Εγγραφές για το σχολικό έτος 2023-2024

b1797d7fe5c0dac407e92b170f738e9f

Για το σχολικό έτος 2023-2024 οι εγγραφές στο Νηπιαγωγείο μας θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023.

 

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους γονείς στην διεύθυνση https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ και εγγράφονται μαθητές γεννημένοι το 2018 και το 2019.

 

        Διαδικασία ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής

  1. Είσοδος στη σελίδα της  εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του, με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
  2. Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του και τα παρακάτω στοιχεία διαδοχικά: α)τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή, β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας, γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον/την Διευθυντή/ρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας, δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή στο Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής, ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και στ) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».
  3. Συναίνεση το έτερου γονέα με υπεύθυνη δήλωσή του.

        Δικαιολογητικά που προσκομίζονται στην σχολική μονάδα

  • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, (Α.Δ.Υ.Μ.), συμπληρωμένο από τον γιατρό του παιδιού
  • Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου,  από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. (παρ. 4, του άρθρου 6 του Π.Δ 79/2017 (Α ́ 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 4 α του άρθρου 44 του ν.4777/2021 (Ά 25).
  • Υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης του ετέρου γονέα
  • Υπεύθυνη δήλωση ασφαλούς αποχώρησης από το Νηπιαγωγείο
  • Βεβαίωση Φοίτησης από τον/την Διευθυντή/ρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας εάν φοιτά σε αυτή άλλο τέκνο
  • Πιστοποιητικό γέννησης του/της μαθητή/τριας, επίσημα μεταφρασμένο (μόνο για τους αλλοδαπούς μαθητές).
  • Γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.
  • Αίτηση εγγραφής  ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ το Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα (13:00 -16:00) ή στο Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου (13:00 – 17:30) ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής. ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Μετά την υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή».

Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

 

    Προϋποθέσεις εγγραφής στο Ολοήμερο Τμήμα

α. Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται οι μαθητές χωρίς προϋποθέσεις, σύμφωνα με όσα ορίζονται στη με αριθ. πρωτ. Φ7/124668/ΦΔ/Δ1/18-9-2020, σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.

β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:45-8:30):

  1. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.
  2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.
  3. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.

Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται

 

Τα Προνήπια που κατά το Σχολ. Έτος 2023-2024 θα φοιτήσουν ως νήπια εγγράφονται αυτεπάγγελτα, σύμφωνα με την παρ. 5 του αρθρ. 6 του ΠΔ 79/2017 (Α’ 109). Ενημερώστε τη Σχολική  Μονάδα σε περίπτωση επιθυμίας εγγραφής ή διαγραφής από το Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Επισημαίνουμε ότι πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα θα πρέπει να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία και να τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.). Συστήνεται η  χρήση μάσκας για την προστασία όλων μας. 

 

Ώρες επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 1 – 20 Μαρτίου, 12:15μ.μ. –12:50μ.μ.

 

Εγκύκλιος εγγραφών 2023-2024

Όρια 8ου Νηπιαγωγείου Καματερού

 

Ενεργοί Σύνδεσμοι Δικαιολογητικών (Κάθε υπεύθυνη δήλωση χρειάζεται να είναι επικυρωμένη ή να έχει εκδοθεί μέσω gov.gr)

 

Δήλωση  Έτερου Γονέα

Ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου

ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ Ή ΣΤΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

ΑΔΥΜ

Συγκεντρωτικά Στοιχεία Νηπίου

Αποκριάτικη Γιορτή

Την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023, επισκέφθηκε το σχολείο μας η ομάδα Fantasia Theatre και παρακολουθήσαμε την βιωματική παράσταση ¨Παραδοσιακή Αποκριά“.

Ο βασιλιάς του καρναβαλιού ήρθε και μας έμαθε τα έθιμα της παραδοσιακής μας αποκριάς μέσα από παιχνίδια, χρώματα, μάσκες, μεταμφιέσεις, μουσική και πολύ χορό!

image22 image23 image24 image25 image26image21

Την επόμενη ημέρα, 24 Φεβρουαρίου, ο ενθουσιασμός και η χαρά των παιδιών κορυφώθηκε με το αποκριάτικο πάρτυ.

