Αρχική σελίδα

 

♥Ανακοινώσεις  Σχολικού Έτους 2020 – 2021

 

11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Αγαπητοί γονείς, καλή χρονιά με υγεία, φώτιση, υπομονή και αισιοδοξία.

Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί από τα Μέσα Επικοινωνίας, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα επαναλειτουργήσουν δια ζώσης από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου
 
Σχετικά με την λειτουργία του σχολείου και όσον αφορά στην υγιεινή και ασφάλεια όλων μας:  
 
Η Πρωινή Ζώνη (στις 7:00)  και το Ολοήμερο Σχολείο (ως 16:00) θα λειτουργήσουν κανονικά.
Η εξώπορτα του σχολείου θα ανοίγει στις 8:00, οπότε δεν υπάρχει κανείς λόγος να προσέρχονται οι μαθητές νωρίτερα και να περιμένουν απ’ έξω, συνωστιζόμενοι. Μπορούν να έρχονται ως τις 8:15 και θα ανεβαίνουν κατευθείαν στις αίθουσες, όπου θα τους περιμένουν οι εκπαιδευτικοί τους, όπως ακριβώς γινόταν και το Φθινόπωρο.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Στο σχόλασμα, οι Α, Β και Γ τάξεις θα σχολούν στις 13:05, ενώ οι Δ, Ε και ΣΤ θα σχολούν κανονικά στις 13:15, ώστε να μετριάζεται ο συνωστισμός.
 
(Δεν έχουμε περιθώριο μεγαλύτερων αποκλίσεων στις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης λόγω της συστέγασης με δύο Νηπιαγωγεία, οπότε θα περιπλέκονταν πολύ τα ωράρια προσέλευσης-αποχώρησης των τριών συστεγαζόμενων σχολείων).
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρακαλούμε για την άμεση αποχώρηση των γονέων μετά την παράδοση και παραλαβή των παιδιών τους από το σχολείο προς αποφυγή περαιτέρω συνωστισμού, και υπενθυμίζουμε ότι οι γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά στο σχολείο θα πρέπει να έχουν στείλει sms sto 13033 με κωδικό 4, ενώ οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους την βεβαίωση μετακίνησης που τους έχει δώσει το σχολείο από το Φθινόπωρο.
Σας υπενθυμίζουμε επίσης την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ (φορεμένης σωστά: ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΑΣΚΑ) σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, και αυτό είναι κάτι που αφορά ΜΑΘΗΤΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ-ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ κτλ
Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μπουκαλάκι με νερό (μπορούν να το ξαναγεμίσουν από τις βρύσες, αλλά ΟΧΙ ΝΑ ΠΙΟΥΝ από τις βρύσες!), ΤΡΕΙΣ ΜΑΣΚΕΣ (μία να φορούν και τουλάχιστον δύο να έχουν στην τσάντα τους, για την περίπτωση που θα χαλάσει/βραχεί/λερωθεί η μάσκα που φορούν. Αν δεν έχουν άλλη μάσκα, θα ειδοποιείστε να έρχεστε και να παίρνετε τα παιδιά από το σχολείο ή να τους φέρετε μάσκα, διαφορετικά δεν θα μπορούν να μπουν στην τάξη για μάθημα). Επίσης να έχουν μαζί τους αντισηπτικό (υγρό ή μαντηλάκια) για να μπορούν να χρησιμοποιούν, αν και σε κάθε αίθουσα υπάρχει μεγάλη συσκευασία αντισηπτικού που χρησιμοποιούν μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Παρακαλούμε να φροντίζετε για το καλό ντύσιμο των παιδιών (οπωσδήποτε μπουφάν μαζί τους) διότι θα χρειαστεί αρκετές φορές να φορούν μπουφάν ακόμη και μέσα στην τάξη, επειδή τα παράθυρα και οι πόρτες θα παραμένουν ανοιχτά όσο ο καιρός το επιτρέπει (όπως γινόταν και το Φθινόπωρο), ή θα ανοίγουν πολύ συχνά, ακόμη και όταν θα έχει κρυώσει πολύ ο καιρός, αν και τα καλοριφέρ θα είναι αναμμένα.
Σας παραθέτουμε ένα σχετικό απόσπασμα από την σχετική εγκύκλιο, προς ενημέρωσή σας:

«…..Οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται πλήρως για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη της λειτουργίας τους.

Τα παράθυρα θα πρέπει να παραμένουν πλήρως ανοικτά για τουλάχιστον 15 λεπτά κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και των σχολικών γευμάτων καθώς και μετά την αποχώρηση των μαθητών.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, τα παράθυρα των αιθουσών θα πρέπει να ανοίγουν πλήρως τουλάχιστον για 5 λεπτά ανά 20λεπτο, ή μία φορά κατά τη διάρκεια της 45λεπτης ώρας διδασκαλίας, ώστε να ανανεώνεται πλήρως ο εσωτερικός αέρας. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, τόσο πιο γρήγορα επιτυγχάνεται η ανανέωση του αέρα. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, τα 5 λεπτά θεωρούνται επαρκής χρόνος για την πλήρη ανανέωση του αέρα, υπό την προϋπόθεση της ανανέωσης του εσωτερικού αέρα κάθε 20 λεπτά.

