Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε και φέτος στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα (code week). Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.
Οι δραστηριότητες υλοποιήθηκαν στο ολοήμερο πρόγραμμα.
Αρχικά συζητήσαμε με τα παιδιά για τα ρομπότ και γνωρίσαμε το Beebot. Στη συνέχεια παίξαμε με τα χρώματα και το λύκο Ζαχαρία. Οδηγήσαμε το Beebot στο Λύκο Ζαχαρία που είχε το χρώμα που μας άρεσε.
Συμμετείχαμε και στη συμμαχία της Μαρίνας Ζαχαρία και …..πήγαμε για αρκούδες μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες. Αρχικά παίξαμε με τα παιδιά το παιχνίδι “Θα πάω για αρκούδες”. Στη συνέχεια σχεδιάσαμε στο δάπεδο ένα πλαίσιο 12 τετραγώνων (3χ4). Αναπαριστούσε το δάσος με τη φωλιά της αρκουδίτσας. Η αρκουδίτσα έχασε τη φωλιά της και έπρεπε να τη βοηθήσουμε να τη βρει. Ένα παιδί ήταν η αρκουδίτσα (φορούσε το καπέλο και κρατούσε την αρκουδίτσα) και το άλλο προγραμματιστής (έδινε τις εντολές κατεύθυνσης).
Τέλος, δημιουργήσαμε μια πίστα για το Beebot. Η αρκουδίτσα προσπαθούσε να φτάσει στη φωλιά της. Τα παιδιά τοποθετούσαν τα βελάκια κατεύθυνσης, προγραμμάτιζαν το Beebot και συμπλήρωναν το φύλλο εργασίας του προγραμματισμού (σχεδίασαν τη διαδρομή από την αρκουδίτσα στη φωλιά και στη συνέχεια την έγραψαν χρησιμοποιώντας τα βελάκια κατεύθυνσης).





