Ενημέρωση για διενέργεια self test & για λειτουργικά ζητήματα

  Αγαπητοί γονείς Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά με  υγεία, αγάπη και αισιοδοξία.

Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών) από τη Δευτέρα 10.05.2021, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες των νηπιαγωγείων, καθώς και για όλους τους εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους στη σχολική μονάδα.

Διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα,κάθε Κυριακή και Τετάρτη, έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα,και δηλώνεται άμεσα το αποτέλεσμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr .Στη συνέχεια επιλέγετε την κατηγορία «Σχολική κάρτα για COVID-19»,εκδίδετε και εκτυπώνετε κάρτα αρνητικού αποτελέσματος. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας μπορεί να συμπληρωθεί και να υπογραφεί και χειρόγραφα από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να την στείλετε στο email του Νηπιαγωγείου μέχρι την Κυριακή το βράδυ.  

 Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος το παιδί παραμένει στο σπίτι και διενεργείται μέσα σε 24 ώρες σε δημόσια δομή δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκδίδεται βεβαίωση και ο/η μαθητής/τρια επιστρέφει στο σχολείο. Εάν είναι και πάλι θετικό ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

 Με την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα 10 Μαΐου οι μαθητές/τριες θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο αφού πρώτα πραγματοποιήσουν  αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) την Κυριακή 09/05/2021 και να επιδείξουν την Δευτέρα το πρωί τη σχολική κάρτα στην είσοδο του νηπιαγωγείου.

 Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα. 

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου(self test) γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο από τους γονείς/κηδεμόνες για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες με το ΑΜΚΑ του παιδιού και την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του γονέα. Η διάθεση των self tests για την Δευτέρα 10/5/2021 ξεκίνησε από την Τετάρτη 5/5/2021.

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ το self test για τη Δευτέρα, καθώς δεν θα είναι διαθέσιμο σε ημέρες και ώρες εφημερίας των φαρμακείων.

ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΕΚ:

ΦΕΚ ΓΙΑ SELF TEST

Σχολική κάρτα για Covid 19

Για την πραγματοποίηση του τεστ μπορείτε να ενημερωθείτε και από το παρακάτω βίντεο. 

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση