ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί επισκεφθήκαμε όλοι μαζί το Μουσείο Ελεύθερνας, όπου πραγματοποιήθηκε ένα όμορφο βιωματικό δρώμενο από τις εκπαιδευτικούς, σχεδιασμένο ειδικά για τα παιδιά, με σκοπό να γνωρίσουν την ιστορία με τρόπο διαδραστικό και ευχάριστο. Στη συνέχεια, μεταβήκαμε στο εργαστήριο αγγειοπλαστικής, όπου τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά σε ένα ακόμα βιωματικό πρόγραμμα, δημιουργώντας τις δικές τους πήλινες κατασκευές με ενθουσιασμό. Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε στο Μονή Σωτήρος και του Αγίου Γεδεών, όπου απολαύσαμε όλοι μαζί ένα πικ νικ μέσα στη φύση, χαλαρώνοντας και ανανεώνοντας τη διάθεσή μας σε ένα καταπράσινο, γαλήνιο περιβάλel12λον.  el5 el13 el20EL4el16 1el14 EL1el6el8

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Μαζί με τα παιδιά περπατήσαμε στα όμορφα μονοπάτια του Ρεθύμνου με προορισμό το μουσείο, απολαμβάνοντας τη διαδρομή και την ιστορία που ξετυλιγόταν γύρω μας. Έπειτα, σταματήσαμε στην παιδική χαρά, όπου κάναμε ένα ευχάριστο πικ νικ κάτω από τη σκιά των δέντρων, ανταλλάσσοντας χαμόγελα και στιγμές ξεγνοιασιάς. Αφού χόρτασαν ξεκούραση και φαγητό, τα παιδιά έπαιξαν με ενθουσιασμό στις κούνιες και τις τσουλήθρες, γεμίζοντας τον χώρο με γέλια. Στο τέλος της ημέρας, φύγαμε όλοι με τις καλύτερες εντυπώσεις και όμορφες αναμνήσεις από αυτή την ξεχωριστή εμπειρία.MM12M8M9M1M4

ΓΙΟΡΤΗ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥΣ

Γιορτάσαμε με τιμή και περηφάνια την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στον εσωτερικό χώρο του σχολείου μας, με μια όμορφη εκδήλωση που περιλάμβανε ποιήματα, τραγούδια και θεατρικά δρώμενα αφιερωμένα στους ήρωες του ’21. Στη συνέχεια, η γιορτή μεταφέρθηκε στον προαύλιο χώρο, όπου τα παιδιά μας χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς με ενθουσιασμό και καμάρι. Οι γονείς που παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις παρουσιάσεις των παιδιών τους και να μοιραστούν μαζί μας στιγμές συγκίνησης και χαράς, σε μια γιορτή γεμάτη εθνικό παλμό και παιδικά χαμόγελα.

SCH6SCH5SCHSCH1

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Εκτός από τις δράσεις προσφοράς, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν και δημιουργικές δραστηριότητες με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας. Τα παιδιά συμμετείχαν με χαρά σε κατασκευές, τραγούδια και βιωματικά παιχνίδια, ενώ ετοιμάστηκε και ένα όμορφο βίντεο που προβλήθηκε στους γονείς, γεμίζοντάς τους συγκίνηση και περηφάνια. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με μια διήμερη κοινή εκδήλωση με το Δημοτικό Σχολείο, όπου οι μαθητές παρουσίασαν τραγούδια, θεατρικά δρώμενα και συμμετείχαν σε σταθμούς δραστηριοτήτων, τιμώντας με τον πιο γλυκό τρόπο τη μητέρα – το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή κάθε παιδιού. Ήταν μια γιορτή γεμάτη χαμόγελα, αγάπη και δημιουργικότητα!G16G4G2

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

Σήμερα στο σχολείο μας ζήσαμε μια όμορφη στιγμή προσφοράς και αλληλεγγύης. Με την ευγενική συμβολή των γονέων, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για το συσσίτιο της ενορίας μας, με σκοπό να στηριχθούν συνανθρώποι μας που το έχουν ανάγκη. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό, μεταφέροντας όλοι μαζί χεράκι-χεράκι τα τρόφιμα στο σχολείο και έπειτα στην εκκλησία. Μέσα από αυτή τη δράση, οι μικροί μας μαθητές έμαθαν έμπρακτα τη σημασία της προσφοράς, της συνεργασίας και της αγάπης για τον συνάνθρωπο.

s22s8 1

 

s4s2s3

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γιορτάστηκε με ενθουσιασμό στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου, μέσα από ποικίλες δράσεις που ενεργοποίησαν και ένωσαν μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στόχος των δραστηριοτήτων ήταν η ενίσχυση της φυσικής δραστηριότητας, της ομαδικότητας και της συμπερίληψης, δημιουργώντας ένα θετικό και συνεργατικό κλίμα για όλους. Τα παιδιά απόλαυσαν το παιχνίδι και την κίνηση, ανέπτυξαν κοινωνικές και κινητικές δεξιότητες, ενώ οι μεγάλοι συμμετείχαν ενεργά, ενισχύοντας τον δεσμό τους με τους μαθητές και την ευρύτερη σχολική κοινότητα. Τα οφέλη ήταν πολλαπλά, καθώς μέσα από τη χαρά της συμμετοχής αναδείχθηκε η αξία του σχολικού αθλητισμού ως εργαλείου υγείας, συνεργασίας και συνοχής.

