ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ!

Αγαπητοί γονείς,
Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά !!!!
Εύχομαι να είστε όλοι υγιείς, εσείς και οι οικογένειές σας!
Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από το ΥΠΑΙΘ, οι Σχολικές Μονάδες επαναλειτουργούν δια ζώσης από τη Δευτέρα, 10/5/2021.
Το νέο μέτρο που προστίθεται είναι ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self-test), τον οποίο και κάνουν υποχρεωτικά όλα τα μέλη της σχολικής  κοινότητας (εκπαιδευτικοί, μαθητές, λοιπό προσωπικό).
Σχετικά δείτε αναλυτικές οδηγίες στα δύο συνημμένα αρχεία (1: anoigma sxoleion ΟΔΗΓΙΕΣ & 2:ΚΥΑ & 3: Σχολική Κάρτα).
Σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με νεότερη εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (Α.Π. 50209/ΓΔ4/5-5-2021) ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self-test) διενεργείται, και για την τρέχουσα (εβδομάδα), δύο (2) φορές την εβδομάδα , προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Ο έλεγχος συνιστάται να διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες (δηλ. Κυριακή ή Τετάρτη μετά το μεσημέρι) πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα.
Κάθε παιδί το πρωί της Δευτέρας και της Πέμπτης πρέπει να έχει μαζί του τη Σχολική Κάρτα και να την επιδεικνύει στους εκπαιδευτικούς κατά την προσέλευσή του. Η κάρτα θα πιστοποιεί ότι το παιδί είναι αρνητικό στον ιό και μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα. Η κάρτα αυτή μπορεί να είναι και χειρόγραφη, αν κάποιος δε διαθέτει εκτυπωτή.. Βάσει των οδηγιών και των σχετικών εγκυκλίων, χωρίς την κάρτα αυτή το παιδί δε θα μπορεί να πάρει μέρος στα μαθήματα στο Νηπιαγωγείο.
Το πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου (Πρωινή Ζώνη, πρωινό πρόγραμμα, Ολοήμερο) θα εφαρμοστεί από τη Δευτέρα, 10/5/2021 κανονικά, όπως πριν κλείσουμε.
Όλο το Προσωπικό του Νηπιαγωγείου περιμένουμε με ανυπομονησία την επάνοδο των παιδιών στις φυσικές τάξεις στο Σχολειό μας.
Ας φροντίσουμε όλοι μας υπεύθυνα, να ολοκληρώσουμε με δημιουργία και με ασφάλεια το τελευταίο δίμηνο του διδακτικού έτους.
Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου και οι Εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου μας

anoigma_sxoleion ΟΔΗΓΙΕΣ

ΚΥΑ για self-test

sxolikh_karta