ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ

Φέτος αποφασίσαμε να συνδυάσουμε τις Απόκριες με την τέχνη και να ασχοληθούμε με τον διάσημο ζωγράφο Πάμπλο Πικάσο . Μιλήσαμε για τη ζωή του, μελετήσαμε τους πίνακες του , παρατηρήσαμε τα χρώματα και τα σχήματα και προσπαθήσαμε να ζωγραφίσουμε κι εμείς σαν κι εκείνον!

https://www.youtube.com/watch?v=VNbIr8sTfZE

αρχείο λήψης

Arlekinos.picaso 21457671 508315032610066 1023307953 n

IMG 20250213 113416 562 1ΜΑΣΚΕΣ ΠΙΚΑΣΟ ΠΑΙΔΙΑΜΑΣΚΕΣ ΜΕ ΝΕΡΟΜΠΟΓΙΕΣμασκεσ πικασο

Κι άλλες μάσκες – ζωάκια….

ΜΑΣΚΕΣ

 

 

οι χαρταετοί μας είναι φτιαγμένοι με ανακυκλώσιμα υλικά(χαρτόκουτα)ΧΑΡΤΑΕΤΟΙΧΑΡΤΑΕΤΟΙ 2

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 1

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το αποκριάτικο πάρτυ μας . Τα παιδιά ντυμένα με τις στολές τους μας τις παρουσίασαν και χόρεψαν τα αγαπημένα τους αποκριάτικα τραγούδια. Παίξαμε παιχνίδια και στο τέλος στήσαμε το παραδοσιακό γαϊτανάκι στο προαύλιο του σχολείου μας. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κλήρωσε τους λαχνούς και μοιράστηκαν πλούσια δώρα! Ευχαριστούμε τους γονείς που συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια καθώς και τον κ. Μουστάκα, πατέρα μαθήτριας μας για τις πίτσες που μας προσέφερε!

ΠΑΙΧΝΙΔΙ1ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΠΑΙΧΙΔΙΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΡΤΥΠΑΡΤΥ ΑΥΛΗΠΑΡΤΥΓΑΙΤΑΝΑΚΙΓΑΙΤΑΝΑΚΙ 2ΑΥΛΗ ΠΑΡΤΥ

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ : “ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ”

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ –
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ & ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
STEM/Εκπαιδευτική Ρομποτική

Το διδακτικό σενάριο ” Τα ρομπότ στην υπηρεσία της ανακύκλωσης” αποτελεί μια διδακτική πρόταση, μέσα από τα στάδια της οποίας οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διερευνητικές και ανακαλυπτικές, ομαδικές δραστηριότητες και δραστηριότητες
επίλυσης προβλήματος.
Ολοκληρώνοντας το σενάριο οι μαθητές/τριες θα πρέπει να είναι σε θέση:
Ως προς τους γνωστικούς στόχους:
Να χαράσσουν διαδρομές
Να εμπεδώσουν τις χωρικές σχέσεις
Να κάνουν ομαδοποιήσεις και ταξινομήσεις
Ως προς τους στόχους δεξιοτήτων:
Να χρησιμοποιούν υλικά
Να προγραμματίζουν το Bee-bot
Ως προς τις στάσεις/συμπεριφορές
Να εργάζονται σε ομάδες
Να αιτιολογούν τις παρατηρήσεις τους.
Μέσα από τις σχεδιασμένες δραστηριότητες οι μαθητές θα έχουν τη
δυνατότητα να καλλιεργήσουν την υπολογιστική σκέψη (computational thinking) με
δραστηριότητες επίλυσης προβλήματος.

  1. Δραστηριότητες ενδυνάμωσης της ομάδας.ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗπαιχνιδι ενδυναμωσησ
  2. Προβολή φωτογραφιών με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τη λύση της ανακύκλωσης.
  3. Διαχείριση απορριμμάτων, συλλογή και ταξινόμησή τους.IMG 20250217 114413 98IMG 20250217 113550 72

IMG 20250217 112905 627

4.Κατασκευές με επαναχρησιμοποίηση υλικών.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1

Οι μαθητές κατασκεύασαν κτίρια της γειτονιάς του σχολείου τους που θα χρησιμοποιηθούν στη διαμόρφωση πόλης μέσα στην οποία θα κινηθεί το ρομπότ- beebot.

5. Προγραμματισμός του ρομπότ και δημιουργία αλγόριθμου.

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ 1IMG 20250221 110001 550ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ 3

 

 

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε στο νηπιαγωγείο μας το επιμορφωτικό πρόγραμμα  «Αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας τα αποθέματα, τις ικανότητες και τις αξίες του εκπαιδευτικού στο σχολικό πλαίσιο» σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ευβοίας. Το πρόγραμμα παρουσίασε η κ. Μαρία Κίσσα , ψυχολόγος του Κέντρου και την ευχαριστούμε πολύ! Την επιμόρφωση παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί του 8ου , 6ου και 19ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας. Ευχαριστούμε τη σχολική μας σύμβουλο, κ. Σπυροπούλου Ευφροσύνη για την παρουσία της και τη συμβολή της στην επιμορφωτική συνάντηση.

επιμορφωση

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2025 επισκέφθηκε το σχολείο μας η θεατρική ομάδα «Πολύτεχνο». Τα παιδιά παρακολούθησαν την παράσταση: «ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΠΙΓΚΟΥΙΝΩΝ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ» και συμμετείχαν σε αυτή παίζοντας και χορεύοντας!

ΘΕΑΤΡΟ 1ΘΕΑΤΡΟ 3ΘΕΑΤΡΟ 4

ΘΕΑΤΡΟ 5ΘΕΑΤΡΟΝ 2

Τα παιδιά απόλαυσαν την παράσταση και στο τέλος έφτιαξαν τα δικά τους πιγκουινάκια.

κατασκ πιγκουινοι