Τα παιδιά φόρεσαν από το πρωί τις στολές τους και το σχολείο γέμισε με νεράιδες, μονόκερους, spider men, πειρατές και πειρατίνες και άλλους πολλούς. Μπαλόνια και σερπατίνες πλημμύρισαν τον χώρο και σε συνδυασμό με την μουσική γλεντήσαμε μέχρι τελικής πτώσης.

image12 image13 image20 image19 image17 image14 image18 image16 image15

Library4all – Εμπλουτισμός της δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου μας

Η δράση book wave 2023 της ομάδας Library4all, έφτασε και στο νηπιαγωγείο μας!

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά για την δωρεά των νέων βιβλίων, στο Νηπιαγωγείο μας, την ομάδα του Library4all.  20 υπέροχα βιβλία θα αποτελέσουν εργαλεία και πηγή έμπνευσης για όλους μας, εκπαιδευτικούς και παιδιά, για έναν κόσμο γεμάτο εικόνες, ήχους, ταξίδια και ιστορίες!

Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν και τα αγκάλιασαν με αγάπη! Ανυπομονούμε να τα διαβάσουμε, να τα παρατηρήσουμε, να χαθούμε στις εικόνες τους, να ταξιδέψουμε με την κάθε ιστορία που θα ακούσουμε!!

https://www.library4all.com/?fbclid=IwAR1jmgJ__FVeY2hjjTkjp5Uin9mwXuYastihQd7XmOTrrQpi0A6JdGAkVhM

image021 image118

 

Το Library4all είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013, με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία. Ο ρόλος του Library4all είναι να λαμβάνει ενημέρωση για τις ανάγκες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και εν συνεχεία να τα βοηθά να δημιουργήσουν μία βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή τους.

Τα βιβλία που προσφέρει είναι καινούρια ή σε άριστη κατάσταση και προέρχονται από δωρεές ιδιωτών, εταιρειών, εκδοτών, συγγραφέων και άλλων μη κερδοσκοπικών φορέων.

Εννέα χρόνια, από τον Σεπτέμβριο του 2013, το Library4all προσφέρει βιβλία σε σχολικές βιβλιοθήκες και δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά να ταξιδέψουν στις σελίδες τους. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει παραδώσει περισσότερα από 500.000 βιβλία σε 4.800 σχολεία, 7 παιδιατρικά νοσοκομεία, 250 φορείς, κοινωνικές υπηρεσίες, ιδρύματα και 30 δομές που φιλοξενούνται παιδιά προσφύγων. Βιβλία του Library4all έχουν ταξιδέψει σε ελληνικά σχολεία στην Ίμβρο, στο Κατάρ, στην Τιφλίδα, στη Νάπολη, στη Χάγη, στο Cambridge, στη Νυρεμβέργη και στη Νέα Υόρκη. 

Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί της προσπάθειας που καταβάλλουν, αλλά αυτό δεν τους κάνει να επαναπαύονται. Χρειάζονται διαρκώς νέα βιβλία, γιατί η λίστα αναμονής των σχολείων είναι τεράστια και μεγαλώνει καθημερινά. 

Ευχή του Library4all είναι όλα τα σχολεία να έχουν μία προσβάσιμη, ενημερωμένη βιβλιοθήκη, συνδεδεμένη με τη ζωή του σχολείου, με ράφια γεμάτα βιβλία, με βιβλιοθηκονόμο και με ετήσια κονδύλια για αγορά βιβλίων. Μία βιβλιοθήκη πραγματικά για όλους και όλες.

2ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων – Φροντίζω το Περιβάλλον/Κλιματική αλλαγή,Φυσικές Καταστροφές, Πολιτική προστασία – «Το Παράπονο των Ζώων»

Σκοπός του προγράμματος  ήταν  να αναγνωρίσουν τα παιδιά τη σημασία ανάληψης άμεσης δράσης για τον τερματισμό της λαθροθηρίας και της παράνομης διακίνησης προστατευόμενων ειδών της χλωρίδας και της πανίδας καθώς και τη σπουδαιότητα ενίσχυσης της παγκόσμιας στήριξης των προσπαθειών καταπολέμησης της λαθροθηρίας και της παράνομης διακίνησης προστατευόμενων ειδών.

Απώτερος στόχος ήταν  να εισάγουμε τους μαθητές μας σε μια από τις θεματικές των Παγκόσμιων Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης και να τους ευαισθητοποιήσουμε με όραμα να διαμορφώσουμε τους ενεργούς Πολίτες του Αύριο, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την εκπαιδευτική και επιστημονική ομάδα του Βιωματικού Σχολείου, του εκπαιδευτικού τμήματος του QualityNet Foundation , εξειδικευμένου Οργανισμού στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ακολουθεί δείγμα των δραστηριοτήτων μας.

Δραστηριότητα 1η: «Παρουσίαση-Εισαγωγή στο θέμα» – Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα τα παιδιά κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις της εκπαιδευτικού για τις πρότερες γνώσεις και συναισθήματα τους για τα άγρια ζώα και κυρίως για αυτά που κινδυνεύουν. Είδαν φωτογραφίες μερικών εξ αυτών, μετέφεραν τις γνώσεις τους αλλά έλαβαν και νέες πληροφορίες. “… γιατί κινδυνεύουν να εξαφανιστούν αυτά τα ζώα; Τί πιστεύετε ότι μπορεί να φταίει; … εσείς πότε πιστεύετε ότι θα είχατε το ίδιο πρόβλημα; Άλλα ζώα λοιπόν δε βρίσκουν φαγητό, άλλα δε βρίσκουν σπίτι για να μείνουν, πχ. το δάσος που έμεναν μπορεί να κάηκε, ή να κόψαμε εμείς οι άνθρωποι δέντρα για τα ξύλα γιατί τα χρειαζόμασταν. Άλλα πάλι τα σκοτώνουν κάποιοι άνθρωποι γιατί έχουν πολύ ωραία γούνα. Για κοιτάξτε λίγο αυτές τις φωτογραφίες….” ήταν μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που έγιναν.

5 6 4 3 2 1

Δραστηριότητα 2η: «Τα ζώα στο περιβάλλον τους» – Στην συγκεκριμένη δραστηριότητα τα παιδιά παρατήρησαν ένα πανό στο οποίο απεικονιζόταν παραπάνω από ένα οικοσύστημα (Θάλασσα, ποτάμι-λίμνη, δάσος). Δώσαμε σε κάθε παιδί (κυκλικά) από ένα ζωάκι που το τοποθέτησαν στο δικό του οικοσύστημα (π.χ. στη θάλασσα οι χελώνες, στο δάσος ο λύκος κλπ). Μετά δώσαμε σε κάθε παιδί (κυκλικά) από ένα δεντράκι και το τοποθέτησαν σε χώρους που ήθελαν. Ρωτήσαμε τα παιδιά αν σ’ αυτό το περιβάλλον μπορούσαν να ζήσουν τα ζώα. Στη συνέχεια, δώσαμε σε κάθε παιδί (κυκλικά) την ανθρώπινη δραστηριότητα με μια λογική σειρά. Πρώτα οι δρόμοι, μετά τα αυτοκίνητα, μετά τα σπίτια. Ξαναρωτήσαμε τα παιδιά αν σ’ αυτό το περιβάλλον μπορούσαν να ζήσουν τα ζώα. Ρωτήσαμε αν γύρω από κάθε σπίτι ή δρόμο που είχαμε φτιάξει μπορούσε να ζήσει το ζώο που είχαμε γύρω του. Εξηγήσαμε για το κάθε ζώο αν μπορεί για παράδειγμα να πέσει σε χειμέρια νάρκη, να βρει εύκολα τροφή, να κολυμπήσει, να πιει καθαρό νερό κλπ. Σιγά-σιγά, βγάλαμε από το πανό μας ένα-ένα ζώο, εξηγώντας κάθε φορά τους λόγους που δεν μπορεί να ζήσει. Στο τέλος, δείξαμε το πανό μας ρωτώντας τα παιδιά αν τώρα είναι όμορφο το περιβάλλον και είπαμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι άνθρωποι για να το ξαναφτιάξουμε.

