Θεατρική παράσταση στο Νηπιαγωγείο μας

Τη Δευτέρα 31-10-2022 είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε στο σχολείο μας την παράσταση «Τρεις… κι ο Αίσωπος» από τη θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς». Τρεις ηθοποιοί μεταμορφώθηκαν επί σκηνής σε διαφορετικούς χαρακτήρες, για να εμψυχώσουν και να αφηγηθούν τους τέσσερις μύθους  : Η Αλεπού και ο Λέλεκας, Καθένας με τη γνώμη του, Ο Τζίτζικας και τα Μυρμήγκια και το Λιοντάρι και η Ποντικίνα.

Κάθε μύθος ζωντάνεψε  με ένα διαφορετικό είδος θεάτρου -θέατρο φόρμας, μουσικό θέατρο, κουκλοθέατρο, θέατρο με μάσκα-, προκειμένου να εισαγάγει τα παιδιά στον πλούτο και την ποικιλία των μέσων με τα οποία μπορεί να ειπωθεί μια ιστορία. Οι μικροί θεατές διασκέδασαν, τραγούδησαν, συζήτησαν με τους ηθοποιούς και συμμετείχαν ενεργά,  αφού η παράσταση ήταν διαδραστική.

1 1

21

22

23

24

25

2627

28

Λόγω της ημέρας-Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης- και με αφορμή και το μύθο του Αισώπου  «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας» καταλάβαμε ότι δεν κάνει μόνο ο άνθρωπος αποταμίευση, αλλά και τα ζώα.  Με τη σειρά μας φτιάξαμε κουμπαράδες-γουρουνάκια χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά (κουτιά από παιδικές κρέμες) και ιδού το αποτέλεσμα!

29

3031