Επίσης συνιστάται  η μεταφορά και η παραλαβή παιδιών από / προς το σχολείο να γίνεται κατά το δυνατόν από ένα σταθερό πρόσωπο αναφοράς ή ένα άτομο της κατοικίας του παιδιού…»
Τέλος, παρακαλούμε να έχετε το νου σας στα τηλέφωνά σας, διότι αν κάποιος μαθητής παρουσιάσει συμπτώματα ύποπτα για covid-19 θα σας καλέσουμε και θα πρέπει άμεσα να έρθετε να τον παραλάβετε. Γιαυτό, αν το παιδί σας  το πρωί δεν αισθάνεται καλά, ή βήχει, ή έχει δέκατα/πυρετό, ή έχει πονόκοιλο/πονοκέφαλο, ή έχει εμφανίσει εμετό ή διάρροια, παρακαλούμε θερμά ΜΗΝ ΤΟ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ενημερώστε μας οπωσδήποτε, περιμένετε να περάσει το οποιοδήποτε σύμπτωμα, να μείνει ένα 24ωρο χωρίς κανένα σύμπτωμα και μετά φέρτε το ξανά στο σχολείο. Σεβαστείτε τους άλλους και την υγεία τους, όπως θα θέλατε σίγουρα να σεβαστούν κι εσάς, σε αντίστοιχη περίπτωση.
 

Η συνεργασία σας είναι απολύτως απαραίτητη.

99ο Δ.Σ. Αθήνας
(Λίνα Ζημιανίτη)
210 8835220Λήψη αρχείου

 

ΟΙ …ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ…ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ 

χρόνια πολλά με ευχές και κάλαντα από τους μαθητές μας και την μουσικό μας, την κυρία Κλεονίκη!

 

Στην κατηγορία «για ΟΛΑ τα παιδιά, μεγάλα και μικρά» θα βρείτε πολλές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παίξετε, να διαβάσετε και να διασκεδάσετε στις διακοπές των Χριστουγέννων!!! 

 

Στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  ολόκληρο το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης «ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»                       για την εβδομάδα 7/12/20- 11/12/20

 

Στην καινούργια μας κατηγορία «για ΟΛΑ τα παιδια, μεγάλα και μικρά»

δείτε και ακούστε ΚΑΛΑΝΤΑ από όλα τα μέρη της Ελλάδας!

ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ στο blog μας: «για ΟΛΑ τα παιδιά, μεγάλα και μικρά»

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ BLOG ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΪΝΟ ΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ». 

 

17/11/2020 :  Οδηγίες για Τετάρτη 18 Νοεμβρίου

Αγαπητοί γονείς,

από αύριο, Τετάρτη 18/11/20 αρχίζει εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας webex.sch.gr του ΥΠΑΙΘ.

Για δική σας διευκόλυνση,  καλύτερα να αποθηκεύσετε το αρχείο του προγράμματος της τάξης του παιδιού σας στην επιφάνεια εργασίας για να κλικάρετε κατευθείαν από εκεί το link του εκπαιδευτικού ανά ώρα, ή να  ανοίγετε το link από το κινητό σας, κατευθείαν από το mail που σας στείλαμε το πρόγραμμα.

Παρακαλώ θερμά για την τήρηση των ωρών έναρξης και λήξης του προγράμματος!

Ακόμη κι αν τεχνικά προβλήματα κάποιες φορές κάνουν αδύνατη την σύνδεσή σας (ή την σύνδεση των εκπαιδευτικών) με το webex, να επιμείνετε ή να μπείτε κανονικά την επόμενη ώρα στο επόμενο μάθημα, μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε περισσότερο, ούτε να κατεβάσετε κάποιο πρόγραμμα για την σύνδεση στο webex. Απλώς, την ώρα που έχει μάθημα το παιδί, θα κλικάρετε πάνω στο link (τον σύνδεσμο) που βλέπετε πάνω στο πρόγραμμα και που αντιστοιχεί στο κάθε μάθημα (στην «τάξη» του κάθε εκπαιδευτικού).

Πριν μπείτε στην τάξη, θα σας ζητηθεί το όνομα του παιδιού («your name») οπότε θα το γράψετε πρώτα το επώνυμο και μετά το μικρό του όνομα (για παράδειγμα: Δημόπουλος Γιάννης).

Αυτό χρειάζεται για να ξέρει ο εκπαιδευτικός σε ποιον θα επιτρέψει να μπει στην ψηφιακή του τάξη, αφού οποιοσδήποτε άγνωστος δεν θα μπορεί να μπει.

Στη συνέχεια σας ζητά «your email address» (την διεύθυνση mail σας), αλλά επειδή αυτό είναι προαιρετικό δεν χρειάζεται να το κάνετε.Κατόπιν κλικάρετε το «JOIN MEETING» (πάρτε μέρος στην συνάντηση του μαθήματος) και μπαίνετε στην τάξη.

