Θεατρική παράσταση στο Νηπιαγωγείο μας

Τη Δευτέρα 31-10-2022 είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε στο σχολείο μας την παράσταση «Τρεις… κι ο Αίσωπος» από τη θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς». Τρεις ηθοποιοί μεταμορφώθηκαν επί σκηνής σε διαφορετικούς χαρακτήρες, για να εμψυχώσουν και να αφηγηθούν τους τέσσερις μύθους  : Η Αλεπού και ο Λέλεκας, Καθένας με τη γνώμη του, Ο Τζίτζικας και τα Μυρμήγκια και το Λιοντάρι και η Ποντικίνα.

Κάθε μύθος ζωντάνεψε  με ένα διαφορετικό είδος θεάτρου -θέατρο φόρμας, μουσικό θέατρο, κουκλοθέατρο, θέατρο με μάσκα-, προκειμένου να εισαγάγει τα παιδιά στον πλούτο και την ποικιλία των μέσων με τα οποία μπορεί να ειπωθεί μια ιστορία. Οι μικροί θεατές διασκέδασαν, τραγούδησαν, συζήτησαν με τους ηθοποιούς και συμμετείχαν ενεργά,  αφού η παράσταση ήταν διαδραστική.

1 1

21

22

23

24

25

2627

28

Λόγω της ημέρας-Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης- και με αφορμή και το μύθο του Αισώπου  «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας» καταλάβαμε ότι δεν κάνει μόνο ο άνθρωπος αποταμίευση, αλλά και τα ζώα.  Με τη σειρά μας φτιάξαμε κουμπαράδες-γουρουνάκια χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά (κουτιά από παιδικές κρέμες) και ιδού το αποτέλεσμα!

29

3031

28η Οκτωβρίου

Οι δημιουργίες μας για την επέτειο του «ΟΧΙ» :

Γράψαμε με πινέλο ΟΧΙ

1η

Παρατηρήσαμε τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, φτιάξαμε τη δική μας

2η

και παίξαμε παιχνίδια ταξινόμησης σημαιών  με βάση το χρώμα, τις λωρίδες και το σχήμα τους.3η

4η

5η

6η

Συζητήσαμε τα καλά που έχει η ειρήνη και τα  δεινά που επιφέρει ένας πόλεμος και τα αποτυπώσαμε σε φύλλο εργασίας

7η

8η

9η

Και αντίστοιχα ταξινομήσαμε εικόνες που ταιριάζουν σε πόλεμο ή ειρήνη

10η

11η

12η

13η

14η

Στο τέλος ζωγραφίσαμε το σήμα της ειρήνης και στολίσαμε την τάξη μας

15η

Φυσικά, δεν ξεχάσαμε να αναφερθούμε στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, του πολιούχου της πόλης μας. Ετοιμάσαμε μάλιστα, την εικόνα του στολίζοντάς την με μικρά χρυσοχάρτονα , ώστε να θυμίζει ψηφιδωτό.

16η

 

 

 

 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα-Πιστοποιητικό Συμμετοχής

Codeweek2022 SoMpost TW

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού με θέμα :

«Let’s celebrate together !»  και έλαβε και πιστοποιητικό !!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδάκια!!!



Λήψη αρχείου

Με αφορμή τα 10 χρόνια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού ετοιμάσαμε μια δραστηριότητα  με την οποία τα νήπια θα γνωρίσουν τα κουτάκια (pixels) και θα φτιάξουν μια εικόνα από τον κώδικα των pixels. Είναι η πρώτη μας επαφή  με Pixel Art και για το λόγο αυτό εξασκούμαστε unplugged.

Έτσι λοιπόν, οι μαθητές/τριες ζωγραφίζοντας σε φύλλα εργασίας τα κουτάκια (pixels), σύμφωνα με το χρωματικό κώδικα που τους δόθηκε, θα αποκαλύψουν την κρυμμένη εικόνα, που, φυσικά, δεν είναι άλλη, από μια τούρτα για τα γενέθλια της Εβδομάδας Κώδικα.  Πιο συγκεκριμένα, στα τετράγωνα  που υπάρχει το 0 θα χρωματίσουν με καφέ, στα τετράγωνα που υπάρχει το Η θα μείνουν κενά, στα τετράγωνα που υπάρχει το Χ θα χρωματίσουν με ροζ, στα τετράγωνα με Ι με γαλάζιο, στα τετράγωνα με Κ με κόκκινο  και στα τετράγωνα με το Μ με κίτρινο χρώμα. Στο τέλος, θα αποκαλυφθεί η τούρτα,  για να γιορτάσουμε και εμείς τα γενέθλια της Εβδομάδας Κώδικα.

ΚΩΔΙΚΑ 2022 23

Το όνομά μας

Ζωγραφίσαμε το αρχικό του ονόματός μας όπως ο Μοντριάν

1

Βρήκαμε πόσες φωνούλες έχει το όνομά μας, χτυπώντας παλαμάκια και τοποθετήσαμε την καρτέλα με το όνομα στο σωστό στεφάνι

23

 

4

Μετρήσαμε από πόσα γράμματα αποτελείται το όνομά μας

56

 

7

Και τέλος, συνθέσαμε το όνομά μας, χρησιμοποιώντας τα καπάκια της ανακύκλωσης που έχουμε για να παίζουμε

89

10