Καλό Καλοκαίρι

Με την παρουσία της θεατρικής ομάδας Πράματα και Θάματα και τη παράσταση “Βουτιά στο βυθό” ολοκληρώθηκε το τέταρτο και τελευταίο εργαστήριο δεξιοτήτων με θέμα: Θάλα-sos-α χωρίς πλαστικά. Τα παιδιά γνώρισαν τα πλάσματα της θάλασσας και εξερεύνησαν τον ωκεανό.

Ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους και όλες καλό καλοκαίρι!

Με εκτίμηση η Προϊστάμενη και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Εργαστήριο δεξιοτήτων: Θάλα-sos-α χωρίς πλαστικά

Στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων: Θάλα-sos-α χωρίς πλαστικά, του θεματικού κύκλου ‘Φροντίζω το περιβάλλον’, γνωρίσαμε σε πρώτη φάση το βυθό της θάλασσας και τα πλάσματα που ζουν σε αυτό.

Στη συνέχεια μιλήσαμε για την μόλυνση που προκαλεί ο άνθρωπος σε θάλασσες και ακτές και μέσω πειραμάτων αντιληφθήκαμε πως τα λύματα των εργοστασίων και οι πετρελαιοκηλίδες των πλοίων προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στη θάλασσα. Σκεφτήκαμε τρόπους να προστατεύσουμε τα πλάσματα της θάλασσας διατηρώντας το σπίτι τους καθαρό και δώσαμε την υπόσχεση να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν επισκεπτόμαστε τις παραλίες το καλοκαίρι.

 

 

Εργαστήριο δεξιοτήτων: Δημιουργώ και καινοτομώ- Δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία . STEAM και η Γη γυρίζει

Στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων “Ας δούμε τους πλανήτες από κοντά… Υπάρχει ζωή εκεί έξω;” ήρθαμε σε επαφή με ψηφιακά μέσα και εφαρμογές και γνωρίσαμε το ρομποτάκι beebot το οποίο προγραμματίσαμε. Ακόμη, γνωρίσαμε τη ζωή στο διάστημα και τους πλανήτες καθώς και το τρόπο με τον οποίο περιστρέφονται.