- Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2023-2024 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023.
- Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής. Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr./Ο/Η Προϊστάμενος/η του Νηπιαγωγείου ελέγχει καθημερινά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας την ακρίβεια των στοιχείων των αιτήσεων που υπεβλήθησαν και αποστέλλει ηλεκτρονικό μήνυμα στους ενδιαφερόμενους/νες για την αποδοχή ή μη της αίτησής τους καθώς και τους λόγους για τους οποίους η αίτηση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
- Ο/Η Προϊστάμενος/η του νηπιαγωγείου εξετάζει κάθε ηλεκτρονική αίτηση χωριστά και έχει τις εξής δυνατότητες:
α) αποδοχή της αίτησης
β) επιστροφή της αίτησης στον γονέα/κηδεμόνα υποδεικνύοντας τις διορθώσεις που απαιτείται να γίνουν στην αίτηση
γ) προώθηση της αίτησης στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , σε περίπτωση που διαπιστώνει προβλήματα που δεν δύναται να αντιμετωπίσει.
Η αποδοχή της αίτησης δε συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα. Η σχολική μονάδα φοίτησης του νηπίου/προνηπίου θα καθοριστεί μετά το πέρας της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων και αφού η αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατανείμει τις αιτήσεις σύμφωνα με τις διαθέσιμες θέσεις κάθε Νηπιαγωγείου. Πριν την τελική υποβολή της αίτησης (οριστικοποίηση) απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου
γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωση.
ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Την Τσικνοπέμπτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη αποκριάτικη εκδήλωσή μας. Τα νήπια μέσα από διάφορες δραστηριότητες ήρθαν σε επαφή με το έθιμο αυτό και κατασκεύασαν τις μάσκες που θα χρησιμοποιούσαν. Στη συνέχεια με μεγάλη χαρά κι ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τα πολύ όμορφα σουβλάκια που ετοίμασε μπαμπάς νηπίου από το σχολείο μας. Η δράση αυτή ολοκληρώθηκε με πολύ κέφι και χορό. Ένα μικρό πάρτυ για να γιορτάσουμε το έθιμο αυτό.



