουν την ύλη.

Θα είμαστε σε επικοινωνία μέσω των ανακοινώσεων στο blog του σχολείου.

Με εκτίμηση

Η διευθύντρια της Σχολικής Μονάδας

Ευρυδίκη Παυλάτου

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός, αλλά μπορείτε να κάνετε trackbacks και pingbacks.