image11 image10 image9 image8 image7 image6

Δραστηριότητα 3η: «Θεατρικό παιχνίδι – Κουκλοθέατρο» – Παρουσιάσαμε με τη σειρά κάποια ζώα τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο. Τα ίδια μας «μίλησαν» για την κατάσταση και για το τι τραβούν τα ίδια. Έχουμε και στη χώρα μας ζώα τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο. Έτσι, μας μίλησε η Μόνα η φώκια Monachus Monachus, η Λέτα η χελώνα Καρέτα καρέτα, η Ούρσουλα η καφέ αρκούδα και ο λύκος Λυκούργος.

image5

Δραστηριότητα 4η: «Μπαίνουμε στην θέση των ζώων» – Με μουσική υπόκρουση τα παιδιά απέκτησαν ρόλους ακολουθώντας τις οδηγίες. Παροτρύνθηκαν να γίνουν κάποιο ζώο, της στεριάς, της θάλασσας, ή και του αέρα. Οι οδηγίες που δόθηκαν ήταν προσαρμοσμένες στα χαρακτηριστικά του κάθε ζώου, στο φυσικό του περιβάλλον, στον τρόπο ζωή στου, στους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίζει.

image IMG 90121 IMG 90161

Δραστηριότητα 5η: «Ποιο ζώο ακούς;» – Βάλαμε στα παιδιά ήχους από διάφορα ζώα. Τα παιδιά κλήθηκαν να τα αναγνωρίσουν και να μιμηθούν τον ήχο τους.

Δραστηριότητα 6η: «Ευαισθητοποίηση» – Τα παιδιά μέσα από φωτογραφίες  βλέπουν τις συνέπειες που προκαλεί ο άνθρωπος στα ζώα και γενικότερα στη φύση και μαθαίνουν για τις ΜΚΟ που βοηθούν τα ζώα.

11 10 9 8 7

Δραστηριότητα 7η: «Το δίχτυ της ζωής» – Κάθε παιδί επίλεξε να είναι και ένα ζώο υπό εξαφάνιση και σταθήκαμε σε κύκλο. Το πρώτο παιδί είπε ποιο ζώο είναι, πού ζει και πέταξε το κουβάρι σε ένα άλλο παιδί-ζώο, λέγοντας κάποιο κοινό τους στοιχείο. Στο τέλος σχηματίστηκε ένα δίχτυ. Σε αυτό το σημείο, μιλήσαμε για την ισορροπία της ζωής στον πλανήτη μας και πόσο σημαντική είναι η συνύπαρξη των διαφορετικών ζώων και γενικότερα οργανισμών. Όλα είναι αλληλένδετα σχηματίζοντας ένα δίχτυ. Στη συνέχεια πετάξαμε μια κούκλα πάνω στο δίχτυ. Παίξαμε λίγο κουνώντας τα χέρια μας, χωρίς όμως να καταστραφεί το δίχτυ ή να πέσει η κούκλα κάτω. Μετά, αρχίσαν τα προβλήματα στα ζώα και κάθε φορά κάποιο ζώο έπρεπε να φύγει από τον κύκλο. Στο τέλος ο άνθρωπος έπεσε κάτω, που σημαίνει ότι για την διατήρηση της ζωής όλοι είμαστε απαραίτητοι.

image3 image2 image1

Δραστηριότητα 8η: «Κατασκευάζουμε το δικό μας ζωάκι» – Το κάθε παιδί διάλεξε το ζώο που θέλει να προστατεύσει και ανέλαβε να το ζωγραφίσει και να το πάρει σπίτι του να του το υπενθυμίζει.

image4