D1D D3

ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Οι ψυχοκινητικές δράσεις που υλοποιούνται από τις εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής στο πλαίσιο του Τμήματος Ένταξης και της Παράλληλης Στήριξης στοχεύουν στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, συνδυάζοντας τη σωματική κίνηση με τη συναισθηματική και κοινωνική ενδυνάμωση. Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, τα παιδιά ενισχύουν τη λεπτή και αδρή κινητικότητά τους, καλλιεργούν δεξιότητες συνεργασίας, αυτορρύθμισης και αυτοπεποίθησης, ενώ παράλληλα νιώθουν αποδοχή και ασφάλεια σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα, οι εκπαιδευτικοί έχουν την ευκαιρία να ενδυναμώσουν τη σχέση τους με τους μαθητές, να εφαρμόσουν διαφοροποιημένη και βιωματική διδασκαλία και να συνεργαστούν ουσιαστικά μεταξύ τους, συμβάλλοντας στην προώθηση της ένταξης και της ισότητας στην εκπαιδευτική κοινότητα.aer1aer420E9E9 1

E7 1aer5

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Κυνήγι Θησαυρού στον Προαύλιο Χώρο

Στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης και της ενίσχυσης της συνεργασίας, οργανώθηκε στο σχολείο μας ένα Κυνήγι Θησαυρού στον προαύλιο χώρο, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και, με βάση γραπτές οδηγίες και γρίφους, ακολούθησαν μια σειρά σταθμών και δραστηριοτήτων που τα οδήγησαν στον «θησαυρό». Η δράση ενίσχυσε την παρατηρητικότητα, τη συνεργασία, τη στρατηγική σκέψη και τη δημιουργικότητά τους, μέσα από το παιχνίδι και την κίνησηPE1

Το Κυνήγι Θησαυρού αποτέλεσε μια ευχάριστη και παιδαγωγικά ουσιαστική εμπειρία, η οποία μπορεί να επαναληφθεί και να αξιοποιηθεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης της τάξης και ενίσχυσης της κοινωνικής μάθησης.

PE

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, στις 5 Δεκεμβρίου, το σχολείο μας πραγματοποίησε μια ιδιαίτερη επίσκεψη στο  7ο Δημοτικό Σχολείο, όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Μέσα από δραστηριότητες, παιχνίδια και συζήτηση, ήρθαμε πιο κοντά με αυτά τα παιδιά και μπορέσαμε να ενσυναισθανθούμε τις δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητές τους. Καταλάβαμε πως, παρόλο που μπορεί να διαφέρουμε σε κάποιες ικανότητες, όλοι έχουμε τις ίδιες ανάγκες για αγάπη, σεβασμό, φιλία και αποδοχή.
Ήταν μια πολύτιμη εμπειρία που μας βοήθησε να δούμε με άλλη ματιά την έννοια της διαφορετικότητας και της ισότητας. Φύγαμε με βαθύτερη κατανόηση και την υπόσχεση να είμαστε πιο ανοιχτοί, υποστηρικτικοί και ευαίσθητοι απέναντι σε κάθε άνθρωπο.
Προβολή Συνημμένου
Προβολή Συνημμένου
Προβολή Συνημμένου

Γιορτή για την 28η Οκτωβρίου

Γιορτή για την 28η Οκτωβρίου
Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας μια σεμνή και συγκινητική γιορτή, αφιερωμένη στους ήρωες του 1940. Οι μαθητές παρουσίασαν ποιήματα, τραγούδια και σύντομες αφηγήσεις που ανέδειξαν το μήνυμα του «ΟΧΙ» και τη σημασία της ελευθερίας και της ειρήνης.
Μετά τη γιορτή, ακολούθησε παρέλαση στον προαύλιο χώρο του σχολείου, με τη συμμετοχή όλων των τάξεων. Οι μαθητές παρήλασαν με υπερηφάνεια, τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών και μεταφέροντας το πνεύμα της ενότητας και του σεβασμού στην Ιστορία μας.
Ήταν μια όμορφη και ουσιαστική εκδήλωση, που βοήθησε όλους μας να κατανοήσουμε καλύτερα την αξία της θυσίας και του αγώνα για εθνική ανεξαρτησία.