Κάτω από το join meeting θα δείτε την επιλογή «more ways to join» (περισσότερες επιλογές για να συμμετέχετε). Αυτό, για την περίπτωση που θέλετε να μπείτε από σταθερό τηλέφωνο (μπορεί, ας πούμε,  το άλλο παιδί σας να μπει στην δική του τάξη από σταθερό τηλέφωνο, αν δεν υπάρχει άλλο κινητό/τάμπλετ/λάπτοπ). Τότε θα πρέπει να πληκτρολογήσετε στο σταθερό σας τηλέφωνο τον αριθμό που βλέπετε και να πατήσετε και τον κωδικό πρόσβασης μαθήματος (access code) που θα σας ζητηθεί.

Το παιδί θα πρέπει να έχει ανοικτή κάμερα αλλά ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ.

Πρόκειται για τάξη σχολείου, αν και ψηφιακή, οπότε έχει κανόνες: δεν μιλάμε όλοι μαζί (γιαυτό είναι κλειστά τα μικρόφωνα), δεν σηκωνόμαστε για νερό κτλ παρά μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος και αφού ενημερώσουμε τον εκπαιδευτικό , δεν ενοχλούμε αλλά προσέχουμε και συμμετέχουμε στο μάθημα.

Αν χρειαστεί να ρωτήσετε κάτι ή να ενημερώσετε για κάτι τον εκπαιδευτικό, το γράφετε στο chat (κάτω δεξιά) ή «σηκώνετε χεράκι» (αναζητήστε το, θα σας βοηθήσει κι ο εκπαιδευτικός) και όταν σας δώσει τον λόγο μπορείτε να ανοίξετε μικρόφωνο και να μιλήσετε.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σας παρακαλούμε, αν γνωρίζετε κάποιον συμμαθητή/γονέα που δεν έχει στείλει mail και άρα δεν θα βρίσκεται στην τάξη, πείτε του να στείλει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ mail στο  99dimath@gmail.com με το όνομα και το τμήμα του παιδιού για να καταχωρίσουμε το mail του και να μπορεί να μπαίνει κι εκείνος στο webex με τους άλλους συμμαθητές.

Θα σας υπενθυμίσω ότι οι καταστάσεις κι οι διαδικασίες αυτές είναι εντελώς νέες τόσο για εσάς όσο και για εμάς, αλλά με καλή διάθεση, κατανόηση και υπομονή θα προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν.

Μην ξεχνάμε όμως ότι προτεραιότητα στην φάση αυτή έχει η παραμονή στο σπίτι, η υγεία και η προφύλαξη, οπότε θα πρέπει να δίνουμε όλοι μεγαλύτερη βάση στον επικοινωνιακό και ψυχολογικό παράγοντα, στο μεγάλο όφελος του να είμαστε με κάθε τρόπο μαζί, να μπορούμε να δούμε και να ακούσουμε ο ένας τον άλλο, να χαμογελάσουμε επιτέλους ο ένας στον άλλο, έστω κι από μακριά, και έτσι να κρατάμε επαφή, δάσκαλοι και παιδιά, έστω και μέσα από μια οθόνη, ώσπου να ξαναβρεθούμε από κοντά!

Επίσης, στο σχολικό blog μας όλοι οι εκπαιδευτικοί αναρτούν υλικό, επισκεφθείτε το και επωφεληθείτε, ακόμη και αν δεν μπορέσετε να συνδεθείτε κάθε μέρα και κάθε ώρα στο webex. 

Για οποιαδήποτε απορία/ερώτηση κτλ παρακαλούμε στείλτε mail στο σχολείο ή επικοινωνήστε με τον δάσκαλο της τάξης σας.

Καλή αρχή στο webex λοιπόν, καλή δύναμη και θετική διάθεση σε όλους μας!

99ο Δ.Σ. Αθήνας

Λίνα Ζημιανίτη

210 8835220

 

 

 

20/09/2020 : Ανακοίνωση για γονείς

Οδηγίες για Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. Κάντε κλικ εδώΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Επείγον – Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα δημοτικά σχολεία

 

 

♥Ανακοινώσεις  Σχολικού Έτους 2019 – 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Νέα ανακοίνωση : Σε ποια Γυμνάσια θα φοιτήσουν το 2020-2021 οι μαθητές/-τριες των ΣΤ’ μας

⇒ΕΠΑΝΕΝΕΡΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ⇐

Επαναχρησιμοποίηση διδακτικών βιβλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021

Εισαγωγή μαθητών στην Α΄Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αθήνας σχολικού έτους 2020-2021

Ενημέρωση σχετικά με την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολ. έτος 2020-2021

Εγγραφές στην Α’ τάξη – Οδηγίες και απαραίτητα έγγραφα. 

 

 

Μήνυμα από την Διευθύντρια:

«Είμαι τόσο περήφανη για τους συναδέλφους μου! Με όποιο μέσο μπορούν κρατούν την επαφή με τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Τόσο περήφανη και για τους γονείς και την υπομονή που δείχνουν. 

Και στο προαύλιο του σχολείου η Άνοιξη περιμένει τα παιδιά να επιστρέψουν…♥»